|
Příspěvky uživatele - 155.12
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Melounoviště 2010, 2.1.2011 Zatím hodnotíme loňské pěstitelské úspěchy...8o) | | Výsev rajčat, 2.1.2011 Spíše pionýr-experimentátor 8o) | |
| | Výsev rajčat, 2.1.2011 Letos to bude asi 70 odrůd a zhruba sto sazenic. Mám na to cca 150 m2 a dvacet květináčů. No a na tu plochu se musí vlézt ještě papriky, lilky, melouny, jahody, okurky, cukety, kedlubny, mrkev a jiné "kraviny" do polévky. | | Melounoviště 2010, 2.1.2011 Díval jsem se na ranost a "nejskorejší" co jsem našel tak je SRD-2 (55-60 dní), dále Podarok Solnca (67-73), Sugar Baby (75-85), Ogoněk, Red Star, Fire (71-87). Tyto "rychlé" odrůdy dosahují průměrné hmotnosti 2-3 kg, max. do 5 kg. Ideální na... celý příspěvek > | | Výsev rajčat, 2.1.2011 Já jsem vloni vybraná semínka rajčat dal včera do ledničky na "oblbnutí" a malou část do kelímku na naklíčení. | | Brambory - Valfi, 1.1.2011 To poznáte až je rozříznete. | | Současná teplota ve skleníku, 1.1.2011 Já mám v zimě na obou teploměrech (severní a jižní strana řadovky) vždy o 1,5 - 3°C více než např. v autě, které stojí na volném prostranství. Akumulační schopnosti domu jsou jiné než volně stojícího skleníku. | | Záhadný elektrický přístroj, 30.12.2010 Vypadá to na nějakou "multifunkční" nabíječku a měřák. Nechte ji u nějakého autoelektrikáře (klasického, ne digitálního) proměřit co umí a pokud bude funkční, nabíjejte... | | Melounoviště 2010, 30.12.2010 Někde jsem četl že odebraná semena, která chceme použít na výsadbu (nejen melounů), by měla projít nulovou teplotou v ledničce. Máte s tím někdo zkušenosti nebo znalosti? Děkuji | | Černo-červená rajčata, 30.12.2010 Ano, všechny co vidíte a ještě asi padesát dalších, malých, středních, velkých, hruškovitých, žlutých, oranžových, černých, červených, růžových - jen zelená nemám. Pokud je u Vás sucho tak buďte rád, než mít zahradu pod vodou je lepší častěji... celý příspěvek > | |
| | Černo-červená rajčata, 29.12.2010 ... ještě pár dalších... | | Černo-červená rajčata, 29.12.2010 Určitě dozraje každá odrůda, jen záleží kolik toho stačí dozrát, kdy nastoupí nemoci, malé rajče dozraje rychleji atd... Já se přikláním spíše ke skorejším odrůdám (první dva body) a velikosti sadím všechny. | | Černo-červená rajčata, 29.12.2010 U mne San Marzano dozrálo hodně pozdě (bohužel i díky pozdní výsadbě a vodě), co se týče účelu pěstování (sušení) tak v pohodě. Jelikož jsem vloni sadil cca deset jiných, vzhledově i účelově podobných odrůd, se SM už nadále nepočítám, přec je jen moc... celý příspěvek > | | Melounoviště 2010, 28.12.2010 Druhá polovina května pozdě není, vše je otázka počasí v době růstu. Sazenice vysazuji ven po zmrzlých, jen pár jich vysadím dříve (dle počasí, stejně tak i rajčata, papriky, lilky...) pro případ že by počasí bylo vhodné a rostliny to vydržely. Uvádí... celý příspěvek > | | Řez - střih, 28.12.2010 Tady jde o to aby se pro další sezonu vinice stihly ostříhat... | |
|
|
|
|