Příspěvky uživatele - 58.113

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Filter pre male jazierko, 1.5.2014
Jezírko musí mít aspoň 1000 litrů, aby bylo biologicky stabilní. Nadmíru důležité je, aby nebylo celodenně plně osluněné, to je špatně. Ideální je polostín, nebo situace, kdy do něj praží pár hodin zrána slunce, a po zbytek dne to je víceméně ve... celý příspěvek >
Nádoby na lekníny, 1.5.2014
Zprvu jsme v návalu nadšení všechno sázeli do speciálních nádob pro vodní rostliny. Ale neosvědčilo se - trhá se to, nemá to potřebnou houževnatost, rostliny to rozpírají... Nakoupili jsme stavební plastová vědra nejrůznějších rozměrů a sázíme to do... celý příspěvek >
Zajímavé ceny čerpadel, UV lamp a filtrů, 31.3.2014
Ten Jebao skimmer je tak rovnou na vyhození do popelnice. Je to hračka a ne skimmer. Vrtí se to po hladině, čeří vodu, ale jako skimmer to nefunguje ani omylem...
Chci si pořídit jezírko, 17.3.2014
Pro začátečníka doporučuji pro úvod menší foliové jezírko, ideál kolem 3 m3, hloubka aspoň 1m. Takové jezírko jde vykopat i ručně. U takového malého jezírka nemusíte fólii lepit, necháte si ji v Hornbachu nebo Bauhasu ustřihnout na míru. Pak si... celý příspěvek >
Jak rozmnožit rybičky?, 14.10.2013
Taky mám tu zkušenost. Nechal 2 odrostlejší karase v přírodní barvě, jelikož se mi líbili, ale 3. rok stejně změnili relativně rychle barvu na zlatou. Co mám zkušenost, tak plůdek je tak z 30-40% barevný, zbytek v přírodní barvě. 2. rok se... celý příspěvek >
Nasátí ryb čerpadlem skrz gulu, 14.10.2013
Ryby mají snahu migrovat (hledat nový životní prostor za každou cenu), nic jiného v tom není.
Polystyrenove desky nebo stare okno proti zamrznuti jezirka?, 14.10.2013
Pokud tam máte aspoň 90-100cm hloubky, tak bych to vůbec neřešil, a nechal to zamrznout. I při silných mrazech to obvykle víc jak 40-45cm ledu neudělá. Pokud nemíníte na kraji jezírka vzduchovat, tak je potřeba na podzim zavčas vybrat z jezírka aspoň... celý příspěvek >
Kdy začít krmit rybičky?, 13.3.2013
Dokud nebude mít voda minmálně 8st., tak nekrmit.
V zimě krmit nebo ne?, 30.12.2012
Mám v jezírku mělčinu s asi 15-20cm vody, a kousek od hrany do větší hloubky dám vždycky vzduchovací kámen a celou zimu nepřetržitě vzduchuji. Takže vzduchuji jen vodní sloupec 15-20cm. Prochlazuji tím sice vodu, ale naprosto minimálně - viz.... celý příspěvek >
Doma dělané filtrace, 30.12.2012
Přes zimu je metabolismus ryb naprosto minimální, není třeba filtrovat.
"spánek ryb", 30.12.2012
Já mám jen karase, ale i tam vidím rozdíly. Menší ryby jsou v chladné vodě aktivnější, starší/větší už spíše jen visí ve vodě.
V zimě krmit nebo ne?, 30.11.2012
Zbytečně ty ryby choulostivíte. Pokud máte v jezírkou minimálně 80-90cm vody, tak bych ryby nechal v jezírku. Já zimuji přirozeně venku v jezírku a nedokáži si představit, že bych je měl někde v garáži atp.
Zelená pěna na hladině, 21.10.2012
Jezírko - 21. října 2012
Zelená pěna na hladině, 9.10.2012
Dobrý den, setkal jsem se se zajímavým jevem. Voda v jezírku je naprosto čistá, viditelnost až na dno, ale dělá se mi jakási podivná nehybná zelená pěna na hladině. Nevíte, co to je, a čím by to mohlo být?
Jaký je přirozený únik vody - poraďte, 7.10.2012
Bohužel i při relativně malém jezírku (cca 10m2 plochy) je úbytek vody VELMI VÝRAZNÝ.  Ve vedrech je odpar klidně i 1,5cm/den - aspoň u mě. To je 150 litrů vody denně. Kdybych nedopouštěl dešťovkou, tak se mi odpaří za celý rok odhadem prakticky... celý příspěvek >
Další diskuze:  123  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika