|
Nejchutnější rajčata, 17.6.2011 Má odrůda No. 1 začala zrát konečně i venku, téměř o tři týdny dříve než loňské balkonové odrůdy. Další odrůdy v květináčích se připojují a dokonce i na zahradě ve volné půdě. Naopak jedna odrůda která začala zrát zhruba před měsícem již končí a je... celý příspěvek > |
|
Rozdíl mezi chilli papričkou a feferonkou, 17.6.2011 Z feferonky Vás bude pálit pusa a z chili i řiť. |
|
|
|
Papriky ze semínka, co s nimi?, 17.6.2011 Paprika potřebuje mít "hlavu na slunci a nohy ve vodě" takže přímé slunce potřebuje. Zkuste zastínit květináče např. pásem kartonu aby se zemina tolik neprohřívala, prozatím nehnojte a jen zalévejte. Pokud by jim slunce spálilo listy... celý příspěvek > |
|
Slimáci, 17.6.2011 A kdyby měl nějaký ten Photoshop tak má slimáků ulovených ještě více. |
|
Vinná réva neplodí, 17.6.2011 Loňské listy |
|
Vinná réva neplodí, 16.6.2011 Pánové díky za reakci. Měl jsem představu že bude rodit na letorostu který vyhnala cca ve dvoumetrové výšce. Když to takto dopadlo a nezakvetla, mám obavy co bude příští rok když nechám na letorostu zálistky, na čem potom bude rodit. Moje představa... celý příspěvek > |
|
Vinná réva neplodí, 15.6.2011 Kdy začít s takovým hnojením? Teďkom už má letorost pět metrů, co dál? Co s ním do zimy, nechat ho narůst "dvacet" metrů? Je na zalomení brzy? Když ho nyní zalomím tak bude mít do konce sezony třímetrové zálistky, vylomit je hned?... celý příspěvek > |
|
Favorita Morettini 3, 15.6.2011 Hluboký střih na dalších čtyřech odrůdách a už nyní vyrážejí letorosty i na větvích u kmene, jen u FM3 ne. |
|
Neznámá choroba rajčat?, 14.6.2011 Přikládám slíbené fotky. Mám různé odrůdy ale tuto amomálii mi udělalo letos jen jedno a vím že jsem jej přehnojil, možná je to náhoda ale je to tak. Jak jsem již psal výše, takto nerozvinuté listy vypadají úplně jinak než "hotové" listy zkkroucené.... celý příspěvek > |
|
Neznámá choroba rajčat?, 13.6.2011 Přestaňte hnojit do doby než budou listy v normálním stavu. |
|
|
|
Suchá tráva, 12.6.2011 Čím a jak hnojíte? |
|
Pěstování rajčete beefsteak, 12.6.2011 Nehledejte v tom nic zvláštního, je to jen "trochu" větší rajče. Velká masitá rajčata mohou být tyčková i keříčková, záleží jakou máte odrůdu, a co se týče pěstování tak jako každé jiné rajče. Je sice velké ale zase jich není na rostlině... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2011, 12.6.2011 Díky, rostliny jsou hodně velké a tak asi dám zrovna Superfosfát, jen co ho koupím. Co se týče kompostu tak musím konstatovat že tam kam jsem ho dal tak z něj roste tráva jako divá, jinde jen plevel. Asi se vrátím nazpět k "uměláčům", to co... celý příspěvek > |
|
Nejchutnější rajčata, 12.6.2011 Musel jsem sklidit ze skleníku úrodičku před postřikem a má, prozatím stále nejchutnější rajčata, už zrají ve skleníku (lednový výsev) a tak za týden budou první plody z pozdějšího výsevu. Na sazenicích v květináčích pod Beskydama i u Holešova už... celý příspěvek > |
|
Svilušky, 12.6.2011 Děkuji, využiji Vaši radu, už jsem se chystal na postřik než bude horko. |
|