|
Řez švestek, 6.6.2012 Milane, taky Vám děkuji za radu. Tak jsem pochpopila, že tedy stříhat až příští březen-duben.A do té doby nemám ani ostříhat ty červený výhonky co rostou vzhůru?:)))
A jak píšete o kůlku taknějaký podpěrný třeba dřevěný kůl?
No a určitě si... celý příspěvek > |
 |
Řez švestek, 6.6.2012 Dobrý den, Miloši,
děkuji za radu. A můžu tedy hned o víkendu stříkat proti mšicím? I když už jsou na stromku malé švěstičky?:) A neporadíte mi jakým postřikem?
Děkuji pěkně a hezký den, Petra:) |
 |
|
 |
Řez švestek, 5.6.2012  Dobrý den všem, mám taky jeden dotaz. Teď máme 1,5 roku zasazenou švestku velkoplodou od Starkla. Letos nám hezky kvetla a i má nějaké plody. Nikdy jsme ju nestříhali - jsme totální laici. A teď vyhnala jakýsi veliký výhony. Poradíte co s nimi?
A... celý příspěvek > |
 |
Rozkvétání meruněk v letošním roce, 18.4.2012 Dobrý den všem přeji,
lidičky chcu se zeptat na naše meruňky. Máme na Hradecku - Červeněves 238 m.n. Maďarskou a Rakovského. Jsou na chalupě a my jezdíme na víkendy, takže je přez týden nevidíme.. Je možné, že bysme přehlídli kvetení, Nebo že by... celý příspěvek > |
 |
Termín výsadby česneku, 6.2.2012 Jirko, Martine, děkuji pěkně za rady.:)
Ještě jestli se můžu zeptat kde sehnat sadbu českého česneku?:) Hlavně o ten český mi jde. Když půjdu třeba do zahradnictví nebo OBI tak poznám bezpečně, že se jedná o český česnek?
Omlouvám se za... celý příspěvek > |
 |
Jiřiny a slimáci, 13.9.2010 Také jsem letos dopadla úplně stajně. Nedokázal přežít ani jeden lísteček. Dávala jsem na na malé lístky i uříznutou PET flašku, ale dostaly se tam slimáci také. dají se ciluze zachránit??? Mám je dát normálně zazimovat a za rok mi vyrostou, nebo se... celý příspěvek > |
 |
Přípravek proti mšicím, 30.8.2010 Dobrý den,
také moc děkuji za rady, tento víkend jedeme na chaloupku a tak třešínku ostříhám a snad to bude vpořádku. Příští rok na jaře si dám na mšice pozor a případně je zavčas postříkám.
Přeji hezký den.:)Petra |
 |
Přípravek proti mšicím, 23.8.2010 Dobrý den,
moc děkuji az odpověď a škoda, že jsem propásla postřik. Tak se ještě zeptám abych se ujistila, že jsem dobře pochopila.:) teď odstraním ty zdeformované listy - i s větévkama?:)A stříkat tedy nemám? Stříkat případně až by se zase objevily... celý příspěvek > |
 |
Přípravek proti mšicím, 23.8.2010  Dobrý den všem,
chci poprosit o radu. NA podzim 2006 jsme zasadili třešeň.
Letos na jaře krásně kvetla, ale neměla ani jednu třešinku:(Místo toho ju napadly asi mšice - na fotce.
Můžete mi, prosím, poradit čím třešinku postříkat - název a... celý příspěvek > |
 |
Tři roky stará meruňka měla loni jednu meruňku, ale letos ještě nekvetla, 4.5.2010 Co se týče hnojení tak jediné co jsme zatím k meruňkám dali byl kravský hnůj v granulích. Nemůže to stromky poškodit?:)
Zatím všem děkuji za reakce a přeji krásný den a hodně ovoce:)
Petra |
 |
|
 |
Tři roky stará meruňka měla loni jednu meruňku, ale letos ještě nekvetla, 4.5.2010 Děkuji za slůvka "útěchy" a budu se těšit příští rok.:)
Letos se snad budeme těšit z jiného ovoce.:)
Přeji Vám krásný den. Petra |
 |
Tři roky stará meruňka měla loni jednu meruňku, ale letos ještě nekvetla, 3.5.2010 Dobrý den všem, chci se zeptat na naše meruňky.
Máme zasazené meruňky Rakovského a Maďarskou, letos třetím rokem.Minulý rok jedna z nich měla jeden plod - malou zralou meruňku. Neumím si vybavit kdy asi kvetla. No a letos zatím nic. Oba stromky mají... celý příspěvek > |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 16.3.2010 Liduš, díky moc,
příspěvek jsem si vytiskla a budu se snažit to dělat podle vaší rady.
Pak dám vědět jak jsem dopadla a třeba meruňky i vyfotím.
Všem přeji hezký den. Petra |
 |
Jak ostříhat loňskou meruňku, 16.3.2010 Ahoj lidičky,
jak vás tady čtu tak su mezi váma úplný začátečník a to opravdu su.
Chcu se taky zeptat - předloni jsme zasadili meruňku. Jeden známý mi říkal, že se má stříhat na jaře a na podzim a to nevím kdy, jestli před květem nebo kdy. A... celý příspěvek > |
 |
Asi tykev má to 40 kg. Ví někdo co to je?, 16.2.2010 Ahoj lidičky,
taky se chcu zeptat na pětování dyní. Ještě nikdy jsem je nepěstovala a letos bych je chtěla nasázet. Nemáme ale bohužel kompost, takže bych je dala rovnou do země. Neporadíte mi ve kterém měsíci zhruba toto udělat? A čím konkrétně... celý příspěvek > |
 |