|
Letošní problémy s kvetením, 12.5.2010 Letos dostaly ovocné stromky (a nejen ty) po zimě řádně na frak!,zajímavé že havěti a nemocem se daří o to lépe. Dnes jsem byl obhlídnout zahradu a byl jsem docela zhnusen. Krásně kvetoucí meruňky i třešeň jsou již téměř bez plodů, broskvoně napadené... celý příspěvek > |
|
Rajčata a papriky jsou venku, 9.5.2010 Malá část paprik a rajčata zasazená do květináčů jsou venku. Vlastně krom melounů je venku vše, ovšem v bedýnkách a v případě ochlazení se to zakryje nebo schová domů. Zbytek půjde ven po zmrzlých. |
|
|
|
Roundap - ochranná doba, 9.5.2010 Pokud se nepotřebuji zbavit staré trávy nebo plevele, nepotřebuji čekat na to až Roundap zabere, tak druhý den. |
|
Pěstování rajčat na balkoně, 9.5.2010 Vijany mají desítky, možná stovky malých, oválných, sladkých, šťavnatých plodů s tenkou slupkou. Jsou ideální na zobání jako jednohubky a výborné jsou jako součást pečení nebo grilování. Vyzkoušel jsem již hodně odrůd koktejlových rajčat ale tato si... celý příspěvek > |
|
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 9.5.2010 Já mám dvě broskve tři metry od sebe, stříkány byly stejně a jedna je napadená extrémně, druhá v "normě". Jedná se různé odrůdy. Skorejší odrůda je napadena více. Vývoj počasí, střídání rychlých nástupů tepla a chladna, děště, letos nástup chorob... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 9.5.2010 Určitě můžete nebo si kupte sazenice v zahrádkářství. |
|
Škodí mravenec rostlině?, 8.5.2010 Lepivý pás je funkční. Za x let jsem ještě neviděl že by stavěli mravenci na kmeni přes lepidlo cestičku, to možná jejich krajané v pralese. Umí najít cestičku v místech kde není lepidlo nebo obejít překážku jinou cestou, to jo. Jinak mravenci velmi... celý příspěvek > |
|
Rajčata - sazenice, 8.5.2010 Spodní listy odlámejte a sazenici šoupněte hlouběji do země až po zdravé listy. |
|
Výsadba révy vinné, 8.5.2010 Já je sázím i s balem. Pokud už nemrzlo, měla jste už dát sazenice ven na otužení. |
|
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 8.5.2010 Nejvíce napadené listy otrhávám ručně a pokud je napadena celá větvička tak ji ustřihnu ale s ohledem na jinde rašící výhony. Pokud je napadení silné a stromek musí obnovit většinu listů přihnojím ho dusíkatým hnojivem. |
|
|
|
Jak trhat zrale jahody?, 6.5.2010 Gabula, jak již psala, žije v Řecku. |
|
Muškáty pomoc, 6.5.2010 Nedal jste je z domu na přímé slunce? |
|
Jak trhat zrale jahody?, 6.5.2010 Uštipujte je na stopce jinak moc nevydrží, pokud je tedy hned neslupnete. Odrůda je na řezu bílá nebo červená? Nejsladší bývají ty sytě červené. |
|
Koňský hnůj a pozdější hnojení, 6.5.2010 Děkuji za odpověď. Nemám kde ho rozmíchat (max. v kolečkách). Možná bych ho mohl dát do děr, prolít vodou, zamíchat a nechat do druhého dne, potom zeminu a sazenici. Každopádně díky. |
|
Broskvoně - kadeřavost - rok 2010, 6.5.2010 Poctivě stříkáno a takhle to dopadlo (BV) |
|