Kousek od Mikulova prodávají meruňky za 40,-!!! ve Valticích měli za dvacet. Meruněk je ale strašně málo a vypadají nevábně, ještě že je nemusím. Maďarská rodila letos u mne naposledy, jako palivo v udírně bude užitečnější než těch deset plodů úrody. Nechávám šanci Marlen - ta měla plodů ještě méně (dnes jsem sklidil poslední dva, z toho jeden vyžírali mravenci). Mirek
Kousek od Mikulova prodávají meruňky za 40,-!!! ve Valticích měli za dvacet. Meruněk je ale strašně málo a vypadají nevábně, ještě že je nemusím. Maďarská rodila letos u mne naposledy, jako palivo v udírně bude užitečnější než těch deset plodů úrody. Nechávám šanci Marlen - ta měla plodů ještě méně (dnes jsem sklidil poslední dva, z toho jeden vyžírali mravenci). Mirek
Praha - Velkpavlovická má moniliozu, postříkala jsem, několik větví odřízla. Meruňky jsou malé a padají, chuť - bláto. Bergeronka dopadla líp, zdá se, že moniliozu snad přežila, meruněk je dost, zatím nezralé. Dost hnijou.
Dnes 14.8.2010 jsem sklidil plody meruňky Bergeron. Začali je nakusovat škvoři a nemělo smysl je dál ponechávat na stromě. Některé hned skončily v křehké lité buchtě, byly v ní perfektní. Škoda, že jsem zapoměl tu buchtu nafotit. Vložím foto plodů, když byly ještě na větvích.
Včera jsem řezal meruňky, jsou těsně před květem.. Nechci to zakřiknout, ale tak obrovskou násadu květů jsem ještě neviděl. I loni roubované stromky jsou obalené květními pupeny.
I když jsem zakrýval kmeny z jižní strany prknem, dnes mi většina meruněk začala naplno kvést. Pár včel jsem na květech viděl, snad to bude v příštích dnech lepší...