|
Výsadba jabloně, 19.4.2010 No pokud by člověk vyměnil kompletně zem za jinou kvalitní- šířka jámy dejme tomu1m a hloubka 0.8m, tak se domnívám, že vysadit stejný druh by nemuselo vadit.
Lucas |
 |
Postřik Baycorem proti mrazu?, 14.4.2010 pomoci může také Borax - O,2-O,5% roztok
Lucas |
 |
|
 |
Rána na kmeni, 4.4.2010 Moje 7.letá meruňka Karola, která již velmi dobře plodí asi 3.rokem má na kmeni v místě kde byl kůl defekt na kmeni. Letos po odstranění kůlu jsem zjistil v tomto místě propadlou kůru-po jejím odstranění je zde defekt 3Oxl5cm-prakticky zasahuje... celý příspěvek > |
 |
Jahody - vykopat nebo nechat?, 25.3.2010 Já sázím jahody po 3 letech na stejné místo- ovšem provádím kompletní výměnu země.
Lucas |
 |
Letní ranná jabloň, 24.3.2010 a co takhle Red Melba? Mám s ním velmi dobré zkušenosti, strupovitosní moc netrpí, chuť výborná.
Lucas |
 |
Choroba vinné révy, 27.2.2010 auto ujde, ale na víně to vypadá jako postižení plísní-peronosporou.Postřik se provádí před květem a po odkvetení.
Lucas |
 |
35 let staré jabloně co s nima?, 20.2.2010 Já bych tak 2 stromy nechal- ty které máte nejraději. U nich provedl postupný průklest.Ten bych rozložil asi na 4-5 let. Ostatní bych nahradil novými stromy, volil bych i nějakou podzimní odrůdu.
Lucas |
 |
Nářezy nad pupeny, 10.2.2010 Prosím o radu a též o Vaše zkušenosti ohledě nářezů nad pupeny. Podařilo se mi (tedy spíše nepodařilo) zapěstovat Rubín s poměrně vyholenými větvemi -kosterními. Mám šanci nářezy nad pupeny podpořit vznik hustějšího obrostu? A má se provést na celé... celý příspěvek > |
 |
NPK pod stromy, 23.1.2010 já hnojím jak tady popisuje pan Vysloužil: v zatravněné zahradě dělám při obvodu stromu (nikoli při kmeni) po 2 metrech otvory zašpičatělou tyčí, která má ve 4Ocm navařený nášlap. Do každé díry dám 2 polévkové lžíce NPK. Tímto způsobem též... celý příspěvek > |
 |
Nejvyšší nadmořská výška, 14.1.2010 ještě byl dotaz na révu : Onyx dozrává koncem září, Kodrjanka přelom srpen/září
Lucas |
 |
|
 |
Nejvyšší nadmořská výška, 14.1.2010 Meruňku mám Karolu a Velkopavlovickou! (koupena v mladické nerozvážnosti-ale žije a plodí 6.rok).Dozrává koncem července.Broskve Redhaven a nektarinka dozrávají koncem srpna. Celově bych řekl, ře oproti nižším n.m.výškám (moje je 490m) mám posun... celý příspěvek > |
 |
Nejvyšší nadmořská výška, 12.1.2010 490m n.m. Prachaticko-Krtely: pěstuji prakticky vše: jabloně, hrušky,švestky, ryngle,ořech, líska,třešeň,broskve, nektarinka, meruňky, réva vinná...
Lucas |
 |
Jablko roku, 11.1.2010 Zdá se, že resistenty moc úspěšné nebyly, zvláště po chuťové stránce. Vzhled holt není nejdůležitější- pokud pěstujete jablko pro vlastní potřebu!
Lucas |
 |
Pozná někdo tuto odrůdu?, 1.1.2010 Starkrimson to není, spíš opravdu ten Gloster
Lucas |
 |
Vliv podnože na chuť, 24.11.2009 Domníváte se, že podnož, event. přeroubobání novou odrůdou může ovlivnit chuť ovoce? Přerouboval jsem totiž Red Melbu na Jonathan a nové pěkné plody mi chuťově přijdou trochu jiné, než vedle stojící jiný, nepřeroubovaný Jonathan.
Lucas |
 |