Příspěvky uživatele - 41.142

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Neznama odroda, 10.7.2012 Obsahuje fotku
Prosim Vas, neviete o aku odrodu marhule sa moze jednat? Asi pred 15 rokmi otec dostal od znameho vruble. Ale ani on nevie, aka je to odroda. Tohto roku dozrela o tyzden az dva skor, vdaka extremnym teplotam minuly tyzden. Chut je pri dobre... celý příspěvek >
Svetle fleky na listech vinne revy, 22.6.2012
5 hodin je dostatocna doba na to, aby systemovy postrek zaucinkoval. Ak ste pouzil kontaktny pripavok a naprsalo nad 20 mm, tak by som postrek zopakoval.  V tejto dobe, po odkvete, je vhodne pouzit systemovy pripravok. K druhej otazke, zalezi to... celý příspěvek >
Folpan - má cenu stříkat?, 7.6.2012
V pripade, ze ste uz objavili priznaky, tak by som realizoval postrek aj v tejto dobe, ked vinic kvitne. Pripadne skody postrekom budu mensie. Kedze ocakavate zrazky, tak by som Folpan nepouzil, lebo ma kontaktny ucinok. Pouzil by som systemovy... celý příspěvek >
Je to peronospora?, 29.5.2012
Dobry den, suhlasim s panom Wimpim, ktoreho pokladam za velmi skuseneho vinohradnika, ze je to poskodenie mrazom. Tiez sa mi nepozdava ohranicenie listu pri poslednom obr., moze to byt prehnojenie tiez aj poskodenie exhalátmi.
Hubove ochorenie viniča, 23.5.2012
Dobry den, Shavit F 71,5 Wp mozte pouzivat. Je to kontaktny aj systemovy (hlbkovy) pripravok, ktory sa pouziva najma proti mucnatke a peronospore. Ale je dolezite, aby sa pouzival preventivne a najblizsich 6 hodin po postreku nesmie prsat.... celý příspěvek >
Výhony nad květy révy, 23.5.2012
Je to blbost olamovat letorasty za strapcami. Zijete asi v nevinarskej dedine, pretoze sa jedna o totalny amaterizmus "sila ide do strapca a nie do listov",  taketo pocinanie si neviem inak vysvetlit. Naopak v nasej dedine o tom nikto nepocul,... celý příspěvek >
Jedno očko na tažni, 16.5.2012 Obsahuje fotku
Dobry den pan Mirek,  vadnutie vyhonov, mohli zapricinit extremne februarove mrazy tym, ze poskodili kmienok. Citujem pana Gašpara Vaneka, : " V zime nad časťou chránenou snehom, je teplota najnižšia a mráz môže poškodiť priamo kmeň zmrznutím,... celý příspěvek >
Vinič - zatial nepuči, 3.5.2012 Obsahuje fotku
Dobry den pan Palo, dakujem Vam za odpoved. Chcem sa spytat, ci ste sa uz niekedy stretli s tym, ze sa odlupuje kora. Je to dosledok mrazu alebo je to fyziologicka porucha, pripadne prirodzena obnova. Mal by som este jednu otazku chcel som zalozit... celý příspěvek >
Zastrihnuti na vertigo, 3.5.2012
Dobry den, ja by som ich teraz nezastipoval zhruba na prelome augusta a septembra snimam (skracujem) vrcholy letorastov a co sa tyka druhej otazky, tak nechavam iba jeden tzv. hlavny tazen, ktory je lepsie vyvinuty a ma strapce ostatne jalove... celý příspěvek >
Vinič - zatial nepuči, 2.5.2012 Obsahuje fotku
Dobry den, som v rovnakej situacii ako pan Mirek. Vinic som strihal koncom unora rezne rany boli zdrave, zelene. Niektore odrezky som dal do vody, aby zakorenili, co sa aj stalo, uz som ich aj zasadil do zeminy a pekne rastu, ale sadenica od... celý příspěvek >
Pomoc při stříhání révy, 28.2.2012 Obsahuje fotku
Dobry den, pravdu ma pan Micurinec, ze je spatne zalozena. Ja by som odstranil obidve spodne vyhonky, lebo su velmi blizko pri zemi a nechal jednorocne drevo, ktore by som skratil na dve ocka. Z tychto ociek vyrastu letorasty, vsetky ostatne... celý příspěvek >
Kaki od Starkla, 26.1.2012
Dobrý deň pán Paľo. Máte pravdu, nie je to žiadna odroda. Mal som tiež záujem, tak preto som im napísal mail. Odpísali mi, že sa jedná o semenáče. Chcel som si objednať hurmikaki aj asiminu od jedného pána A.D. Našťastie som si prečítal isté fórum,... celý příspěvek >
Ako Vám dozrievajú strapce?, 10.10.2011 Obsahuje fotku
Septembrové slnko spôsobilo veľmi pekné vyfarbenie strapcov a tiež výbornú chuť hrozna. Medzi neskoro dozrievajúce bezsemenné odrody, ktoré pestujem patria Neptún a Merkúr. Bezsemennosť je stenospermokarpická, čiže majú mäkké zárodky, rovnako ako... celý příspěvek >
Ako Vám dozrievajú strapce?, 6.9.2011
Zdravím Paľo, máte pravdu som ich veľkým fandom. Chcel by som mať ich kompletnú zbierku. Zatiaľ mám len 1/4. Áno bývam na juhu, konkrétne vo Východosl. nížine. Podmienky na pestovanie sú celkom vhodné. Pozemok je rovinatý (109 m.n.m.), čo sa týka... celý příspěvek >
Ako Vám dozrievajú strapce?, 5.9.2011
Ďakujem Vám pán Paľo za pochvalu. V tomto roku som striekal 5 krát. Možno sa vám to zdá veľa, ale bol silný infekčný tlak chorôb. Áno mám viac odrôd, ktoré majú malé mäkké semienka, je to Neptún, Urán a Venuša. Okrem týchto slov. novošľachtencov... celý příspěvek >
Další diskuze:  67  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika