|
Pěstování nakladaček, 25.7.2010 A napadlo Vás taky někdy že každý nemá hnůj a slepičince? Já jsem např. přidával koňský hnůj ale bez hnojiva si to nedovedu představit. Když jsem nakládal odleželý koňský hnůj tak z jeho hromady NIC nerostlo! A další věc je ta, že např. nevidím... celý příspěvek > |
|
Mravenci na záhonech, 24.7.2010 Já při zalívání ty kupičky rozplavím vodou, mívám je na jahodách. Mirek |
|
|
|
Pěstování nakladaček, 24.7.2010 U nakladaček jsem takové pěstování ještě nezkoušel ale u jedné řady to vyzkouším (hned jak přestane pršet). Mirek |
|
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 24.7.2010 Na barevné visačce je Fairhaven, ale je taky možné že jsem to poletl já a ten Fairhaven mám u baráku (ta odrůda zraje až po RH) a v tom případě nevím co mám na zahradě. Díky Mirek |
|
Problem s rajcinami, 24.7.2010 Tady je odkaz na stránky. Přikládám obrázek který může být zajímavý pro pěstitele rajčat ve skleníku v souvislosti se "spouštěním" odplozených stonků tyčkových odrůd. |
|
Problem s rajcinami, 24.7.2010 Na jednom ruském servru jsem našel zajímavé články o pěstování nejen rajčat a přelouskal jeden článek. Tady je --- Rajče je teplomilná rostlina které se dobře daří na hlinitých a písčitých půdách a které vyhovuje suchý vzduch.
Sazenice rajčat mohou... celý příspěvek > |
|
Jak správně opylovat melouny ručně, 24.7.2010 Ve foliáku zkouším opylovat melouny ručně, malým štětečkem. Úspěšnost je téměř nulová a já nevím zda je to špatným postupem nebo si rostlina hlídá své tři plody a nedovolí dalším růst. To je v případě kde jsou již tři plody o min. průměru 12 cm. U... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 23.7.2010 Jak začne stopka usychat... Mirek |
|
Jak to vypadá s úrodou meruněk?, 23.7.2010 Kousek od Mikulova prodávají meruňky za 40,-!!! ve Valticích měli za dvacet. Meruněk je ale strašně málo a vypadají nevábně, ještě že je nemusím. Maďarská rodila letos u mne naposledy, jako palivo v udírně bude užitečnější než těch deset plodů... celý příspěvek > |
|
Jak to vypadá s úrodou broskvoní?, 23.7.2010 Utrhl jsem první Fairhaven a těsně za ním dozrává Redhaven, bohužel na každém stromku tak do pěti kusů. :o( |
|
|
|
Melounoviště 2010, 23.7.2010 Mirku to je hezká směsice ;o) Moje "Charlestonky" odpadly a zatím jsem tam žádné jiné nenašel, Orange Flesh má plodů více. Posledních pár teplých nocí udělalo hodně a rostliny rostou jak o dušu. Všiml jsem si jedné věci: mezi melouny jejichž snímky... celý příspěvek > |
|
Problem s rajcinami, 21.7.2010 Pokud je to tyčková odrůda je třeba "hnát" jen jeden výhon a ostatní vylamovat. Znovu ale připomínám že tyčková odrůda může být např. Cherrola nebo Idyl (to jsou malá rajčátka) nebo např. Pedro, Tornado, a to jsou velkoplodá (klasická) rajčata.... celý příspěvek > |
|
Černání plodů ostružiníku a jahodníku, 21.7.2010 Právě že nee, začal jsem hodně zalívat a uvidím, jahody nasazují nové květy. Mirek |
|
Problem s rajcinami, 21.7.2010 Víte jaké odrůdy jste zakoupil? To co je na snímku je tyčkové nebo keříčkové rajřče? Podle velikosti plodu a zabervení by mohlo jít o Cherrolu což je malá odrůda. Zkuste nafotit květenství a dát sem fotky. Velikost rostliny by až tak velký vliv na... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 20.7.2010 Přidávám fotku malého "Čárlího" a jeho větších sourozenců! Pár původních roubovanců kteří přežili výsadbu roste o dušu, u ostatních, později vysazených, se teprve začínají "rozjíždět" šlahouny. |
|