|
Jak hluboko zasadit rajčata?, 21.5.2010 Já mám stejný "problém", navíc jsem z důvodu nedostatku mísata pro melouny dal sazenice rajčat v dubnu ven a chlad i mokro se na nich "podepsalo". To že jsou vytáhlé budiž, ale spíše mi vadí že jsou nevzhledná a poničená. Vyvrtám díru do a zhruba 2/3... celý příspěvek > |
|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 21.5.2010 Radku blahopřeji, máte to pěkné ale zase ne tak úplně veku ;o) Ty světlé kapky na listech je postřik? Pro porovnání tempa růstu u nás sem dávám dvě fotky balkonových rajčat. Za těch 14 dní není poznat téměř žádný rozdíl, to je to nešťasné chladno. |
|
|
|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 21.5.2010 Metr, odkud jste? Pochlubte se nějakou fotečkou ;-) U nás v BV byla kosa a větrno, teploty kolem dvanáctky a až dnes vykouklo slunce. Rajčata mám taky venku, některá už více jak měsíc, ale jsou fialová zimou, žloutnou z mokra a klátí se protože jsou... celý příspěvek > |
|
Žloutnutí listů jahodníku, maliníku, 19.5.2010 Zkuste se podívat na tento odkaz - zvláště v odkazu Železo. |
|
Grace Star, 19.5.2010 Má někdo zkušenosti s touto samosprašnou odrůdou? |
|
Roubování melounů a okurek, 18.5.2010 Přidávám pár aktuálních foto z nedělního roubování. Koupit roubované melouny už se mi nepodařilo, přišel jsem tak o měsíc později, a po dotazu na odrůdu se mi dostalo odpovědi "červený, s takovým tím bílým pruhováním" a jejich dodavatel je SEMO!!!... celý příspěvek > |
|
Roubování melounů a okurek, 18.5.2010 Já jsem včera ještě vysel do agroperlitu salátovky a fíkolistou na další roubování, protože ty moje salátovky jsou ve foliáku takové jakési světlé. Rostou (mají asi půl metru), kvetou, mají malinké plody ale není to podle mých představ. Dal jsem do... celý příspěvek > |
|
Jaký postřik, 18.5.2010 Třeba Pirimor. |
|
Hlína z rybníka, 18.5.2010 Pokud ho rozšiřoval tak to nebude bahno ze dna, a pokud se sype tak je to dobré. |
|
Roubování melounů a okurek, 18.5.2010 Samozřejmě že je to hlavně o zábavě, potěšení i zklamání z pěstování. Já už budu příště chytřejší, říkám si vždy ale stejně se nakonc prodírám houštím rajčat, paprik a melounů. Mám na Vás dotaz, jakou odrůdu roubovaných melounů jste koupila? Co mám... celý příspěvek > |
|
|
|
Vylomený výhon révy, 17.5.2010 Děkuji, ale do Uherska už delší dobu nejezdím! ;o) |
|
Vylomený výhon révy, 17.5.2010 Předpokládám že je to tohle - Jubilej chersonskogo „Dačnika“ |
|
Jak na krtka, 16.5.2010 Pokud zaléváte lokálně, např jen kolem sazenic, stahuje se tam krtkova potrava a on samozřejmě za ní. Zazněl tu někde na diskuzích "naftalín" jako účinný prostředek. Jelikož mi bestije ryje okolo sazenic révy, možná by to bylo řešení. |
|
Roubování melounů a okurek, 16.5.2010 Přidávám obrázky na způsob šikmého řezu proti děložnímu lístku. Meloun ale neměl ani jeden plně vyvinutý pravý lístek - uvádí se jeden až dva. Klidně ještě vyzkoušejte. Vše odvisí od rychlosti vyklíčení podnože, okurka je venku rychle a tím že je... celý příspěvek > |
|
Tolerantní rajčata, 16.5.2010 Kiepenkerl se prodává v Bauhausu a Hornbachu. Katalog Vám pošlou gratis z Německa po objednávce na jejich stránkách, do týdne jsem ho měl doma. Skuzte mrknout i na tomatensamen, kde mají taky něco divokého z Mexika v kategorii cherry. |
|