|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 10.4.2010 Kurňa, co nám to zase z toho severu posíláte za sibériu? Slunko svítilo s malými pauzami celý den, ale ten vítr je nechutný. Ještě že alespoň nespadla ani kapka. Mirek - BV |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 10.4.2010 BV - u mne začíná Maďarská shazovat okvětní lístky. Mirek |
|
|
|
Kdy zasit papriku, rajce, okurky, 10.4.2010 Dobré ránko! Že by jsem to zkusil s rajčaty ve foliáku? U rajčat je to reálné protože i rostlinky ze semen plodů loni zapomenutých v zemi, vyrůstají v pohodě. U paprik to ale vidím jako ztrátu času. Mirek |
|
Roubování melounů a okurek, 9.4.2010 Ještě video a další video roubovacího automatu. Další způsoby roubování melounů. |
|
Roubování melounů a okurek, 9.4.2010 Já jsem rouboval melouny i okurky na tykev fíkolistou i na Sprinter ale pořád to není dle mé představy. Zkoušel jsem jazýčky i nasunutí do středu tykve ale zatím spokojen nejsem. Po zhlédnutí videa kde roubování provádí automat musí být spojení... celý příspěvek > |
|
Konec mých balkonových rajčat, 9.4.2010 Přesně tak, jen drobnou připomínku. Tím že pěstujeme rajče na balkoně neznamená to že je balkonové. Jako balkonové jsou nejčastěji uváděny keříčkové odrůdy s drobnými plody (Vilma, Venus...). Mirek |
|
Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 9.4.2010 První broskvoně již rozkvetly - BV. Mirek |
|
Bezsemenná réva, 8.4.2010 Kupoval jsem to ve Velkých Bílovicích jako "Veliký bílý". Jaká je to odrůda stoprocentně nevím, ale dle dotazů a těch ťupek na bobulích by to Prim měl být. Jsem z Břeclavi (moře máme hned pod sklepem ve studni) a rostliny jsou na jižní straně domu -... celý příspěvek > |
|
Jak to vypadá s nakvétáním meruněk?, 7.4.2010 U mne již po Maďarské kvete i Marlen. Co se týče břeclavska, mikulovska a okolí tak je vidět již hodně rozkvetlých stromů. Poslední dvě rána byla chladná ale na meruňkách to zatím není poznat, na rozdíl od kiwi kde je vidět hodně zčernalých výhonků. |
|
Bezsemenná réva, 7.4.2010 Já jsem loni zasadil tuto odrůdu a k dnešnímu dni již začíná rašit. Mám ji u jižní stěny (BV) a letos by se mohla poprvé ukázat. Takže zkušenosti teprve sbírám. AFRODITA hrozen je velký, řídký,bobule velmi velká(8 g.),oválná jantarově žluté barvy,... celý příspěvek > |
|
|
|
Bělomasá broskev, 5.4.2010 To bohužel nevím, byl jsem tam osobně. Jezdím každý den okolo, můžu se zeptat. |
|
Lepové pásy, 4.4.2010 Tak nastal čas začít natírat kmeny lepem proti mravencům. Ty bestie už lozí po stromech a hledají... |
|
Bělomasá broskev, 4.4.2010 Ne, tam jsem se ptal, ale bělomasé bohužel, navíc jim dle slov paní, zničily mrazy sadbu broskvoní. V Lednici jsem dostal odkaz na Valtice, vzadu za areálem firmy SEVA. |
|
Dát už rajčata do skleníku?, 4.4.2010 Mám vždy o pár sazenic navíc, to pro případ nepředvídaných událostí. Takže já dávám dnes do foliáku. Mirek |
|
Dát už rajčata do skleníku?, 4.4.2010 Včera jsem "osadil" folii na konstrukci a odpoledne zasadím rajčata která již kvetou. Něco dám i ven, hlavně ta maloplodá, pokud by přišly mrazy tak mám zálohu vysetou později, teď mají sazenice 10-20 cm. Balkonové rajčata již kvetou, a ty již dávám... celý příspěvek > |
|