Příspěvky uživatele - 155.12

Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
Melounoviště 2011, 12.6.2011 Obsahuje fotku
Melouny ve skleníku tvoří v poslední době samičí květy které vůbec nerozkvetou, samčí kvetou nádherně. Rostliny mají velmi bujný růst, před výsadbou jsem dal vrstvu kompostu, koňský hnůj pod zeminu v případě skleníku. Může to být nedostatkem nějakého... celý příspěvek >
Co Vaše réva? (rok 2011), 12.6.2011
Právě že kmínek už má a ani nevymrzá, raší vždy jako první a roste jako "buřina". Na radu pana Knížka jsem nechal dva výhony a jeden i zalomil aby réva vyhnala do "vlků" kde by mohla založit na květ, bohužel žádný květ ani po... celý příspěvek >
Zaštipování skleníkových okurek salátovek, 12.6.2011 Obsahuje fotku
Není to sice ve skleníku a netýká se to sálátovek ale nakladaček. Shlédl jsem video o pěstování nakladaček na způsob skleníkovek. Rostliny vysazeny asi 30 cm od sebe se táhnou po špagátě do výšky jako ve skleníku. Vyštipují se postraní výhony za... celý příspěvek >
Lze rozpoznat tyčková a keříková rajčata, 12.6.2011 Obsahuje fotku
Dával jsem do pořádku rajčata na zahradě a při vylamování zálistků u tyčkových jsem si všiml že jejich listy (pod zálistkem) mají snahu sklánět se dolů, jakoby je vlk "tlačil" k zemi. U keříčkových odrůd to směřovalo vše vzhůru. Je fakt že... celý příspěvek >
Nektarinka - plíseň na plodech, 12.6.2011
Jak bojujete s padlím, daří se?
Svilušky, 12.6.2011
Rozbalil jsem návody od přípravků a ochranná lhůta rozhodla, Vertimec má 3-7 dnů, Nurelle 14 a Magus dokonce 28-35 dnů. Pro použití ve skleníku kde již rostliny rodí je jasná volba Vertimec. Takže sklidím a postříkám, priorita je likvidace svilušky,... celý příspěvek >
Svilušky, 12.6.2011 Obsahuje fotku
Jedna z rostlin lilku ve skleníku začala vypadat jinak než ostatní a při bližším ohledání jsem objevil pavučinky mezi květy a housenku, mravenci a tmavé a světlé mšice se vyskytují už nějakou chvilku. Anomálie na listech lilku a i melounů, ... celý příspěvek >
Co Vaše réva? (rok 2011), 12.6.2011
Ještě k té Afroditě. Tato tříletá sazenice doposud nekvetla a k dnešnímu dni dosáhl její letorost (včetně kmínku) již čtyřmetrové délky. Jak postupovat dál? Roste stále, nějaké zálistky jsem vylomil,  a já mám obavy že doroste mega rozměrů, zase... celý příspěvek >
Slimáci, 12.6.2011
A fuguje to i na španělské plzáky? Za doby praděda tu ještě nebyli a pásky v té době se musely olíznout aby lepily, zkuste popsat podrobněji jak to ten praděda dělal. Lozil po čtyřech s jazykem u země? Nebylo lepší rozmístit okolo záhonků cedulky s... celý příspěvek >
Co Vaše réva? (rok 2011), 11.6.2011
Vostorg Krasnyj se přidal k napadeným plísní révovou, bohužel. Opravuji na Vostorg Muskatnyj! VK je zatím óká.
Slimáci, 11.6.2011
A může být i hnědá nebo maskovací papírová?
Favorita Morettini 3, 11.6.2011 Obsahuje fotku
Každá jiná odrůda co mám, raší i z větví blíže ke kmenu, zvlážtě když se více ostřihá. Tato odrůda stále "posunuje" rašení na konce větví a není možné ji "zahustit", zda je to odrůdou nebo podmínkami nevím ale přikláním se k vině... celý příspěvek >
Melounoviště 2011, 10.6.2011 Obsahuje fotku
Diky teplému a vlhkému počasí se i melounům venku daří velmi dobře.
Co Vaše réva? (rok 2011), 10.6.2011 Obsahuje fotku
Další napadenou odrůdou je Ustojčivyj Dokučaevoj, jde rovněž o slabší nízkou sazenici, ostatní se zatím drží a rostou jako z vody. Oproti minulému týdnu se ochladilo, fouká každý den vítr, dusno a vlhkost polevily. Přidávám pár aktuálních snímků.
Jak daleko může být gril od plotu souseda?, 10.6.2011
Bydlíme v řadovce a na to aby měl člověk smrad v baráku nemusí mít sousedi ani gril nebo udírnu na zahradě. Nemůžeme např. v létě nechat ani otevřené okno do obyváku, aniž by nám tam neletěl smrad z cigaret od sousedů, grilování beru a pak je tu... celý příspěvek >
Další diskuze:  2122232425>  
O nás | Reklama | Podmínky užívání | Kontakty
(c) Lupo Media s.r.o. 2001 - 2024
DŮMACHALUPA.cz
statistika