Příspěvky uživatele - 209.225

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Jaký strom?, 15.7.2011
Napadá mne, když vesnická zahrádka tak třeba jeřáb (Sorbus). Dnes je řada kultivarů, které nezabírají tolik místa, třeba sloupovitě rostoucí Sorbus aucuparia Autumn Spire, je zpravidla roubován na kmínku nad 1,5 m. Pokud ale máte i místa nazbyt, je... celý příspěvek >
Javor Tamukeyama - usychající listy, 28.6.2011 Obsahuje fotku
foto2
Javor Tamukeyama - usychající listy, 28.6.2011 Obsahuje fotku
Na javoru acer palmatum Tamukeyama nějak podivně usychají listy. Nedá se vyloučit i dřívější poškození mrazem - v květnu. Když byl javor dost narašen, přišly dvě noci s cca -6°C. Nemám zatím bohužel vypozorováno, jestli se to šíří, nebo jen schne... celý příspěvek >
Plotostřih, jaký vybrat, 14.5.2011
Po 9 letech mi vyhořel el. motor plotostřihu Hanseatic. Byl jsem s ním v podstatě spokojen: vyhovovala mi nízká hmotnost, jen se mi 450W /45 cm zdálo někdy málo. Zastřihávám cca 36 m živ. plotu, převažuje habr a méně je z ligustra. Poraďte co vybrat,... celý příspěvek >
Borovice - určení druhu, 13.4.2011 Obsahuje fotku
a ještě detail...
Borovice - určení druhu, 13.4.2011 Obsahuje fotku
Pomůže někdo s určením této borovice? Byla označena jako pinus silvestris Aurea, jedná se o roubovance, počet jehlic ve svazku 2, jehlice mají žlutavý nádech. Nicméně jednu takto označenou borovici na zahradě už mám, navíc ze spolehlivého zdroje, ta... celý příspěvek >
Zákoutí dle obrázku, poraďte prosím, 28.3.2011
Pokud budeme věřit označení prodejců, tak - Inaba Shidare, - Tamukeyama, - Ornatum, - Garnet Nigrum a loni na podzim jsem koupil Red Dragon, ten byl ale přes zimu v nádobě ve studené světlé garáži, s ním zkušenosti zatím nemám ale na webu píšou, že... celý příspěvek >
Zákoutí dle obrázku, poraďte prosím, 28.3.2011
Souhlasím s tím, že ten červený strom je acer palmatum dissectum Garnet, nebo nějaký jiný podobný kultivar (- Inaba shidare, - Red dragon, - nigrum apod.) ale o to nejde. Nesouhlasím však s názorem, že tento javor nesnese celodenní slunce. Mám tato... celý příspěvek >
Liquidambar styraciflua Gum Ball, 28.3.2011
Ozve se někdo se zkušenostmi s ambroněma z chladnějších oblastí Česka? Po letošní zimě je koruna Gum Ball ze 75% namrzlá a to jsme neměli na severu Moravy více než - 12°C. Ambroň k nám asi nepatří...
Fagus sylvatica "Rohan Michal Andrusiv", 5.2.2011
Nemáte někdo fotografii tohoto buku: fagus ´Rohan Michal Andrusiv´, měl by mít živě červené olistění a laločnaté až stříhané listy a malou kulovitou korunu. Ve školkách v Litomyšli je v nabídce buk Michal Red, neví někdo, zda se... celý příspěvek >
Bažant na zahradě, 13.12.2010
Bydlím na okraji města, za zahradou bývalo území nikoho, kde byli mj. bažanti. Teď je tam fotovoltaická elektrárna a na zahradu se mi tak přemístil jeden kohout. Celkem mi nevadí, zahrada je okrasná, jen nevím čím a jak mu pomoct s případným... celý příspěvek >
Prunus ser. Shimidsu, 29.10.2010
Váš prunus je     prunus serulata shogetsu   a patří k nejpozději bíle kvetoucím slivoním. To může být výhoda, pokud bydlíte v podhorské oblasti, nebomáte drsné zimy jako třeba tady v Kanadě.
Vrba - Salix nakamurana var. Yezoalpina, 18.10.2010
Poradí někdo s tím, zda tato vrba snese trvale vlhkou až podmáčenou půdu a polostín. Mám kus roubovaný na cca 1,2m vysokém kmínku a na zamyšleném místě by měla slunce v létě tak od 12té hodiny, do večera. Jen nevím jestli toho stínu a vlhka nebude... celý příspěvek >
Fagus sylvatica Atropunicea, 6.10.2010 Obsahuje fotku
Ten má 47 let
Fagus sylvatica Atropunicea, 6.10.2010
Původní dotaz jsem směroval na volně rostoucí, nekorigovaný, buk. Údajně po 45 letech by neměl mít více jak 8m. Roste tedy zřejmě pomalu. Jinak živý plot mám jak z habrů tak i z buků ale zelených, vše posbíráno v lese jako náletová vegetace.
Další diskuze:  12345>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2025
DŮMACHALUPA.cz
statistika