|
Číhání na jaro, 20.3.2011 U nás vyhlíží jaro doslova všichni, černí i bílí. |
|
Výsev rajčat, 20.3.2011 Tady jse nafotil z menží vzdálenosti vrchol keříčkového rajčete. Pokud bych vylomil vlky tak bude mít jen velmi málo květenství. Nikdy jsem se tím nějak nezabýval protože jsem pěstoval výhradně tyčkové odrůdy, ale natáhnout keříčkové rajče na stěnu... celý příspěvek > |
|
|
|
Melounoviště 2011, 19.3.2011 Ne, ne, jen jsem zkoušel jak rychle vyraší podnože a jak rychle melouny. Teď o víkendu vyseju něco velmi rychlého (menší odrůdy 3-5 kg) pro naroubování a na pěstování ve skleníku a foliáku. |
|
Melounoviště 2011, 19.3.2011 Zkoušel jsem rozdíl mezi naprasklými semínky a nenaprasklými u melounu a rozdíl nebyl nijak závratný. U tykve jsem napraskl jen Herkules protože Atlas má takový zajímavý obdelníkový tvar. Semena namočím na půl až jeden den do roztoku se stimulátorem... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2011, 19.3.2011 Zatím rostou všechny, žádná neuvadla, jedna má dokonce nové kořínky. Seříznuté konce jsem před zapíchnutím namočil do stimulátoru, jednu do práškového, druhou do gelového. |
|
Semínka ze zakoupené papriky, 19.3.2011 Já koupil též a pěstujeme je již několikátý rok, pokud Vám vyrostla tak budou i rodit. Jen pozor na to že pokud jsou to velkoplodé silnostěné odrůdy tak nemusí venku dozrát. |
|
Výsev rajčat, 19.3.2011 Rostlina měla ve volné půdě asi metrovou velikost, pokud ji budete vyštipovat tak předpokládám že bude jen "prořídlejší" protože jako keříčková odrůda ukončuje růst. Taky by mne podrobněji zajímalo to "keříčkové rostení" a tak zkusím nafotit na nové... celý příspěvek > |
|
Vyséváte tykve na roubování?, 19.3.2011 Já se chystám o víkendu na výsev melounů a okurek které budou určeny do skleníku a foliáku, podnože vyseji asi o tři dny později. Žádná kvanta, dvě odrůdy hadovek po dvou kouscích, tři - čtyři odrůdy skorých melounů (+ záloha na pokusy). Poprvé jsem... celý příspěvek > |
|
Výsev rajčat, 18.3.2011 Vzhledem k množství odrůd jsem nakonec od Pollicina upustil a z českýh luhů jsem vysel Bejbino a Ildi. |
|
Výsev rajčat, 18.3.2011 Každým rokem v lednu vysévám pár kousků drobnoplodých keříčkových rajčat aby byly co nejdříve. Mám je v prosklené verandě a hned jak se oteplí tak jdou ven na okno. Další várka je ze začátku února a jedná se opět o maloplodé nebo velmi rané odrůdy... celý příspěvek > |
|
|
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 18.3.2011 Díky za reakci, bohužel problém nejsou ani tak lijáky jako spodní voda v hloubce "nula až rýč", která je důsledkem dlouhodobých dešťů. Kontejnery budou samozřejmě venku, nebo v budovaném skleníčku. |
|
Výsev rajčat, 18.3.2011 Ještě fotka... |
|
Výsev rajčat, 18.3.2011 Z pokusného lednového výsevu kvete první rajče. Jedná se o keříčkovou, balkonovou odrůdu "Dětskij smak" s malými plody, mám ji letos poprvé. |
|
Jak velký skleník, 18.3.2011 Já budu letos zkušenosti s okurkama ve skleníku teprve sbírat ale po loňské zkušenosti se salátovkama ve foliáku budu sadit do skleníku dvě roubované rostliny okurek hadovek a bohatě to stačí. Rajčata do skleníku nebo foliáku vůbec, papriky, lilek... celý příspěvek > |
|
Co Vaše réva? (rok 2011), 18.3.2011 Proč anabázi, já taky docela běžně kořením a následně vysazuji do petek své pravokořené odrůdy. Pak ji rozříznu a i s balem dám do země, zemina v petce ovšem nesmí být písčitá aby se nerozpadla. Ještě jsem Vám neodpověděl co si představuji pod pojmem... celý příspěvek > |
|