|
Udírna a uzení bez problémů, 16.11.2012 Délka kouřovodu je závislá na tom jestli chcete udit studeným nebo teplým kouřem.Já udím teplým kouřem a mám kouřovod dlouhý 170cm o průměru 125mm.Je to kameninová roura která je tepelně izolovaná proti ochlazování.Pokud máte rovinu na pozemku tak... celý příspěvek > |
|
Udírna a uzení bez problémů, 16.11.2012 Připojuji se k Vašemu příspěvku, za 10 dní maso jen tak na sucho ani v láku nemůže být proleželé po celém řezu.Po vyuzení musí být ve středu masa tzv.oříšek.Před vložením masa do vyhřáté udírny maso jen neopláchnu teplou vodou, ale rozvlažím ve vodě... celý příspěvek > |
|
|
|
Uzená vepřová kýta, 14.11.2012 Zdravím, vepřovou kýtu bez kosti (kusy 1-1,5 kg) nasolím a pořádně do masa sůl vetřu.Na kilo masa 20-22g soli, trochu oklepu a naskládám do nádoby.Nechám 3 dny naložené nasucho.Po této době udělám lák z převařené vody do které dám 50-60g soli na litr... celý příspěvek > |
|
Vrátka krůtníku, 11.11.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak velká mám udělat dvířka do krůtníku, aby krocan prolez.Ještě se zeptám jestli mohou být spolu v jednom kurníku (krůtníku) krocani a husy nebo kachny.Děkuji moc za každou radu, rpstylle@seznam.cz |
|
Ohrada pro krůty, 10.11.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jestli se někde musí hlásit ohrada pro krůty.Budou to zatlučené dřevěné kuly a na nich pletivo.Děkuji moc za rady, Radek. |
|
Slepice + krůty, 10.11.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat co je to za druh krůty která má přes 25kg, není to náhodou krocan?Chtěl bych si asi 6-8 krocanů pořídit na maso, proto se ptám.S pozdravem, Radek. |
|
Prilis suche klobasy, 9.11.2012 Ledovou tříštˇ do spojky dávám proto, že když mám namleté a naložené maso v lednici(k tomu určená) při teplotě 3-5C aby mně neteplalo.Jinak maso melu i míchám spojku normálně na robotu na pomalé otáčky.Spojku míchám cca 40min aby se voda spojila s... celý příspěvek > |
|
Prilis suche klobasy, 7.11.2012 Zdravím, do spojky (libové maso) dávám hodně studenou vodu(je v ní ledová tříštˇ).Voda tvoří 1/2 objemu spojky.Spojka se musí dobře propracovat, cca 40min.Do vyhřáté udírny klobásy dávám na 45min při teplotě 80C a poté teplotu stáhnu na 60-70C.Po 4-5... celý příspěvek > |
|
Jak naložit maso na uzení, 5.11.2012 Dobrý den, já maso nakládám:20-22g soli na 1 kilo masa, pořádně vetřu do masa, oklepu a skládám do nádoby.Nechám ho naložené nasucho 2-3 dny.Po této době ho zaleji lákem z převařené vody ve které je 50-60g soli na 1 litr vody.Vodu pořádně vychladím a... celý příspěvek > |
|
Odtok moci, 2.11.2012 Dobrý den, mám udělanou králíkárnu se spádem každého kotce 5cm.Hloubka kotce je 80cm.Na podlaze je linoleum které je protaženo škvírou (cca 1cm) do zadní stěny králíkárny a moč pomocí okapových žlabů odtéká na hnůj.Lino se musí přidělat po všech... celý příspěvek > |
|
|
|
Dřevěné sloupky ošetření, 31.10.2012 Dobrý den, akátové kůly nebo štěpy se nemusí impregnovat a vydrží v zemi podle průměru 30-50 let.Děláme z nich ohrady pro dobytek.Radek. |
|
Kurník pro krůty, 23.10.2012 Dobrý den, bylo by možné poradit se stavbou kurníku pro krůty na maso ne na chov(5-6 kusů),popř.vložit nějaké foto?Děkuji moc. |
|
Výběh pro krůty, 19.10.2012 Dobrý den, bylo by možné vložit nějaké foto kurníku pro krůty.Nemám inspiraci, nikde nemůžu nic najít.Děkuji moc, rpstylle@seznam.cz
|
|
Výběh pro krůty, 14.10.2012 Děkuji Vám za příjemné zprávy, jen ještě budu otravovat.Jak velký by měl být kurník a čím ho vybavit.Děkuji moc, Radek. |
|
Výběh pro krůty, 14.10.2012 Dobrý den, chtěl bych se zeptat jak velký by měl být výběh pro 5 krůt, jestli bude stačit výška pletiva 160cm a jestli musí být kurník nebo stačí přístřešek.Chtěl bych je jen na výkrm, jaro - podzim.Děkuji moc za rady. |
|