 |
Příspěvky uživatele - 144.246
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Jak pěstovat správně majoránku, 31.1.2012 Já jsem vloni zasel majoránku do misky a potom rozsázel na záhonek. Asi 8 hnízd. Letos minimálně 5x tolik. Domácí je domácí.
Partl |  | Jabloňová stěna, 29.1.2012  Poradí mi prosím někdo, jak to na jaře ostříhat?
|  |
|  | Nejchutnější okurky hadovky, 11.1.2012 Dobrý večer,
myslíte, že by rostly i na venku (Brno)?
Díky Mirek |  | Uzení masa, 20.12.2011 Maso vytahuji z udírny hned. Tři řeznictví mohou být tři jinak staří a tuzí čuníci. A maso udím ovocným dřevem (jabloň, třešeň a meruňka) i s kůrou a žádnou hořkost jsem já, ani další ochutnávači necítili. Nakonec dávám mokrou bukovou drť s jalovcem... celý příspěvek > |  | Uzení podle počasí?, 11.12.2011 Neměl by ten přívod vzduchu být spíše zespodu?
Mirek |  | Topení při uzení, 28.11.2011 Já dávám maso do udírny při 100 °C a nechávám ho hodinu, dalších 9 hodin při cca 80°C. Předtím 45 min v 70°C vodě. Maso bylo vynikající. Ale každý si asi musí najít sám, co mu vyhovuje.
Mirek |  | Topení při uzení, 26.11.2011 Taky nejsem příznivcem černého masa. Myslím, že plamínek klidně, nemusí to hulit jak z komína. Nakonec trochu mokrých bukových pilin s jalovcem (několikrát) a je to voňavá dobrůtka.
Mirek |  | Klobásy se nedaří, 19.11.2011 Dobrý den, jestliže udíte pouze bukem, zkuste přikládat po malých polínkách. Buk má velkou výhřevnost. Ať už udím maso nebo douzuji klobásy, málokdy mám komínovou klapku úplně zavřenou. Doporučil bych méně přikládat a častěji a komín nechat alespoň... celý příspěvek > |  | Menší dřevěná udírna, 10.11.2011 Nakládal jsem to dle receptu,,Solení injekční stříkačkou". Udil jsem poprvé, tak jsem zkusil tři asi kilové šrutky bůčku. Místo 2-3 dnů jsem to měl naložené 5 dní. Udil jsem při 75-85 °C asi 8 hodin. Předtím 45 minut maso v teplé vodě cca 75... celý příspěvek > |  | Menší dřevěná udírna, 10.11.2011 Projel jsem tady přes zimu téměř všechny diskuse o udírně. Potom jsem si to tak nějak přizpůsobil, aby to pokud možno fungovalo, moc to nestálo a jakžtakž to vypadalo. A myslím, že se to celkem povedlo. Ta polská je moc hezká, ale řekl bych, že... celý příspěvek > |  |
|  | Menší dřevěná udírna, 9.11.2011 Velice dobrý popis (i když v polštině) je v sekci,,Udírna" 22.1.2009. Jsou tam mraky fotek z výstavby. Myslím, že z těchto dvou návodů si každý něco vybere, upraví podle svého a pak už je to brnkačka.
Mimochodem, podle návodu v sekci A-Z o... celý příspěvek > |  | Papriky a feferonky, 6.11.2011 Já bych potřeboval nějaký kozí rohy, co nepálí. Nemáte někdo nějakou zkušenost? |  | Pokaceni tresne, 31.10.2011 Nevím, kde ty stromy máte. Celkem rychle bych to pokácel a rozřezal, vč. pařezu. Kdo vám potom dokáže, jaký měla obvod. |  | Menší dřevěná udírna, 29.10.2011  Tak jsem se nechal zlákat těmi krasavci a přes léto jsem taky něco uplácal. Přeuzení klobásek vyšlo krásně, tak teď mám naložených pár bůčků na zkoušku.
Mirek |  | Douzeni koupeneho uzeneho, 26.10.2011 Díky za radu, zkusím to podle vás a napíšu, jaký byl výsledek. Kdybych někde zjistil, jak je to s tím napícháním, napíšu to sem.
Mirek |  |
 |
|
|
|