|
Jak ošetřit staré trámy, 21.11.2012 V brzké době budu tenhle problém řešit.Chci postavit pergolu z asi 100 let starých trámů.Hoblovka nepřichází v úvahu kvůli možnému železu a zničení té historie, která v nich je.Dostal jsem tip na ocelový kartáč do vrtačky, nebo hrubý smirk do... celý příspěvek > |
 |
Třešně - skvrnitost plodů, 18.3.2012  Dobrý den, máme doma několik stromů třešní a již několik let napadá plody pro mě neznámá choroba. Tato chobora se projevuje tak, že na zeleném plodu se začnou objevovat červené skvrny. V červené skvně bývá ve středu i další tmavá kvrna - viz. foto.... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Rubinola - praskání kůry kmenů, 13.1.2012 Já Vám všem moc děkuji. Je to škoda, tak hezké jablko a takové problémy. Holt příroda si poručit nedá. Ještě jednou děkuji. Tazatel. |
 |
Rubinola - praskání kůry kmenů, 23.12.2011 Dobrý den, prosím o radu! Mám několik stromků Rubinoly a zjistil jsem, že začíná praskat kůra na kmenech a praskání pokračuje i do větví. Neví někdo, co toho příčinou? Děkuji. |
 |
Jak znechutit srnkám naše tůje a stromky?, 30.7.2011 Našel jsem ještě další přípravek - Certosan, je to ve spreji, 500 ml cca za 445,- Kč. |
 |
Jak znechutit srnkám naše tůje a stromky?, 30.7.2011 Proti okusu existuje přípravek Stop Z, v lesním hospodářství se používají další přípravky proti okusu zvěří, jsou ale dost drahé. |
 |
Jak daleko od sebe sazet jablone?, 30.11.2009 Také bych řekl, že 4 m. Ale když jsou dva stromy od sebe 2 m, tak mají každý na stranu 2 m. Když ještě chcete mezi nimi projít např. při stříhání, tak je to dost problém. Takže si to může každý spočítat sám, také záleží, jaký prostor máte pro ty... celý příspěvek > |
 |
Mazání latexem po střihu větví, 30.11.2009 Po řezu pilkou natírám Latexem, je dost hustý, na Latex ještě přitlačím odstřižek z novin. Při střihu nůžkami s tím nic nedělám. L.M. |
 |
Malá úroda jablek, 30.11.2009 Pokud chcete předejít Květopasu, tak musíte stříkat proti němu, kdy lístky jsou v rašení ve stádiu tzv. myšího ouška a pak znovu cca do 7-10 dnů, to už také můžete do postřiku přidat nějaký přípravek proti strupovistosti. Ještě tak před 7-dmi lety... celý příspěvek > |
 |
Palivová přísada do benzínu, 1.3.2009 Rád bych vás ujistil, že nejsem všeuměl který chce zvýšit výkon své pily. Pouze jsem začal tankovat do svého auta 98 a tak jsem chtěl zabít dvě mouchy jednou ranou.Nic víc, nic míň. Jaký je tedy doporučený benzín pro HQ 340? Můj návod moc jednoznačně... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Palivová přísada do benzínu, 1.3.2009 V návodu daným výrobcem HQ, je napsané-Používejte kvalitní olovnatý (Special) či bezolovnatý benzin.Nejnižší použitelné oktanové číslo benzínu je 90.Pokud je motor poháněn benzínem s nižším oktanovým číslem, vede to ke zvýšení teploty motoru a k jeho... celý příspěvek > |
 |
Palivová přísada do benzínu, 27.2.2009 Chci se zeptat, mohu v motorové pile používat natural 98 místo 95? Pro pilu by to měla být příjemná změna, ale raději se ptám. |
 |
Co je to za rostlinku?, 16.7.2008 Mám doma to stejné a na cedulce je Rhipsalis cereuscula.
Katka |
 |
výběr křovinořezu? HQ 235 HQ 333 MS 340, 10.6.2008 To je pro mne novina, že na 340 nejde dát pilový kotouč. Prodejce mi řekl, že se použít dá a i v návodu je uvedeno, že je u něj nutno dodržet směr otáčení. |
 |
Dolmar MS 430 U nebo MS 340?, 9.6.2008 Mašinu jsem koupil v kamenném obchodě a prodejce mi ji přivezl až domů, jelikož přes internet pak bývá problém se servisem. Dnes jsem nejspíš oběvil původ zápachu benzínu. Byl od něj celý vzduchový filtr. Umyl jsem ho v jarové vodě a uvidím. Je to... celý příspěvek > |
 |