|
Okurky ve skleníku, 4.7.2010 Zvednul jsem obrubníky a navezl zeminu, okurky přímo povyskočily, nově zasazené v bedýnkách už mají půl metru, jenže... Ta velká rostlina nalevo o které jsem přepokládal že je Marta, bude asi LINDA F1 MIX, začala kvést hodně ale doposud neměla ani... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 4.7.2010 Přilkládám další fotečky melounů. Rostliny viditelně pookřály a začínají konečně růst. Roubované rostliny jsou tak 3-4x větší a ty které jsem vysadil koncem minulého měsíce rostou nejlíp (roubovány byly v druhé půli května), protože na dříve... celý příspěvek > |
|
|
|
Prosím o radu - melouny a dýně, 3.7.2010 Na štěteček si vzpomenu vždy až na zahradě a tak jim to dělám ručně. Utrhnu samčí květ a "otřu" ho o samičku, hezky květ na květ. Mirek ;o) |
|
Rozvod vody na zahradě, 3.7.2010 Jsou to takové ty černé silnostěné hadice s modrým (žlutý je určen pro plyn) páskem (HDPE trubky, prodávají se i v metráži) ze kterých se např. dělají vodovodní přípojky do domů. Pro Vaši potřebu bude dostačující průměr 3/4" (coulu). Koupit se... celý příspěvek > |
|
Rozvod vody na zahradě, 3.7.2010 Černý vodovodní "polyš" patřičného průměru. Natáhnete ho v jednom kuse (prodává se jako hadice) a pomocí rozebiratelných spojek a redukcí ho napojíte jak potřebujete. Mirek |
|
Réva ve skleníku, 3.7.2010 Já sice nemám révu ve skleníku, ale u loni na podzim zasazených roubovanců jsem si všiml že "odcházejí" listy na asi osmicentimetrových letošních výhonech. Zpočátku jsem se domníval že se jedná o plíseň, ale po vykopání sazenic jsem bohužel zjistil... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 1.7.2010 Tady je rostlina melounu která vyrostla sama z pecky, které jsme plivali v loňském roce. |
|
Melounoviště 2010, 1.7.2010 Na ruských stránkách o melounech se uvádí - zpočátku hodně a pravidelně zalévat, jakmile meloun začne kvést tak zálivku omezit, protože pak není sladký ale vatovitý. Pokud se krabatí listy tak bude něco v nepořádku. U mne se zkroutily a... celý příspěvek > |
|
Nekrotické skvrny na listech, 30.6.2010 Zkoušel jsem porovnávat tady, deficit draslíku je velmi podobný. Mirek |
|
Choroba na rajčetech, 30.6.2010 Vilma je červená a Venus oranžové, pokud nejsou zralé tak Vilma má zelenější plody tmavší u stopky, Venus světlejší a rovnoměrně barevné. |
|
|
|
Perenospora - 7. června, 30.6.2010 Tak "hýbat" s listy tlakem postřiku mne nenapadlo. Vždy buď mlžím shora (až do kapek na listech) nebo vrazím hubici mezi listy a zespod. Mám jemnější trysku, pokud jsem zkoušel větší, tak už to spíše stříkalo než mlžilo, ale zase byla nádrž za chvíli... celý příspěvek > |
|
Listy na meruňce, 30.6.2010 Listy vypadají zdravě a mladě. Nemáte ten stromek moc blízko stěny, až vyroste bude problém. Mirek |
|
Strupovitost 2010, 30.6.2010 Strupovitost se projevila nejvíce na Golden Del., dále na Idaredech a i na Granny Smith. Bohemia, Melrose a Goldstar vypadají odolnější, Topaz je na tom nejlíp. Stromky stály s přestávkami skoro dva měsíce ve vodě. |
|
Perenospora - 7. června, 30.6.2010 Nevím stopro co je to za odrůdu (bílá chrupka?) ale je velmi skorá. I u mne je u stejné odrůdy (Kodrjanka) časový posun tak 14 dnů (zahrada-doma). Co se týče peronospory, je zaschnutí skvrn na listech po ošetření postřikem známkou zastavení choroby? |
|
Melounoviště 2010, 29.6.2010 První sklizeň! Tenisák už měkl, to je důsledek více jak dvouměsíčního pobytu sazenice v květináči. |
|