Příspěvky uživatele - 224.18

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Švestky, 23.6.2012
Já sám jsem tohoto škůdce dosud nikdy nelikvidoval, chcete-li se ale dozvědět více, přečtěte si diskuzi Obaleč švestkový-1. generace, která tu proběhla v minulých dnech.
Švestky, 23.6.2012
Obaleč švestkový. I když foto není ostré, na spodním rozřízlém plodu se zdá být vidět chodbička růžové housenky a hnědý trus. Napadené plody se dříve zabarvují, opadávají, hnijou, mívají v místě napadení kapičku kleje.
Švestky, 23.6.2012
Máte pocit, že strom shazuje celou úrodu? Já bych to viděl spíše na přirozený propad a ten může být větší třeba při nedostatku živin nebo když je strom mladý. Podle mě při velikosti plodů 2cm už jsou všechny pilatky pod stromem, také neopylené plody... celý příspěvek >
Molica - skodca na kaleraboch, kapuste a rajcinach ako ucinne proti nej?, 23.6.2012
Pane Big., teď jsem na netu narazil na tento text: na košťálové zelenině škodí molice vlaštovičníková, která je sice v blízkém příbuzenském vztahu s molicí skleníkovou, ale škodí jen na plodinách z čeledi brukvovitých a na rozdíl od molice skleníkové... celý příspěvek >
Cuketa neplodí, 22.6.2012
Oplozené samičí květy na budoucích plodech opravdu ulpívají a za vlhkého a deštivého počasí hnijí a kontaminují dosud nedorostlý plod. Je třeba toto kontrolovat a včas po opylení samičí květy odlomit, jinak zpravidla dojde ke zničení celého plodu.
Molica - skodca na kaleraboch, kapuste a rajcinach ako ucinne proti nej?, 22.6.2012
No, to jsem jich několik měl, ale až nyní, na okurkách a ty průběžně stačím vychytat ručně.  Teď mě ale napadá, že se mohlo několik jedinců v pohodě dostat ven na listech květáků, které šly na kompost a tam se mohly v pohodě množit. Takže... celý příspěvek >
Květnatec Archerův, 22.6.2012 Obsahuje fotku
Nádherná, nejedlá, dnes už ne tak vzácná houba. V atlasech jsem si jí prohlížel desítky let, než jsem před čtyřmi léty na podzim měl poprvé to štěstí vidět ho na chalupě pod vlašákem. Letos se mi podařily opravdu pěkné snímky.
Žluté fleky na listech, 22.6.2012
nepochybně je to rzivost hrušně. Pro více informací si zadejte Ovocné stromy, Hrušně a vyhledejte diskuzi na téma Rez hrušňová
Molica - skodca na kaleraboch, kapuste a rajcinach ako ucinne proti nej?, 22.6.2012
Pane Big. mrknul jsem do literatury: Molice vlaštovičníková-larvy a dospělci škodí na košťálovinách, na růž. kapustě, kapustě, květáku, brokolici, kadeřávku a ostatních, má několik generací ročně. Už v minulosti mi například okupovala jahodníky po... celý příspěvek >
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 22.6.2012 Obsahuje fotku
Paní Jiřino, vzhledem k tomu, že si pěstování rajčat ve skleníku pochvaluji, tak zřejmě mohu radit, možná jsem dokonce tím zmiňovaným od pana PP. Třeba je to tím vydatným pohnojením nebo příliš brzkou výsadbou, nevím,Vaší odrůdu jsem nezkoušel. Já... celý příspěvek >
Kdy zaštipovat vrcholky rajčat ve skleníku, 22.6.2012 Obsahuje fotku
Problém asi bude nízký strop u skleníku. Já mám skleník trochu vyšší a když rajčata dosáhnou vrcholu spirál, navážu na spirály provázek a upevním ho v nejvyšším bodě skleníku. Rajčata pak obmotávám kolem provázku. Zaštipuji zhruba v polovině září a... celý příspěvek >
Rozlámaná koruna angrestu, 22.6.2012
Velmi zajímavá diskuze. Co se týká hroznového vína, v Č. Bu. ho ani nezkouším, to raději jdu sbírat houby. Co se týká angreštu, plně souhlasím s p. Pal'em. Co se týká slova rezistentní, také už jsem byl poučen, ale nevzdám to, že v naší oblasti je... celý příspěvek >
Molica - skodca na kaleraboch, kapuste a rajcinach ako ucinne proti nej?, 21.6.2012
No, mě dnes navečer lítaly po zahradě místo much molice, jedna molice se mi utopila přímo ve sklence vína.
Mušky na rajčatech, 21.6.2012
Jsou to okřídlené mšice, ale na rajčatech škodu neudělají.
Rozlámaná koruna angrestu, 21.6.2012
A příště, až budete znovu pěstovat stromkový angrešt, dejte k němu oporu tak o půl metru vyšší a několik nejsilnějších větví k ní zeshora přivažte. Pak už se Vám nerozlomí.
Další diskuze:  678910>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika