|
Příspěvky uživatele - 206.136
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ničení vytrvalých plevelů pod keřovými rybízy Roundapem, 17.4.2012  Pred dvomi rokmi sme si kúpili malú záhradku (3 á), a pretože bola značne prerastená nielen pýrom, ale aj inými odolnými pionierskymi rastlinami, rozhodol som sa použiť plošné mulčovanie. Druhý dôvod bol značný nedostatok vody, ktorý v kombinácii s... celý příspěvek > |  | Poraďte jak a kdy a na co roubovat švestky, 17.4.2012 Dobré ráno. Som vďačný za všetky rady, škoda že nemám nablízku skúseného ovocinára.
Konáre som skrátil, lebo tak sa mi to zdalo správne. Väčšina z nich mala hodne nasadených kvetov, obával som sa že do nových očiek nepôjde dosť miazgy. Vravíte že... celý příspěvek > |  |
|  | Poraďte jak a kdy a na co roubovat švestky, 16.4.2012  Ja som v štepení začiatočník. Mám na záhrade dve mladé slivky nie dobrej chute, tak som si povedal že ich preštepím.
Minulý rok na jar (23.3.) som skúsil Forkertovo očkovanie a vrúbľovanie do rázštepu, a takmer všetky (8 z 10) sa ujali.... celý příspěvek > |  | Roubování, 16.4.2012 Ďakujem Vám za radu, skúsim teda z Lucasovej zapestovať kmienik. Nie som odborník v tejto oblasti, a priznám sa, trochu som sa obával vplyvu ušľachtilej odrody ako kmeňotvornej, na ďalšie odrody zaštepené do koruny.
Peter |  | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 3.4.2012 Dnes ráno + 4, čmeliaci už bzučia na marhuli, a z komôrok v domčeku pre hmyz vyliezajú prvé včely samotárky. Tak dúfam že zopár marhuliek bude.
Peter |  | Rozkvétání meruněk v letošním roce, 2.4.2012 U nás v Nitre je maďarská od 29.3. v plnom kvete. Aj napriek silnému vetru a chladu čmeliaky bzučia jedna radosť. Dnes v noci -3 °C :-/
Peter |  | Jedovatý tis vedle malin, 14.10.2011 Pán Stanislaw, súhlasím s Vami a upresňujem, že nemám nič jedovaté, čo by deti dokázali zjesť :-)
Pani Marcela, deti v tomto veku (3 a 6 r.) už nechávam bez dozoru, ináč by som na záhrade nič neurobil :-) Ale v zásade máte pravdu, keď si spomínam čo... celý příspěvek > |  | Jedovatý tis vedle malin, 14.10.2011  Živý plot sa dá zapestovať aj z malín, černíc, ríbezlí, egrešov, aktinídií a pod. Stačí jednoduchá drôtenka a vyväzovať :-) Nič jedovaté by som si do záhrady nevysadil, nikdy neviem, na čo deti dostanú chuť. Peter |  | Skladování hrušek, 14.10.2011 U nás (okr. Žilina) sa dakedy jablká dávali do 100 l plastových sudov so šrobovacím uzáverom, kde vydržali svieže dlhšie, ako v bedničkách (tam rýchlo stratili šťavnatosť, asi vďaka tomu, že naša pivnica bola síce studená, kamenná, ale s prievanom).... celý příspěvek > |  | Jak sekat svah 600m2 bez elektriny?, 12.10.2011 Odporúčam ručnú kosu, trávu pekne hladko odreže. Krovinorez trávu "požuje", rozdrví.
Peter |  |
|  | Bradavice na hokkaidu, 11.10.2011  Píšete že farba dužiny pod tými bradavicami je zmenená, je iná aj vôňa a konzistencia dužiny?
Ja mám hokkaio väčšinou oranžové, ale vyskytli sa aj zelené - viď. foto.
Peter |  | Sebraná skrývka - čím nahradit?, 10.10.2011 Môže byť, teraz som vozil hnoj na záhradu, za 1 km jazdy Tatrou 815 6x6 som platil 1,40 Eur/km, t.j. asi 35 Kč, čo pri 2 x 7,5 km robí 525 Kč. Riešenie je zohnať hlinu bližšie, alebo väčšie auto (napr. T815 8x8 - cena za km je len o málo vyššia, ale... celý příspěvek > |  | Záhradkárska osada - čerpadlo pre rozvod vody, 5.10.2011 Dobrý deň,
potreboval by som poradiť s jedným problémom.
Čítam a študujem, oslovujem odborné firmy, ale mám protichodné informácie a neviem sa rozhodnúť. Prosím vás o radu.
Sme záhradkárska osada o počte 63 členov. Rozloha cca 2 ha, osada má... celý příspěvek > |  | Co to je?, 2.8.2011 Ďakujem Vám za určenie toho stromu. Takže majiteľ stromu mal pravdu, len ja som mu zle rozumel - namiesto jujuba (Ziziphus zizyphus) som počul jojoba (Simmondsia chinensis). Vyskúšam ešte rozžuvať list, som zvedavý na ten efekt blokovania... celý příspěvek > |  | Co to je?, 2.8.2011 Dobrý deň, nechcem zakladať nové vlákno s otázkou "co to je", tak dávam otázku sem: u nás v Nitre v jednej predzáhradke rastie cudzokrajný strom. Je to pomaly rastúci strom - vo veku cca 40 rokov má priemer kmeňa vo výške 1 m len asi 20 cm.... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|