|
Plodové myrobalány 2013, 13.8.2013 Troufám si tvrdit že toto myrobalán není.Tipl bych to na semenáč durancie nebo jine slívy.
|
 |
Co to je za nemoc a co s tím?, 28.5.2013 Jestli maš 3 leté stromky, tak nejsou velké.Já by ti určitě doporučil ty plody s dírkou otrhat a zničit, protože pilatka přelízá z plodu do plodu a jedna zničí až 4 plody.Tím určitě čast urody zachráníš. |
 |
|
 |
Duo švestka od Bakker, 16.4.2013 Já ji pěstuji v květináči na balkoně je to pavděpodobně višen plstnatá prunus tomentosa |
 |
Švestka Jojo, 29.12.2012 Tak jsem vypálil první urodu odrudovou slivovici pouze z JOJA.Na to že plody byly bez chuti i když přezrály mě mile překvapila.Odněkud si podržela celkem pěknou švestkovou vuni i po pecičkách hezky zavoněla.Když to shrnu, dá se to.Myslel jsem, že s... celý příspěvek > |
 |
Sušené švestky, povidla, 13.12.2012  Máme zelenou renklodu velikost asi 35g při přezrání sladká jako med.Taky jsem ji sušil a výsledek je uspokojivý.Trošku slabší aroma, ale da se to.Určitě lepší než nic.Je to semenáč a mám zjištěno, že rodí perfektní ovoce i bez roubování.vysadili jsme... celý příspěvek > |
 |
Ulomená větev - roub na jaro?, 13.12.2012 Lepší zkušenost mám s rouby uskladněnými venku na severní straně budovy, stromu atd.Uskladněné v lednici bud vysychaly nebo plesnivěly a ujímatelnost byla o mnoho menší |
 |
Očkováni třešní, 6.8.2012 Vzhledem k tomu, že jsi očkoval někdy kolem 5.6. tak by ty očka měly rašit tj. očka bdící.Obavam se, že se ti neujmulo nic.Nenech si však kazit náladu a opakuj pokusy, jednou to vyjde.Dostaneš cvik atd.Já jako samouk jsem se jednu ranou třešen... celý příspěvek > |
 |
Althanova renklóda - problém s plody, 2.8.2012 Kamarád má Althanovu renklodu strom asi 15 let.Je silně napadena šárkou projevy na listech, na plodech ani náznak onemocnění, akorat na pecce jsou skvrny jako u meruněk.Postupně jak dozrává tak je nosí na ochutnání do práce a překvapuje mne jak se... celý příspěvek > |
 |
Co je to za odrůdu?, 8.6.2012 Jak už jsem psal 4.6.tato odruda je v opuštené zanedbané zahradě kde se pne po stromech a mě zaujala pro svou vitalitu a to že prokazatelně po dva krat bez problemu přečkala zimní mrazy -25-27.Já o ni vím asi 4 roky a nejsem žádný odbornik.Síla liány... celý příspěvek > |
 |
Co je to za odrůdu?, 7.6.2012 Díky za reakci ještě bych dodal, že je zajímavé svou mrazuodolností bez známek poškození klidně vydržela mráz -26 v volnem prostoru.neroste u budovy.Ale trpí houbovyma chorobama.Je to okrajová oblast pěstování revy Severní Morava. |
 |
|
 |
Co je to za odrůdu?, 4.6.2012  Nechci zakladat nove vlakno.Poznate někdo tuto odrudu foceno 21.8.ještě nebyla zralá, nafoceno v opuštěne zahradě.Dobře koření bujně roste.
|
 |
Broskvoň - usychání, 24.5.2012 Neudělal jste žádný výchovný řez toto vidím jako přičinu.že prosychá. take to vypada na napadení moniliozou. |
 |
Jde o švestku?, 10.5.2012 Doporučoval bych vám, pokud budou plody vyhovovat, ponechat pouze jeden nejpěknější kminek a ostatni vyřezat. |
 |
Myslíte, že nedávný mráz mohl poškodit květní pupeny meruněk?, 4.4.2012 Loni to bylo o měsic později až -7 stupnu |
 |
Co s nevyužitými zásobami, 21.3.2012 Takže vytavit, přecedit,cukerný roztok zakvasit kvasinkami a vypálit kořalku. |
 |