|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 4.4.2010 Pár rozvinutých květů už mí i Marlen. Mirek |
|
Co je to za plevele a jak na ně?, 4.4.2010 Děkuji, podle obrázků na netu je to on a dělá svému jménu "čest" - plazí se vystrkuje růžky všude. Dnes jsem již přesvědčen že se sem dostal v zemině. Na zahradě na opačném konci města ho nemám. Likvidace v trávníku ručně nebo postřikem (štětečkem),... celý příspěvek > |
|
|
|
Co je to za plevele a jak na ně?, 4.4.2010 Poslední roky se stále více objevuje v záhoncích i trávníku tento šmejdík. Letos jsem ho našel i v přísadě, to znamená že je v zakoupeném substrátu. Znáte ho někdo? Soused tomu říká chorvatský jetelíček. Díky Mirek. |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 4.4.2010 Dnes ráno 7,5 °C, tak doufám že... Mirek |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 3.4.2010 Dnešní teplo vytáhlo včelky z úlu a v Maďarské to bzučelo o 106. Ráno bylo půl stupně pod nulou - není to dobré! Mirek |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 2.4.2010 Já jsem kvetením docela překvapen. Jsou i ranější odrůdy ale prozatím jsem si kvetoucích meruněk nikde nevšiml, a to denně pendluji po břeclavském okrese. Mirek |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 2.4.2010 Břeclav |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 2.4.2010 foto |
|
Nejchutnější rajčata, 1.4.2010 Ze semen řeckých paprik koupených v lídlovi mi to nenaklíčilo. Vybraná semena z loňského rajčete (Barbados) naklíčila a rostliny již kvetou. Vyzkoušíme - uvidíme. Mirek |
|
Strupovitost a padlí, kdy a čím, 30.3.2010 Připojuji se k dotazu a dovoluji si rozšířit ještě o meruňky a broskvoně. |
|
|
|
Musí se ošetřit postřikem i rezistentní odrůdy?, 30.3.2010 Tak s tím jsem se ještě nesetkal. Sání mšic na rybízu se na mých rostlinách projevuje jen červenými puchýři na listech. Na plodech nikdy. |
|
Musí se ošetřit postřikem i rezistentní odrůdy?, 30.3.2010 Záleží na použitém přípravku. A co se týče rybízu tak ten jsem nikdy proti mšicím nestříkal. Max. nátěr lepem proti mravencům na kmínek u stromkového. |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 30.3.2010 Já to vždy zeleným obdélníčkem zaostřím na květ (alespoň si myslím že to mám) a doma zjistím že dvě třetiny snímků si kompakt zaostřil tam kam jsem nechtěl. Byl jsem na zahradě a na Maďarské se objevují první bílé květy, zatím ještě nerozvinuté.... celý příspěvek > |
|
Musí se ošetřit postřikem i rezistentní odrůdy?, 30.3.2010 Záleží hlavně na vývoji počasí. Pokud budou ideální podmínky a žádný tlak chorob tak se stříkat nemusí, pokud bude takové počasí jako vloni (u mne totální kolaps rezistentních odrůd stolní révy) tak možná nepomůže ani postřik. Já osobně sázím na... celý příspěvek > |
|
Roubování melounů a okurek, 30.3.2010 Děkuji Vám za odpověď. Já používám kolíčky u kterých předpokládám že nebudou stonek zaškrcovat. Prozatím zkouším melouny, okurky tak za dva dny. Mirek |
|