|
Roubování melounů a okurek 2011, 30.1.2011 Nedokážu dost dobře pochopit proč podnož zbavuje kořenů a píchá ji narouubovanou do země jen tak. Nechápu ale vyzkouším. Již jsem to tu jednou dával - odkaz na varianty roubování. |
|
Roubování melounů a okurek 2011, 30.1.2011 Dokud roub řádně nesroste, nechávám 2-3 týdny, samozřejmě po naroubování přiklopit a zajistit stoprocentní vlhkost alespoň na týden, po delší době umí roub pouštět vlastní kořínky. |
|
|
|
Roubování melounů a okurek 2011, 30.1.2011 Okurka nebo meloun by se měl vysévat o něco dříve (tři dny až týden) než podnož. K otestování semena namočit obojí semena na jeden den do vlažné vody (mléka?) a nechat naklíčit při vhodné telotě. Okurka nebo meloun klíčí rychleji, tykev zase rychleji... celý příspěvek > |
|
Muškáty ze semínek, 30.1.2011 Muškáty se mají přepíchat v době kdy se objeví první pravé lístky, zaštipování nevím ale řešil bych to asi nejdříve v době kdy jdou muškáty ven na sluníčko. Vysel jsem tři druhy a klíčivost u dvou "drahých" byla stoprocentní, u levné odrůdy 30%. |
|
Roubování melounů a okurek 2011, 30.1.2011 Způsoby kdy se roub přikládá nebo zasunuje do podnože se mi zdál o mnoho úspěšnější než zasouvání zářezů do sebe (u mne tak 10:3). Navíc nevadí "vytáhlé" rouby protože se zařezávají cca 2 cm pod děložními lístky a u podnože délka nevadí bo se zapustí... celý příspěvek > |
|
Roubování melounů a okurek 2011, 30.1.2011 Tady a tady máte nějaká ukázková videa na roubování včetně detailů. Jen mi moc u toho jednoho nesedí proč ufikl i podnož. Americká "preciznost" se nezapře, nářadí, desinfekce (stejně na řez šahá špinavýma rukama) a vysvětlování. To... celý příspěvek > |
|
Nepropíchnutelné kolečko, 29.1.2011 Souhlasím, pěna by vydržela ježdění max. s prázdnou korbou. |
|
Pnoucí jahody, 29.1.2011 Popínavé jsou liány, copak lidičky nevidíte jakým způsobem rostou jahodníky? Podívejte se na obrázek, na velikost dítěte, na množství identických plodů a květů a když tomu věříte tak si to kupte. |
|
Co vaše réva?, 29.1.2011 Dal jsem do tepla pár kořenáčků ve kterých jsem měl nezasazené pravokořené sazenice z loňského roku. Stály venku jen tak na záhonku na mrazu, zmrzlé na kost (nejvíce -15°C), ani nebyly přihrnuté zeminou, a byl jsem zvědavý zda přežily. Koncem roku... celý příspěvek > |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 29.1.2011 Dal jsem na zkoušku zakořenit jeden z řízků Vostorgu. Konec řízku jsem zastřihl šikmo proti spodnímu očku, udělal dvě dvoucentimetrové svislé "drážky", namočil do stimulátoru, dal do ustřihnuté petky, spodní půlku zasypal perlitem a celé to dal do... celý příspěvek > |
|
|
|
Jarní řez broskvoní, 29.1.2011 Zdravíčko, já bych Vás potřeboval doma .
Moje broskvoně špatně odkvetly (počasí) a tak veškerou energii věnovaly růstu do "zeleného", a takhle to dopadlo. Skoro dvoumetrové letorosty a spousta větviček. |
|
Melounoviště 2011, 27.1.2011 Bohužel je to firma která se zabývá velkoobchodním prodejem (balení = min. násobky deseti). Zkoušel jsem mnoho firem na Ukrajině nebo v Rusku a prozatím všechny odpovídají nebo to mají na stránkách - dodávka jen po UK nebo RUS, ve většině případech... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2011, 26.1.2011 Ještě jsem sáčky nerozbaloval, někde je semínek deset v balení někde jen tři, u některých loňských odrůd mám třeba jen po dvou semínkách. Většinou jsem objednával po jednom balení. |
|
Melounoviště 2011, 26.1.2011 I pokud se nejedná o hybrid? Co jsem se tak díval, Golden Midget F1 není. |
|
Melounoviště 2011, 26.1.2011 Dnes jsem namočil semena abych zjistil jejich klíčivost, dle velikosti a tvaru semen, při porovnání s originálem, to vypadá na Prince Alberta a ten je F1. |
|