|
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 6.2.2012  Skromnosť šľachtí profesionála, pán Juraj. Nemáte dôvod sa ospravedlňovať. Naleštené sú krajšie. Potreboval som iba vedieť, či aj tie Vaše boli na strome matné? Gala je veľmi úrodná. Na jar som mladý stromček prevrúbľoval Lipnom a Rozelou. Nechal som... celý příspěvek > |
 |
Pestovanie duo ringlót, 5.2.2012 Medzi Althanovou a Oulinskou zrejme veľký rozdiel v bujnosti rastu nebude. Rozhodoval by som sa v tomto prípade skôr podľa typického tvaru koruny jednotlivých odrôd a podľa úhlu nasadenia kostrových konárov voči terminálu. |
 |
|
 |
Lahůdková jablka pro labužníky - Váš favorit, 5.2.2012  Ďakujem za príjemné osvieženie po doterajších chvíľami až ostrých diskúsiách na tému Staré odrody. Pripomenul ste, že úsilie šľachtiteľov má svoj zmysel a budúcnosť a že aj medzi novými sortami existujú lahôdkové odrody. Rád by som sa Vás opýtal, či... celý příspěvek > |
 |
Roubování třešně, 5.2.2012 Dobrý deň Zdenku! Pán Josef Vám radí správne. Ja som privrúbľovaním opeľovača- Hedelfingenskej do veľkej koruny "prebudil" Kordiu k úrodnosti. Zimné vrúble by nemali byť hrubšie ako miesto štepenia na Burlatu. Používam jednoduchú kopuláciu (na... celý příspěvek > |
 |
Jak tvarovat korunu?, 5.2.2012 Názor pána Josefa mi pripadá zmysluplný. Obávam sa však, že tenké hrotiaky jabloní hrúbky ceruzky kúpené na jeseň a vysadené na jar nebudú mať dosť sily, z dôvodu nedostatočného zakorenenia, aby utiahli vegetáciu vyrašenú zo všetkých púčikov. Dva či... celý příspěvek > |
 |
Ochrana mladych sadenic pred mrazom, 5.2.2012 Skúste ešte Orsil obaliť vrstvou mikroténu. Keď vata navlhne, rapídne stratí izolačné vlastnosti. |
 |
Nová vinička, 4.2.2012 Keď som zakladal vinohrádok odrody Dunaj (30 ks), napichal som k sadeniciam palice z narezanej bazy čiernej. Bez problémov vydržali 3 roky. Ešte lepšie by bolo niekde na kraji lesa narezať lieskové hole. Pre začiatok najlacnejšia cesta. |
 |