|
Co vaše réva?, 7.8.2010 Vážení pěstitelé révy. Potřeboval bych poradit jak moc mohu nyní ostřihat révu, a je to z důvodu silného napadení VŠECH odrůd bez vyjímky (liší se jen sílou napadení) plísní. Ošetřím už asi jen letošní nové sazenice, u starších vylámu zálistky (ty... celý příspěvek > |
|
Plíseň v zahradě, 7.8.2010 Dobré ránko přeji. Včera jsem hodnotil stav mé "zeleně" a musím konstatovat že dostává pěkně na zadek. Mokro, mokro a zase mokro. Po pro spoustu lidiček nevyhovujícím nádherném slunečném počasí "kdysi dávno" minulý měsíc, jsme zase tak kde jsme byli... celý příspěvek > |
|
|
|
Zálivka rajčat a paprik, 3.8.2010 Rajčata mi praskají jen po větších deštích, jak která odrůda. Nemám s vodou problém a tak zalívám průběžně a je mi jedno zda jsou rajčata líná. Z mé zkušenosti z mnohaletého pěstování rajčat - pokud nezalívám jsou rajčata o mnoho více náchylná na... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 3.8.2010 Musel jsem sklidit jeden menší plod melounu protože rostlina uhynula. Jedná se o odrůdu se žlutou slupkou a červenou dužinou Princ Albert která dosahuje váhy 3 kg. Byl hodně sladký ale ne moc křupavý (už minimálně 14 dnů asi nerostl). |
|
Mochyně peruánská, 2.8.2010 To mám dovezené z Ruska, ve zkutečnosti tak fialová není, spíše žíhaná. Nějaká semínka ještě mám. Mirek |
|
Physalis ze seminek, 2.8.2010 Na mou chuť nemůžete brát ohled, nechutná mi ani třeba cukrový meloun. Bohužel nevím jak má Physalis chutnat, možná je málo zralé, možná se musí nechat uležet. Mirek |
|
Physalis ze seminek, 2.8.2010 Tady přidávám trochu nekvalitní fotku rostlin mochyně (takové té oranžové, okrasné, nejedlé) které vyrostly ze země následující rok. Listy se podobají té Vaší ale jsou menší. Mirek |
|
Physalis ze seminek, 1.8.2010 Ještě fotka plodů ze zahrady. |
|
Třešeň - skvrny na listech, 1.8.2010 Horizon 250 EW, Rubigan 12 EC - to jsem našel v obrázkové publikaci jako prostředky na skvrnitost a dírkovitost. Ověřte si aktuálnost. Mirek |
|
Physalis ze seminek, 1.8.2010 Tak moje mochyně vypadají úplně jinak, jdu je vyfotit. Mirek |
|
|
|
Melounoviště 2010, 1.8.2010 Jakou odrůdu a kde rostl? Mirek |
|
Physalis ze seminek, 1.8.2010 Já jsem sadil dvě odrůdy jedlé mochyně z předpěstované sadby a po počátečních "mokrých" problémech roste a kvete jako divá. První plod měla už tak před třemi týdny. Ještě dotaz, Vy to jíte? Mi to tedy absolutně nechutnalo. Mirek |
|
Co vaše réva?, 31.7.2010 Chuťově jsou každé trochu jiné ale je to jejich poslední úroda. Do budouna (jak dlouhá bude je otázka) počítám z výše uvedených jen s Arkadií a Reginou (Afuz Ali), s Kodrjankou ještě uvidím jak se vydaří v příštím roce. Mirek |
|
Melounoviště 2010, 31.7.2010 Právě že stopka zaschlá ani zkroucená nebyla, jednalo se o zaschlé úponky (to jsou ty kroutící se šlahounky které se obtáčí kolem všeho co je na dosah). Vycházel jsem z toho že se jednalo o ranou odrůdu a od odkvětu měla zhruba 45 dnů. Žlutou... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 31.7.2010 Tak jsem se rozhodl sklidit první plod. Rostl ve foliáku a nakonec zaschlé úponky rozhodly o sklizni. Měl by to být Sugar Baby ale jestli jsem to domotal tak je možné že i Red Star nebo Ogoněk. |
|