|
Co Vaše réva? (rok 2011), 18.3.2011 Tento postup používám v případě kdy sadím vlastní pravokořené sazenice. Když tak poslouchám tu venkovní průtrž a jsem silně znechucen (březen je s výsadbou s prominutím v ...), tak budu praktikovat tento postup i na roubované sazenice, alespoň bude... celý příspěvek > |
|
Jak velký skleník, 17.3.2011 Já teďkom buduji skleník (taky u stěny) cca. 2x3 m a zda to má smysl ukáže úroda. |
|
|
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 17.3.2011 Jenže já je už namočil do vody a některá očka už vypadají že začínají rašit. Mám obavu dát je ven pro případ že by se ochladilo. |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 17.3.2011 Má představa je výška sazenice po roub + prostor na zastřižené kořeny. Co se týče révy tak u baráku začíná opět jako první rašit bezsemenná Afrodita. |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 17.3.2011 Dorazily mi poštou sazenice révy, dal jsem je do kýble s vodou ale venku začal liják a nevím kdy bude možné sazenice vysadit ven. Bylo by možné zasadit je do kontejnerů a potom i s balem vysadit ven (květen)? Děkuji. |
|
Vyséváte tykve na roubování?, 17.3.2011 pepo, a co melouny, ty už máte vysety? |
|
Kde seženu medvědí česnek?, 12.3.2011 U nás roste v každém listnatém lese v okolí města (BV), jsou to však lesy (lužní) kde je stín a vlhko. Rostou ho zde obrovské spousty. |
|
Melounoviště 2011, 11.3.2011 Na tom videu odřízl podnož, narouboval a zapíchl do zeminy. Ctěl jsem prubnout co to bude dělat, jak to bude kořenit a jak srůstat. Má to i jednu výhodu, tomuto roubování nevadí (snad) "vytáhlé" rostlinky. |
|
Réva vinná, málo narostla, 9.3.2011 Já na největší pravděpodobnost nesázím a nechávám révu ať se ukáže. Zastřihnutím na dvě očka není jistota že obě vyraší. Není problém poznat rašící očka a nevhodná zavčasu vyslepit, nemusí se nechávat růst až do výhonů a pak vylamovat. Já souhlasím s... celý příspěvek > |
|
Co pod domek, 9.3.2011 Mohou být ty vápenopískové cihly (bílé), dlaždice nebo např. čtyři bednící dílce (ztracené bednění), postavit pod rohy na vrstvu štěrkopísku, urovnat do váhy, vyplnit betonem a na ně postavit domek. Jak vysoko to záleží na Vás. Nevím zda má domek... celý příspěvek > |
|
|
|
Co pod domek, 9.3.2011 Vemte si příklad od paní Lídy, čtyři patky z cihel a je to. Patky, postavené na zemi, se lépe vypořádají s případnými mrazy než Vámi navrhované betonové pasy, a pokud chcete betonovat podlahu tak Vám nic nebrání. |
|
Jak na skleník, 8.3.2011 Když zasklíváte skleník, nanášíte silikon po celém obvodu skleněné tabule? Případně jakým způsobem (v úvahu přichází pouze lepení na silikon, ne mechanické upevnění), děkuji. |
|
Co pod domek, 8.3.2011 Tu díru (když už ji máte vykopanou) zasypejte štěrkem, udusejte, položte na štěrk do váhy dva železobetonové překlady 15x15x250 a na ně domek postavte. Já bych ani díru nekopal ale postavil tu konstrukci na dva betonové trámy (nebo panel) ležící... celý příspěvek > |
|
Kiwi, 6.3.2011 ... ale kde to kvetlo už bohužel nevím. Příště si tam uvážu nějakou pentli. |
|
Kiwi, 6.3.2011 Z loňského dřeva, tzn. že je to podobné jako u révy? Jinak díky za radu. |
|