|
Čo je to za odrodu?, 22.8.2012 Listy má vinič veľmi veľké, nie ako dlaň. Mám dojem, že Othelo je tmavá odroda. |
 |
Čo je to za odrodu?, 22.8.2012 Známy mi podaroval neznámu odrodu bieleho stolového hrozna, ktoré netreba striekať. Na moje prekvapenie už teraz pri dozrievaní omamne vonia zo vzdialenosti asi 5 metrov. Najskôr som si myslel, že asi tam sú nejaké kvety. Ale tie tam neboli. Hrozno... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pukanie bobúl odrody MOPR, 9.8.2012 Začali mi púkať bobule hrozna MOPR a neviem, ako to zastaviť. Naposledy som ho striekal pred dvoma týždňami proti perenospóre. List má zdravý. Ženy ho osy napichli? |
 |
Čo na osy?, 20.7.2012 Hrozno mi ešte nezačalo poriadne zrieť a už sa do neho púšťajú osy. Fľaše so sirupom nechcem podkladať, aby som neprilákal ďalšie. Ako tie hladné osy odpudiť? |
 |
Lepkavé kvapky na orchidee, 5.6.2012 Moja orchidea aj napriek lepkavým kvapkám ide kvitnúť. Mám ju držať v tieni alebo jej dopriať pár hodín slnka? |
 |
Prehnojená broskyňa, 3.6.2012 Pred dvoma rokmi som prehnojil broskyňu draselnou soľou. Vlani nerástla, žltla a pomohla jej až zálievka horčíkom - horkou soľou. Tento rok broskyňa už nežltne ale trocha vädne a nerastie. Vlhká je dostatočne. Mám ju znova poliať roztokom horkej soli... celý příspěvek > |
 |
Nemoc listů broskve, 30.5.2012 Asi to budú húsenice. |
 |
Prehnojená broskyňa, 29.5.2012 Pred dvoma rokmi som mladú broskyňu asi prehnojil draselnou soľou. Vlani už mala bledé listy s malými prírastkami. Pomohla jej až horká soľ. Tento rok už nemá bledé listy, no má ich akési povädlé. Hoci ju statočne polievam, stromček zatiaľ nemá... celý příspěvek > |
 |
Štepenie viniča za zelena, 15.5.2012 Chcem preštepiť pár koreňov viniča zelenými vrúbľami. Neviem však, či mám použiť vrchol výhonka alebo jeho nižšiu polozdrevnatelú časť a počkať na teplejšie dni a noci, aby ujatie bolo rýchlejšie. |
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 6.5.2012 Pokým som pestoval rajčiny bez netkanej textílie a hodne zalieval, mal som aj ja obrovské problémy s plesnou. |
 |
|
 |
Rajčata tolerantní k plísni bramborové, 6.5.2012 Ja pestujem rajčiny na čiernej textílii. Keď sa náhodou objaví pleseň streknem Kuprikolom listy aj koreň (raz za sezónu) a oberám plody až do mrazov. Takto sa mi to darí desať rokov. Pleseň nemá šancu sa množiť, lebo fólia je stále suchá. Polievam... celý příspěvek > |
 |
Štepenie viniča v ruke, 4.5.2012 Zaštepil som pred troma týždňami v ruke 5 koreňov viniča odrodou Muškát Otonel do zakoreneného planiča. Použil som spojkovanie a dal som vrúbeľ s očkom o 2 cm vyššie oproti podpníkovému očku. Ušľachtilé očká spia, plané rašia a rastú z nich... celý příspěvek > |
 |
Kiwi odroda Jenny, 1.5.2012 Moje Jenny asi zmrzlo, lebo ešte neraší. Vlani som ho na jednom konári preštepil Haywardom, ktorého mi je najviac ľúto. A to som sa tešil na prvé kvety a úrodu, preto som ho na zimu poriadne obalil novinami. |
 |
Bude obojpohlavné kiwi zo semena?, 25.4.2012 Zasadil som v zime do misky semná obojpohlavného veľkoplodého kiwi. Mladé rastlinky rastú ako z vody a ja by som rád vedel, či si zachovajú status obojpohlavnosti? Alebo to budú väčšinou samci? |
 |
Kiwi Jenny, 17.4.2012 Tri metre od seba. |
 |