|
Co vaše réva?, 20.7.2010 Našel jsem doma ve sklepě Bioton, sice nevím jak starý, zhotovil litr postřiku a doslova poumýval všechny střapce až se lesknou jako psí kulky. Uvidím zda zabere, byla to asi jediná varianta s OL = 0, protože např Kodrjanka už začala modrat. Mirek |
|
Špatné dozrávání rajčat, 20.7.2010 Pokud by to bylo draslíkem tak budou plody okolo stopky žluté, pokud jsou zelené je to odrůdami. Mirek |
|
|
|
Co dělat proti plzáku španělskému?, 19.7.2010 Po sobotních průtržích se jich objevili tisíce. Kde ty ludry byly zalezlé nevím, 14 dnů ani nekáplo a byl od nich pokoj. Nasypal jsem modré granule a je to sliznatý humus, doslova hromady!!! Mistrům světa bych jich dal do toho poháru "po okraj". |
|
Melounoviště 2010, 19.7.2010 Děkuji za pozdrav a též zdravím všechny melounáře. Dnes jsem objevil jednu dvoucentimetrovou "zelenou housenku" jménem Charleston Gray!!! a měl bych mít i jednu rostlinu Orange Flesh. Ostatní odrůdy od Vás byly bohužel odplaveny do melounového nebe.... celý příspěvek > |
|
Hnědé ďubky na meruňkách, 19.7.2010 Asi strupovitost! Mirek |
|
Co vaše réva?, 18.7.2010 Já jsem ho vloni na podzim vysadil ale nepřežil zimu, bohužel. Mirek |
|
Černání plodů ostružiníku a jahodníku, 18.7.2010 Co může způsobovat černání plodů ostružiníku po odkvětu? Něco podobného? mám i na jahodách. Jahodníky z letos vysetých semen nasadily na květy ale po odkvětu zčernaly a plody vypadají zgrcle, zaschle a na povrchu jsou samá pecička. Díky, Mirek |
|
Co vaše réva?, 18.7.2010 Hele, neprovokujte! ;o) Co to je za odrůdu? Dnes jsem si doma na hroznech všiml popraskaných nebo "propadlých" bobulí. Je to na všech odrůdách bez rozdílu. Včera padaly kroupy jak dvoukoruny (naštěstí chvíli a ne hustě, polykarbonát je "protřílený"... celý příspěvek > |
|
Odrůda rajčete, 17.7.2010 Svítíčko nám sluní, noční teploty dosáhly dvacítky a tak roste vše jako z vody (asi se snaží se dohnat ty tři měsíce v ní), včetně rajčat. |
|
Lilek - padání květů, 15.7.2010 Pokud máte plody velikosti vajec tak buďte ráda, u mne první teprve odkvétají. A co se týče konzumace taky jsem je nejedl až jednou... nakrájené na plátky, dopředu posolené, ugrilované na žule nebo nerezovém plechu (vyjímečně na roštu) zakápnuté... celý příspěvek > |
|
|
|
Melounoviště 2010, 15.7.2010 Pořídil jsem melounovi houpací síť |
|
Zasychání vrcholků okurek, 15.7.2010 Tak jsem objevil jeden zaschlý růstový vrchol i na nakladačce. Na salátovce, na spodní straně listu, jsem po podrobnějším prozkoumání objevil pár prťavých žlutých "teček" a všiml jsem si pohybu mravenců po stonlku. |
|
Révokaz, 15.7.2010 Takže pár fotek, nevím co je to za odrůdu ale podle mne nějaký modrý "divočák". |
|
Révokaz, 15.7.2010 Kurňa, já jsem viděl na jedné zahradě kousek od mojí listy nějaké révy s dosti velkými a vystouplými hálkami?. Aby to tak bylo ono :o(Jak pojedu navečer na zahradu utrhnu list a pokusím se nafotit. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 14.7.2010 Dnes jsem si všiml že i po opylení štětečkem některé plůdky žloutnou a uvadají. Dělám to takto - štětečkem "zavrtím" v samčím květu, podívám se zda je na něm náznak žlutého prášku a přenesu na rozkvetlý plůdek. Pro sichr beru pyl i z jiné rostliny.... celý příspěvek > |
|