|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 16.5.2010 Mám asi 120 sazenic které čekají na výsadbu. Pár jsem jich vysadil a s dalšími zatím čekám. Nebudu je dávat ven protože stejně v tomto počasí neporostou, bohužel. |
|
Hrozí ještě nyní něco meruňce?, 16.5.2010 ... a u mne pila se sekyrou!!! |
|
|
|
Roubování melounů a okurek, 16.5.2010 Posílám pár fotek a mám dotaz. Roubuješ v době kdy mají melouny 2-3 pravé lístky? Rouby srostou a pak vadnou nebo vůbec nesrostou? U mne ta úspěšnost je tak 10-20%, narouboval jsem posledních pár kousků včera a předevčírem a tady je mezivýsledek.... celý příspěvek > |
|
Samosprašná třešeň + bluma, 16.5.2010 Po letošní zimě, a hlavně po nechutném jaru, kdy třešeň Kordia i obě meruňky (Maďarská, Marlen) nádherně kvetly, jsem se rozhodl k radikální obměně meruňky (Maďarská) a třešně. Stromy které rostou, kvetou a nerodí jsou mi na nic. U třešně nevím zda... celý příspěvek > |
|
Co vaše réva?, 16.5.2010 Včera jsem obcházel "vinohrad" a z loni na podzim vysazených prostokořených sazenic stolních odrůd (moštové nemám) se ujaly všechny až na Ametyst (už moc nevěřím že se ujal). Chystal jsem se dnes na rajčata a dvacet odrůd sazenic révy ale místo toho... celý příspěvek > |
|
Ostružiny - choroba?, 16.5.2010 Loni jsem toho měl poprvé plno na listech (je fakt že rostlina byla hustá) a letos už je to tu zase. |
|
Skudce vinne revy, 16.5.2010 Já jsem letos poprvé provedl postřik révy Sulkou a výsledek se dostavil - na Kodrjance je Hálčivec, na Regině Vlnovník. Zvláště u Kodrjanky jsem si dal záležet a Hálčivec se drží zuby nehty (nikdy jsem proti němu nestříkal). Možná je to tím že se... celý příspěvek > |
|
Strupovitost a padlí, kdy a čím, 16.5.2010 Díky za vyčerpávající odpověď. K postřiku jsem se v sobotu nedostal neboť silně fučelo a teď už zase lije a teplota klesla už pod deset stupňů. To už nejsou jen ledoví muži ale Pankrác, Hastrman a Větrník, jednoduše řečeno je to letos hnusný hnus. |
|
Roubování melounů a okurek, 15.5.2010 Nepřidal jsem obrázek, proto napravuji. |
|
Zaštipovat cherry rajčata?, 15.5.2010 Ta cherry rajčata mají určitě nějaké jméno. Pokud jsou to determinantní (keříčkové) odrůdy tak se nezaštipují, pokud indeterminantní (tyčkové) tak se zaštipují. Předpokládám že máte nějaké "balkonové převislé rajče" a to se nezaštipuje. No a pokud... celý příspěvek > |
|
|
|
Strupovitost a padlí, kdy a čím, 15.5.2010 Postříkal jsem meruňky, broskvoně, jabloně a hrušně proti strupovitosti, padlí a ostatní nechutnostem postřikem Diskus a podruhé postřikem Baycor 25 WP. Ctěl bych nyní provést třetí postřik a nevím zda není chyba že jsem nepoužil stejnou značku. Jaká... celý příspěvek > |
|
Máta - jak se jí zbavit?, 15.5.2010 To se vezme sklenice, na dno se nasypou dvě lžičky třtinového cukru, půlka limetky nakrájené na kostky, zalije se to panákem bílého rumu, rozmačká, vloží se lístky MÁTY (dle chuti), zasype ledovou drtí, dolije sodovkou, vloží kolečko limetky a dvě... celý příspěvek > |
|
Roubování melounů a okurek, 15.5.2010 Ty oranžové jsem kupoval v Podivíně (3,- Kč, okr. Břeclav, nikde jinde jsem je neviděl), ty bílé měli např. v Baumaxu od SEMA, ale nekupoval jsem je (cena 6,- Kč,-). Na dalším snímku je malá ukázka výsledku roubování. To vlevo je Bečka medu na... celý příspěvek > |
|
Pěstování rajčat na netkané textilii?, 14.5.2010 Já taky, ale podle počasí to vidím spíše na rýži. |
|
Roundap - ochranná doba, 12.5.2010 .. nebo. |
|