|
Odolná švestka Chrudimská - bývalá Vaňkova, 16.4.2012 Chrudimskou mám třetím rokem.Letos má nasazeno na květy, tak doufám že něco ochutnám. Zdenek |
 |
Hodnocení rezistentních odrůd angreštů, 8.4.2012 Takže loni na podzim přesazená Prima začala pučet.Hurá, mám radost, je to nejchutnější angrešt, který jsem loni ochutnal.
Jinak v plném květu je Remarka, u ostatních zatím jen poupata.
Zdenek |
 |
|
 |
Roubování třešně, 9.3.2012 Tak nakonec jsem oslovil pána, který kdysi rouboval stromky našim.Narouboval mi tři větvičky, co jsem se na něj díval tak dokonale na sebe řezané strany nesedly a stáhnutí páskou mohlo být také pevnější. Říkal že peckoviny se ujímají těžko že když... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 23.2.2012 Děkuji vám všem za přízpěvky.Rozhodnutí není lehké.Pokusím se tedy kontaktovat člověka od kterého jsem víno dostal.Byl to kolega z bývalé práce, kterej toto víno má vysazené, ale dostal ho "vyšlechtěné" od souseda.On mě myslím radil těch 80 cm od... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012 Maximální výška "konstrukce" je 170cm. Takže při 60cm kmínku zůstane na zelenou plochu 110cm.Ještě tam nemám vodorovné dráty, krom spodního a horního.Po kolika cm je mám dát, po 20? |
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012 Ano, z 10 rostlin jich 4 dosáhly výšky cca 140cm.Další myslím dvě jsou těsně u spodního drátu.No a ostatní mají asi 30cm.Ony dost pomrzly díky loňským květnovým mrazíkům.
Oblast Brněnsko. |
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012 Oporu tam nemám, budu ji dávat letos na jaře. |
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012  Tu vzdálenost mi poradil ten "vinař" od kterého jsem dostal ty řízky.Sestřihnout a přesadit, na to už je asi pozdě že?Jsou v zemi už dva roky.
Každopádně posunutí spodního drátu na 60cm udělat mám?
Dám ještě jedno foto, možná to bude lépe... celý příspěvek > |
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012 Děkuji.A já se těšil že letos něco ochutnám :o(
Snížení výšky jistě není problém.Od spodního dtátu po horní je to myslím 70-80cm.Takže spodní snížím na 60cm.Jen je mi docela líto kmínky sestřihnout. Díky Zdenek |
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012  Ještě druhé foto. |
 |
|
 |
Co vaše réva? (2012), 22.2.2012  Můžu taky dotázek? Předloni jsem vysadil víno z "řízků" od vinaře.Jedná se o stolní odrůdu, prý vyšlechtěnou, kde není nutnost postřiků.Z celkem 10 hlav loni narostly do požadované výšky zatím jen 4. Výška kmínku po první drát je 80cm.Bylo mi... celý příspěvek > |
 |
Hodnocení rezistentních odrůd angreštů, 19.2.2012 Nemáte někdo zkušenosti s angreštem Niesluchowski? |
 |
Hodnocení rezistentních odrůd angreštů, 18.2.2012 I Karát byl chuťově dobrej.Bohužel nemám k čemu přirovnat, angrešty jsem jedl naposledy u rodičů než je zlikvidovalo padlí. Ale také bych si ho koupil znovu.Co mě moc nechutnalo byla myslím Remarka. Zdenek |
 |
Hodnocení rezistentních odrůd angreštů, 15.2.2012 Loni jsem měl možnost ochutnat Remarku, Invictu,Karát a Primu, ta mě chutnala nejvíce.Letos bych chtěl zasázet ještěRixantu, Rokulu,Rolondu a Darek. Zdenek |
 |
Roubování třešně, 6.2.2012 Děkuji, rouby nachystané bohužel nemám.Takže budu roubovat asi počátkem března.Musím to ještě nastudovat :o) Zdenek |
 |