|
Rajčata vzhůru nohama, 12.6.2010 To co roste vzhůru je vlastně "vlk" otočený do normální polohy. Byl to takový ocásek ale ujal se, a tak jsem ho tam nechal. Mirek |
|
Mravenci v zahrade, 12.6.2010 Nemyslím si že by zrovna zahrádkáři (vetšina) byli to špatné gró ve vztahu k přírodě. |
|
|
|
Roubování melounů a okurek, 12.6.2010 Tento víkend už vysadím i všechny "záložní" melouny a okurky. Jsou to poslední roubovance z minulého měsíce. |
|
Nejchutnější rajčata, 12.6.2010 Neznám úrodnější odrůdu než je žlutá tyčková odrůda Ildi. Chuťově dobrá, má tenkou šlupku a je vynikající na pečení a zobání. Co dokáže vyprodukovat jedna rostlina je až nezkutečné. |
|
Co vaše réva?, 12.6.2010 Oteplilo se, neprší a jsou teplé i noci. Doufám že to vydrží co nejdéle! Přidávám pár aktualních fotek. |
|
Invaze mšic, 12.6.2010 Je to až nezkutečné co ty malé bestie dokážou. Před týdnem jsem odstříhal konce větviček broskvoně (kmen natřen lepem a tudíž překážka) protože se dotýkaly ostružiny, po které mravenci přelézali na strom. Dnes jsem objevil JEDEN JEDINNÝ LIST který... celý příspěvek > |
|
Rajčata vzhůru nohama, 12.6.2010 Dobré ráno přeji! Tak co, zkoušel jste ještě někdo nasadit rajčata "hore nohama" (kdybych to letos udělal s celou várkou, tak jsem vysmátý)? Já mám takto tři kýble a zatím vypadají móóóc pěkně. |
|
Invaze mšic, 12.6.2010 Oba obrázky jsou larvy slunéčka, a to šedobílé jsou patrně mšice. Snad je ten postřik na tolik "inteligentní" že zničí jen mšice. Mirek |
|
Mravenci v zahrade, 11.6.2010 Díky, prubnu to. Mirek |
|
Okurky - prosím o radu, 9.6.2010 Dle počasí, zhruba po 14 dnech, max. 3x. Vloni mi zabral Ridomil na propuknuvší plíseň na rajčatech. Preventivně jsem většinou stříkal Kuprikolem ale vzhledem k počasí jsem letos začal přímo Acrobatem. Mirek |
|
|
|
Okurky - prosím o radu, 9.6.2010 Já taky, Ridomil použijte tam kde již plíseň začala, tzn. na okurkách. Má krátkou ochranou lhůtu (3 dny), takže se s ním dá stříkat i před sklizní. |
|
Okurky - prosím o radu, 9.6.2010 To na okurce vypadá na plíseň ale na rajčeti určitě není plíseň bramborová. Vyzkoušejte Ridomil Gold MZ Pepite. Mirek |
|
Skudce vinne revy, 8.6.2010 Moje podzimní výsadba vypadá podobně, asi je to dlouhou zimou a studeným jarem, sazenice vysazené před měsícem jsou větší. Na snímku to vypadá na kadeřavost způsobenou hálčivcem, já mám listy navíc děravé jako řešeto. |
|
Skudce vinne revy, 8.6.2010 Byl mi doporučen Magus a vypadá to že zabral, nové listy jsou již zdravé. |
|
Kivi řízkování, 8.6.2010 Argutu jsem vysadil předloni a vloni sklidil první plod. Je fakt že se o ni moc nestarám protože slouží spíše jako zelená stěna bo rychle roste. Letos pokvete o něco více. Kvůli úrodě jsem si pořídil velkoplodé A.C.Hayward samici a opylovač. A právě... celý příspěvek > |
|