|
Choroba paprik, co to je, poraďte?, 30.5.2010 Jak vypadají ty listy? Tak jako na mém snímku? Žloutnou mi listy, opadnou a zůstane vrcholová růžice, rostlina však neuhyne. Ctělo by to fotku. Jinak již zde uvedený odkaz. |
|
Nejchutnější rajčata, 30.5.2010 V sobotu jsem ochutnal koupená červená oválná rajčátka Torito. Byla chuťově vynikající a tak jsem z nich vybral semínka a ve středu je dal naklíčit do perlitu. Třeba to letos ještě stihnou. |
|
|
|
Terasa ze zamkove dlazby - bily povlak, 30.5.2010 Kolega technolog jen potvrdil předcházející teorii, bohužel čím to odstranit neví. Já se zkusím ještě septat v laboratoři stavební fakulty VUT která nám dělá zkoušky. Jestli máte nějaké kostky navíc tak zkuste nějakou namočit a pak nechat vyschnout... celý příspěvek > |
|
Mšice na pustorylu?, 29.5.2010 A já mám mšice i na mátě. Mojito s mšičí příchutí nemusím a tak se bude každý list umývat. |
|
Choroba paprik, co to je, poraďte?, 29.5.2010 Ještě odkazy: plantprotection.hu a semo.cz |
|
Choroba paprik, co to je, poraďte?, 29.5.2010 Papriky máte pěkně tmavě zelené barvy. Já je měl i ve foliáku jako po žloutence. |
|
Choroba paprik, co to je, poraďte?, 29.5.2010 Děkuji za poklonu ale ty plody tam narostly do té doby než jsem je dal ven, pak už nic... pak jen zima a voda. Střídat plodiny ve skleníku nebo foliáku je asi problém, dost dobře si to nedovedu představit. Snad jedině nějaká každoroční výměna... celý příspěvek > |
|
Choroba paprik, co to je, poraďte?, 29.5.2010 Fytoftorová hniloba kořenů nebo kořenového krčku? |
|
Choroba paprik, co to je, poraďte?, 29.5.2010 Po zasazení paprik do foliáku začaly žloutnout listy a paprika přestala růst. Tento stav trval asi tři týdny. Papriky jsem sadil s neporušeným kořenovým balem ale vlhko, nedostatek slunce a chladno v noci, to jsou podle mne hlavní příčiny těchto i... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 29.5.2010 Včera jsem konečně vysadil ven část melounů na netkanou textilii o šířce 80 cm (nepokládám ji na celou plochu). Několik roubovaných a pár neroubovaných. Přikryl jsem je bílou textilií takže opylování budu muset zařídit ručně. |
|
|
|
Jak to vypadá u Vás s nakvétáním broskvoní?, 29.5.2010 Takže otázka semenáčku je vyřešena - je to nektarinka. Kvetla bohatě a zůstaly na ní tři plody, z toho jeden vypadá "k použití". Krasava odkvetla ale nezůsttal na ní ani jeden plod (vysazená letos). |
|
Co vaše réva?, 29.5.2010 Vloni měla asi 11 hroznů ale letorosty rostly z jiného směru. Uvidím jak odkvete a podle toho zredukuju počet střapců i letorosty. Zatím díky, Mirek |
|
Co vaše réva?, 29.5.2010 Réva se dostává do stadia kdy šlahouny rostou jako "z vody". Na všech je květenství a já bych chtěl tyto šlahouny zakrátit aby nenarostly extremně dlouhé. Je to možné? Kolik listů nechat za květenstvím? Jeden nebo dva šlahouny bych asi nechal pro... celý příspěvek > |
|
Polodeterminantní odrůdy - popis, 29.5.2010 Dobré (slunečné) ráno, měl bych pěstitelský dotaz. Na snímku je odrůda rajčete, u které je uváděn polodeterminantní růst. Jak by jste ho vyštipovali, pokud by jste ho vyštipovali? Díky. |
|
Přesadit už rajčata ven nebo počkat?, 27.5.2010 Byl jsem dnes nachystat kryty pro melouny a dosadit zbytek rajčat. Rýčem se do promočené půdy nedá ani sáhnout a tudíž sázení vodorovně nebo šikmo nepřichází v úvahu a proto jsem opět použil vrták. Jenže ve 40 cm spodní voda (Dyje se po deštích... celý příspěvek > |
|