|
Mlýnek na papriku, 17.1.2013 Paprika musí být suchá a dá se až říct.. přeschlá.Rozlomím, vyberu semínka a ještě rozlámu na menší kouskyMusí být tak suchá, že se láme..Melu v tříštivém mlýnku na kávu(mám ho ale pouze na koření)a je krásně jemná a má i úžasnou barvu.Melu chvilku,... celý příspěvek > |
 |
Prosím o pojmenování rostlinky, 25.8.2012 Možná je to... ibišek bahenní, ale podle fotografie moc nepoznám tvar listů.
|
 |
|
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 5.7.2012  Jejda, tak jsem vám to tady zamotala.Tak jsem asi 25Km severně od Brna.Začátek Vysočiny a když, tak se budu podepisovat třeba ještě Lída2.Ano je to zde už hodně lesnaté a kopcovité.Asi takový pohled mám z okna.Jinak všem děkuji za pochvalu.Všichni... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 4.7.2012  Je strašně sucho stále zalévám a na déšť to nevypadá.Doufám, že nepříjde nějaka pohroma a nebude po kytkách.Tak jsem si to pro jistotu vyfotila a jdu se podělit.
|
 |
Zahradni solarni osvetleni, 29.6.2012 V zimním období světla uklízím.Svítíme jen klasicky elektrickým osvětlením kolem cesty a domu.V záhonech to mám jen v létě na parádu a potěšení oka,
|
 |
Zahradni solarni osvetleni, 29.6.2012  Solární lampičky na zahradě mám, občas manžel musí vymněnit baterie, ale svítí už dost dlouho a je to dekorativní.Letos jsem si koupila solární reflektory se samostatným panelem a to se mě líbí mnohem víc a nasvítíte si světlem na kloubu... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 24.6.2012  Leni, nepoužívám nic, Mám spoustu trvalek a pokryvných rostlin, tak to plevelení zas docela jde.Jen u plotu jsem udělala pás netkané textilie a zadělala jsem ho drobným kamenín posbíraným na zahradě a proložila placáky.Z těch větších dělám... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 22.6.2012 Samozřejmě, jak je soused a není zrovna vstřícný, tak je to smůla.To neznám, žádného souseda nemám.Jen z jedné strany zahradu(sice dost neudržovanou),tam to osazuji, abych na ten borčus neviděla. Oni tam chodí tak 1x ročně.Plot je na jejich... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 22.6.2012  Smaragdy rostou celkem rychle a plot z nich jde udělat.Já osobně nejsem moc zastáncem takových plotů.Asi bych to řešila deskovým plotem, kůrovou rohoží atd. a osadila něčím jiným, To je ale z mého pohledu, protože tyto rostliny se do mého... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 22.6.2012 Tak snad bude opravdu malej, ale ono podle fotografie neodhadnu jak ho máte daleko od thůjí, ale aby vynikl, chce to prostor.Oni vám narostou i ty thůje i když je bude zastřihovat, tak aby se to pak nemotalo dohromady.Ona ta 2-3m výška má taky... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 22.6.2012 Pane Honzo s kopřivami jste si mě asi spletl s jinou Lídou,ale také je nakládám a používám.No času to zabere dost.. a finančně??,jak se to vezme.Některé věci si řízkuji z darovaného a svého materiálu, spoustu věcí si vymněním s jiným nadšencem a... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 22.6.2012 Jsou to ale 4 rostliny.Jinak to dělám tak, že velkému keříku kus uryji a zasadím a hned mě to udělá keřík.Už jsem tak napěstovala spoustu trsů.Do zahradnicrví chodím zásadně s papírkem co chci a podrobně si to nastuduji na netu.Pokud neví oni a... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 22.6.2012 Paní Dášo, pidi,nebo obr.To je jedno, hlavně,že má z toho člověk krásný pocit.A i pdi zahrádka je krásná a nadělá spustu radosti. |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 22.6.2012  Za karafiatky je sedum(rozchodník).Je to vděčná rostlina má dužnaté listy a krásně k ní ladí kapradiny, bohyšky i okrasné trávy.Kvete od růžové po červenou až fialovou květy jsou vzpřímené, neohýbají se a dají se sušit.Na přiložené... celý příspěvek > |
 |
Pochlubte se svojí zahrádkou, 21.6.2012 Zahradu k obrazu svému dělám asi 10let.Ponechali jsme jen některé vzrostlé stromy.Ne.. opravdu nejsem odborník, ale zahradničení je můj veliký koníček.Já jsem strašný milovník kamenů a někdy už je z toho manžel na nervy.To když si vymyslím nějakého... celý příspěvek > |
 |