|
Co vaše réva?, 25.9.2010 Děkuji za povzbuzení ale chrupka už má bobule měké a je na nich i plíseň, místy i hniloba. Už mám vedle ní zasazenu Arkádii. Vaše Rhea je velmi pěkná, já jsem ji vysadil vloni, ale letos spíše živořila díky podmáčení, zlepšila se až v druhé půlce... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2010, 25.9.2010 ...pokračování |
|
|
|
Melounoviště 2010, 25.9.2010 Na zahradě mám ještě dva docela velké Crimsony a pár menších Beček medu, na "políčku" je jich ještě hodně ale mám obavy že jedlých bude jen zlomek. |
|
Co vaše réva?, 25.9.2010 Když jsem sousedě nabídl předloni krásnou Kodrjanku tak jsem byl odmítnut s tím že není dobrá! Každý má hold jinou chuť. I když týden bylo hezky a slunečno, Kodrjanka se moc nevybarvuje, o sladkosti ani nemluvě. Červená chrupka ani po třech týdnech... celý příspěvek > |
|
Jablon granny smith, 22.9.2010 Díky za tipy, určitě vypadají zajímavě. Uvažoval jsem ještě o Vandě nebo Lipnu. Mirek |
|
Odebrání a sušení semen z rajčat, 20.9.2010 Já vyberu semena, nechám ve sklince zhruba 24 hodin vykvasit, propláchnu a scedím. Mirek |
|
Černání plodů ostružiníku a jahodníku, 19.9.2010 Problémy s některými jahodami přetrvávají. Připadá mi to jak kdyby jejich vývoj nebyl "dotažen" do konce. To co jsem dnes objevil na plodu už je snad nějaká degenerace. Mirek |
|
Praskající plody Boscovi lahvice, 19.9.2010 Tak to vidím poprvé. Sám mám tuto odrůdu na drátěnce a letos abnormálně podmáčená půda (skoro dva měsíce kořeny ve vodě) ale praskání ani náhodou. Dnes jsme je sklidili protože začaly padat, jednak jsou velké a těžké, jednak to dávám za vinu mokru.... celý příspěvek > |
|
Co se mi to stalo s rajčaty?, 19.9.2010 Samozřejmě nemám důvod Vám nevěřit ale vycházím ze svých podmínek a ty byly rovněž otřesné, možné je že postřiky postup zbrzdily. Na zahradě jsem stříkal hodněkrát i již napadené rostliny, u baráku jen preventivně na začátku sezony a rostliny byly... celý příspěvek > |
|
Co se mi to stalo s rajčaty?, 19.9.2010 Týden je ale přece jen krátká doba na zničení celé rostliny. Mirek |
|
|
|
Co vaše réva?, 18.9.2010 Přídávám fotky "Martináků" z mé bílé, neznámé odrůdy. Dále fotky sousedovy odrůdy, který jim říká Chorvat. Je to silně "navoněná" odrůda kterou je cítit již z dálky, pokud bobuli jíte tak střed vyklouzne z obalu a stále drží "pohromadě", klouže v... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 18.9.2010 Dobré odpoledne, dnes jsem vyrazil likvidovat rajčata na zahradu ale díky nádhernému počasí jsem jim dal ještě šanci. Plíseň jako by pozastavila svou činnost a tak jsem sklidil část úrody, další nechávám dozrát (záleží na počasí, doma zasazené... celý příspěvek > |
|
Žloutnutí listů, 16.9.2010 Jen nyní nebo po celou sezonu? Prolistujte tyto stránky a hledejte nedostatky jednotlivých prvků (dusík?). Mirek |
|
Nejchutnější rajčata, 16.9.2010 A ještě odkaz i s obrázky! Mirek |
|
Nejchutnější rajčata, 16.9.2010 Děkuji za pochvalu ale já jsem spíše rajčatový kutil. Podařilo se mi něco najít - Lehečkovo pomerančové je poloraná indeterminantní nehybridní odrůda vhodná pro pěstování na poli.
Postavení listů na rostlině horizontální, listy středně dlouhé,... celý příspěvek > |
|