|
Pomoc pri určení odrody, 25.8.2020 Čo sa týka podtatranskej oblasti tak v posledných rokoch sa klíma aj tu natoľko otepľuje že v okolitých záhradách som zahliadol krásne vyfarbené marhule a dokonca aj broskyne, chuťovo sa proti tým s dolniakov rovnať asi nedajú ale aj tak pred pár... celý příspěvek > |
 |
Pomoc pri určení odrody, 25.8.2020 Tak veľmi ste ma nepotešili ale vďaka za pomoc |
 |
|
 |
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 9.12.2011 To že neveríte tomu, čo som si prakticky overil na plávajúcom exp.PST, neznamená, že PST nie je priedušný a nasákavý. Na výstave CONECO v Bratislave svôjho času predvádzali priedyšnosť expandovaného PST tak, že z neho vytvorili dno skleneného akvária... celý příspěvek > |
 |
Dokonalé uskladnenie jabĺk, 9.12.2011 Dobrý deň! Obávam sa, že problém s kalusom na kiwi nebude v perlitu alebo PST, ale v samotnej rastline. Po rôznych experimentoch s perlitom a neskôr s bukovými vlhkými pilinami som skončil u obyčajnej vody v PET fľaši. Rezok je predtým vhodné namočiť... celý příspěvek > |
 |
Okus ovocných stromků, 9.12.2011 Srnci sú mlsní. Keď sa dostanú napr. cez dieru v oplotení do vinohradu, vyberajú si to najšťavnatejšie a okusujú spravidla to najcennejšie- konkrétne prvé zelené kmienky vysadených sadeníc. Pri zapestovaní kmienkov môžete začať odznova. Paľo |
 |
Okus ovocných stromků, 8.12.2011 Najväčšie škody nám v záhr. osade narobili gravidné zajačice nie uprostred zimy, ale v marci, keď už bola za plotom osady zelená tráva. Lenže nedostupná pre zajacov pod vrstvou čerstvej snehovej pokrývky. Prekonať oplotenie je pre nich hračka. V... celý příspěvek > |
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 8.12.2011 Samozrejme, že stačí opory zatĺcť na jar, keď sa po zime pôda usadí. U Vás istotne tak nevyfukuje ako u nás na Záhorí, ale niekedy stačí jedna letná búrka a mali sme všetky niekoľkoročné tuje naklonené. Vietor má obrovskú silu a dokáže doslova... celý příspěvek > |
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 8.12.2011 Záleží na tom, koľko ílovitých minerálov obsahuje pôda v novozaloženom sade p. Stefanose. Medzivrstvy ílu absorbujú veľké množstvo kationtov draslíka, ale sú aj rýchlo vyplavované. Literatúra hovorí: "Dávkování draslíku musíme tedy diferencovat podle... celý příspěvek > |
 |
Sušení jablek, 8.12.2011 Zdravím Vás pane F.O. a ďakujem za hodnotný príspevok. Netvrdil som, že rúra 100% komunikuje s okolím, ale nie je ani hermeticky uzavretá. Prúdenie vzduchu cez dvierka súčasne strháva aj časť vrelého vzduchu zvnútra, prevoňaného sušiacim sa ovocím.... celý příspěvek > |
 |
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 8.12.2011  Zdravím Vás p.Stefanos! Máte pravdu, každá diskúsia je dobrá, aby si človek nakoniec mohol vybrať správne riešenie fixácie stromkov. Počet príspevkov svedčí o snahe mnohých úprimne poradiť. Dnes som v meste hľadal opory, ktoré kedysi dávali pri... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Sušení jablek, 8.12.2011 Kúpte si multifunkčnú rúru a uvidíte či ucítite, že prostredníctvom ventilátora ochladzovania dvierok ČIASTOČNE komunikuje vnútorný priestor s vonkajším. (O horkom či vrelom vzduchu som sa nezmieňoval. Je to iba Váš zlomyselný výraz.) Nakrájané... celý příspěvek > |
 |