|
Houba na durancii, 6.3.2017  Dobrý večer může mi někdo říct co je to proč to tam je a jak se toho zbavit.dekuji |
 |
Chlornan vs. kombi tablety, 13.8.2013 Zajímalo by mě, co je pro uživatele bazénu pohodlnější, nebo i lepší? Používat v sezoně pomalu rozpustné kombi tablety do dávkovače, nebo chlorovat tekutým chlornanem? Tableta většinou vydrží tak týden, ale má v sobě i další přípravky (proti řasám,... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rezavé tečky na dně bazénu, 25.7.2013 Velice díky za obsáhlou odpověď. Vodu máme v bazénu sice z řádu, ale je obecně hodně tvrdá. Je pravda, že tvrdost vody jsme nikdy neměřili. Upravuji pouze PH (HCLkou) a chlor mě řeší kombi tablety v dávkovači na potrubí. Voda je průzračná, bez... celý příspěvek > |
 |
Rezavé tečky na dně bazénu, 23.7.2013 Na několika místech, hlavně po obvodu dna plastového bazénu, jsem si všiml rezavých teček - skvrnek, které nejdou kartáčem, ani třením nohou odstranit. Jsou tam jakoby zažrané. Nevím co to je, ale kovové piliny to asi nebudou. Nemáte někdo podobný... celý příspěvek > |
 |
Vysavač připojený na filtraci, 5.5.2013 Dělalo mě to také - poklička co se do ní nasadí hadice vysavače nebyla správně přicuclá ve skimeru a podsávala. Po menší úpravě té pokličky vysavač saje jako ďas :-) a vše ze dna dočista odsaje. Už to nasazení pokličky do skimeru (při běžící... celý příspěvek > |
 |
Úklid filtrace na zimu, 29.10.2012 Názory se různí na sundávání víka s vícecestným ventilem?
Vodu z nádoby vypustit určitě, ale to víko sundávat, aby písek větral? Nebo NE? Jak by to mělo být? |
 |
Tepelne cerpadlo a piskova filtrace, 29.10.2012 Možností jak to zapojit je více :
Filtrace na spínačky a TČ do samost. zásuvky - pokud není TČ průtok, tak se nesepne. Sepne až naskočí filtrace.
Filtrace + TČ do rozdvojky ve spínačkách (lepší je ale, aby spínačky spínaly 2 samost.... celý příspěvek > |
 |
Stavba Azuro bazenu, 16.9.2012 Spodní voda je problém, řeší se to takto : po obvodu výkopu se položí drenážní hadice - taková ta žlutá perforovaná stačí průměr 50mm a konce se vyvedou mimo výkop - buď se udělá trativod, nebo sběrná šachta. Pak se do výkopu dá drenážní štěrková... celý příspěvek > |
 |
Umístění bazénové trysky, 18.8.2012 Když nám dělali bazén, tak říkali, že tryska má být proti skimeru. Aby čeřila hladinu a hnala nečistoty na hladině do skimeru. |
 |
Stavba Azuro bazenu, 18.8.2012 Ty velké kameny by se vám špatně v díře rovnaly a zadusávaly. Zkoušel jsem to loni když jsem betonoval podobnou desku pod bazén. Taky se mě technika k výkopu nedostala a tak vše ručně - výkop, kameny i beton míchačkou - byl to očistec na zemi ... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Naviják na solární plachtu, 19.7.2012 Jaký průměr je té dlouhé novodurové trubky a průměr těch PP pro nožky??
|
 |
Ph mínus, 11.7.2012 Pročtětě si tohle téma. Pro začátek, jestli máte moc vysoké PH, začněte kyselinou solnou - chlorovodíkovou (v drogerii 2l asi 50Kč) Klidně tam dejte ty 2l - plastový kýbl na 10l naberte vodou z bazénu, nalejte do toho tu kyselinu - opatrně na... celý příspěvek > |
 |
Zakalená zelená voda, 5.7.2012 Já jsem myslel příspěvek z 27.6.2012 16:50 - dávkování chlornanu
S tím algicidem je to OK. |
 |
Zakalená zelená voda, 28.6.2012 Zajímalo by mě, když tam do 20m3 bazénu dáváte 2dcl 2x týdně, jakou máte hodnotu CL na testeru?
Známej má bazén asi taky 20m3, nic neměří, 1x týdně tam šupne zavařovačku toho chlornanu z vodáren. Vodu má křišťálovou, ale zajímalo by mě jaké... celý příspěvek > |
 |
Betonová deska, 26.6.2012 Můj známý má také Azuro kruhový - do půlky zapuštěný a betonovou desku nedělal. Udělal asi 15cm vrstvu z prosívky a udusal. Prosívka když sedne, je velice pevná (písek se pořád hýbe). Do dneška nemá problém.
Jinak obecně se dělá deska : asi 15 cm... celý příspěvek > |
 |