 |
Příspěvky uživatele - 220.205
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Kolko odobrat metylalkoholu, 5.10.2012 Obávám se, že jsme si nerozuměli. Psal jsem o systému voda - methanol. A teď mě s hrůzou napadlo, že by si můj text mohl někdo vysvětlit tak, že podezřelý alkohol, který byl zakoupen za nápadně nízký peníz nebo někde na nedůvěryhodném... celý příspěvek > |  | Kolko odobrat metylalkoholu, 5.10.2012 Methylalkohol je jediný alkohol, který netvoří s vodou azeotrop, takže se dá ze směsi voda - methanol vydestilovat jako 100% čistý. Ze směsi voda -ethanol se dá získat účinnou rektifikací pouze asi 96,3% líh, zbytek je voda. Tento zbytkový obsah vody... celý příspěvek > |  |
|  | Slivková aróma, 3.10.2012 Reflux řízený vodním chladičem a topením ve vařáku.
Refux = zpětný tok. Pokud byste zpětný tok posílal zpět do vařáku dosáhnete maximálního počtu pater kolony dle McBane-Thielovy křivky, ale co dál? Co s tím? Výtěžnost 10%?? To Vás přijde... celý příspěvek > |  | Test na metanol, 2.10.2012 Je to trochu složitější, ale jen trochu. Pokud je methanol CH3OH přítomen, dojde k redukci manganistanu draselného na burel MnO2, který se vyloučí jako pevná látka. Pokus se provádí takto: Do zkumavky odměříme asi 1 ml zkoumného vzorku, přidáme 4 ml... celý příspěvek > |  | Vínovice nebo co z toho?, 29.9.2012 V žádném případě hrozny nemyjte! Nic horšího byste nemohl udělat, takže žádné kvasinky. Střapce nesmí do kvasu přijít a také žádný cukr. Problém těchto kvasů je jen v tom, že při destilaci pění, určitě na to palírníka upozorněte.... celý příspěvek > |  | Kvasenie Mirabeliek, 25.9.2012 Bojím se, že včera už bylo pozdě. Asi byste měl pro příště vědět, že ne všechny kvasy mají podobnou životnost. Náročné je to u třešní, višní meruněk (broskví) a mirabelek, přesně v tomto pořadí. Tam to stačí přešvihnout o týden či dva a je zle,... celý příspěvek > |  | Destilovať v medi, alebo antikore, 10.9.2012 Otázka tazatele zněla, zda-li si má nechat zpracovat 700 litrů kvasu v nerezové aparatuře či v takové, která má měděné prvky, např víko vařáku. Od zhruba poloviny sedmdesátých let minulého století se tvrdí, že se v ovocných destilátech a to... celý příspěvek > |  | Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 4.9.2012 Tedy především, naprosto zpochybňuji, že by nějaký kvas s vyjimkou TOP TASTE švestek měl 25 - 30% cukernatost. Tyto švestky vykazují skutečně mimořádný obsah cukru akorát, že se na zpracování na švestový destilát absolutně nehodí.... celý příspěvek > |  | Octové kvašení, 2.9.2012 Oceňuji Vaši upřimnost, není důležité, že jsem leccos uhodl. Vezměte čajovou svíčku a přibližte se k hladině kvasu. Pokud zhasne, není se čeho obávat, ovšem pokud bude stále hořet, je zřejmé, že se už CO2 nevyvíjí a je třeba kvas okamžitě zpracovat.... celý příspěvek > |  | Octové kvašení, 2.9.2012 A byly všechny bečky založeny ve stejnou dobu? Asi nebyly, pokud je cítit ocet jen z jedné. Některé kvasy jsou velmi stabilní, to znamená, že nepodléhají zoctovatění, především švestky a jablka. Na opačné ovocného spektra jsou pak třešně (višně),... celý příspěvek > |  |
|  | Slivovice - kvas, 30.8.2012 K výše uvedeným dvěma textům mám několik poznámek: Především se oba vyznají a vědí své o tom není pochyb. Ale je tu několik problémů: Pokud se i naprosto ideální švestky (kdo je má - jen majitelé velkých či relativně velkých sadů), nemusí... celý příspěvek > |  | Trnkovy kvas - problem s kvasenim, 30.8.2012 Nezmýlil jste se? Získat z 200 l kvasu takové množství 50,5% destilátu mi připadá za hranicí snů, vynikající výsledek je, když ze 7 kg švestek získáte 1L 50%-ního destilátu. Přídavek medu je zbytečný, ovšem pokud neklesne zbytkový cukr pod 6 °Brixi... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 23.8.2012 různé octany ethylnaté
Jasně, ale octan ethylnatý CH3COOC2H5 je konkrétní a jedinečná molekula, která se hlavně vyskytuje v hruškovém a částečně i jablečném kvasu, společně i s acetonem CH3COCH3. Ovšem pokud se předky čili úkapy odebírají... celý příspěvek > |  | Destilační přístroj, 16.8.2012 Z Vašeho příspěvku mám pocit, že si myslíte, že se předek neboli úkap odebírají špatně a nedostatečně a máte pravdu. Je to obecně způsobeno tím, že se v palírnách spěchá s cílem udělat za den co možná nejvíce operací. Možná, že ne ve všech,... celý příspěvek > |  | Ředění slivovice, 6.8.2012 Dobrý večer, tedy přijde mi poněkud zvláštní se z kraje srpna, kdy dnes v noci dosahuje teplota 18 °C, se ptát na tento zajímavý jev. Především, co chcete nařeďovat? Třešňovicový koncentrát? Snad, nic jiného v tomto období nepřipadá v úvahu! Proč ne.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|