Zákoutí dle obrázku, poraďte prosím

host - 209.225 (?)
28.3.2011 22:57

Pokud budeme věřit označení prodejců, tak - Inaba Shidare, - Tamukeyama, - Ornatum, - Garnet Nigrum a loni na podzim jsem koupil Red Dragon, ten byl ale přes zimu v nádobě ve studené světlé garáži, s ním zkušenosti zatím nemám ale na webu píšou, že je nejstabilnější co se barvy týče. Na zahradě mám i jiné javory (Shigi no hoshi, Shigitatsu Sawa, aj.) ty na slunce opravdu nemohou, proto to srovnání. Podobné obavy jsem měl při umístění obyčejného zeleného dissecta na plné slunce zatím jsem za cca 4 roky spáleniny nezaznamenal. Shaina je zajímavá ale kusy umístěné ve stínu ztrácí v létě červenou barvu a listy přechází do bronzově zelené, pak se pochopitelně zbarví až na podzim. Zkuste se podívat taky na Ac.pal. Aratama.

Umístění příspěvku v diskuzi
Připojit reakci

host - 135.2 (?), 28.3.2011 22:19

Paní Eva ale píše nejen jižní polohu, ale navíc také sucho. Pokud vím, tak na slunci potřebují tyhle javory mulč na kořeny a vlhký vzduch. U nás jim na zahrádkách i s mulčem, ale bez blízkosti vlhka - vody slunce listy pálí... Které máte kultivary, že to snesou? Chtěla bych si časem pořídit A.p. Shaina...     Lída

host - 209.225 (?), 28.3.2011 22:57

Pokud budeme věřit označení prodejců, tak - Inaba Shidare, - Tamukeyama, - Ornatum, - Garnet Nigrum a loni na podzim jsem koupil Red Dragon, ten byl ale přes zimu v nádobě ve studené světlé garáži, s ním zkušenosti zatím nemám ale na webu píšou, že je nejstabilnější co se barvy týče. Na zahradě mám i jiné javory (Shigi no hoshi, Shigitatsu Sawa, aj.) ty na slunce opravdu nemohou, proto to srovnání. Podobné obavy jsem měl při umístění obyčejného zeleného dissecta na plné slunce zatím jsem za cca 4 roky spáleniny nezaznamenal. Shaina je zajímavá ale kusy umístěné ve stínu ztrácí v létě červenou barvu a listy přechází do bronzově zelené, pak se pochopitelně zbarví až na podzim. Zkuste se podívat taky na Ac.pal. Aratama.

Jarda Slatinany - Stříbrný Zahrádkář .Stříbrný Zahrádkář. (275) - 122.248 (?), 1.4.2011 16:00

Také bych řekl, že to je Garnet. Já ho mám hned na břehu jezírka na jeho východní straně. Jelikož u nás převládají západní větry, je ve vlhkém mikroklimatu jezírka. Kmen prorůstá dírou v netkané textilii, na které je nastlán kačírek. Vše pravidelně zalévám, ale jen v létě. V zimě temto Japonec potřebuje spíše sucho, takže mi poradili, že je pod jeho kořenový systém vhodné udělat dobrou drenáž, protože mají sklon spíše uhnít, než zmrznout. I když je na plném celodenním slunci, nepozoruju žádné popálení. Jak už tady někdo napsal, každému to poroste jinak.
Ještě k Bohyškám. Bohyšky rostou všude. Ze svých zkušeností s rozdělováním původních rozrostlých trsů je ale veliký rozdíl v tom, jestli je budete pěstovat ve stínu, nebo na slunci. Ta samá bohyška, která je na slunci docela pěkná, je ve stínu prostě úžasná. Její velikost bude podle druhu dvoj až trojnásobná. Čím větší stín, tím hezčí bohyšška. Jen ti slimáci. Naštěstí mám želvy a těm docela chutnají.

Garnet u jezírka
Garnet u jezírka
zahrada.cz
DŮMACHALUPA.cz
Husqvarna 359 vs. stihl ms 34127.4.2025
Velký stůl z překližky10.4.2025
Velký stůl z překližky7.4.2025
Řezání zahrandních obrubníků5.4.2025
Další příspěvky > 
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty