|
A je po úrodě, 23.6.2011 Po dlouhé době (snad i poprvé) máme na stromě meruňky ve větším množství (víc jak 20 ks), začínají se vybarvovat ale velikost je mizerná, vypadají jak nějaká cherry odrůda. (Břeclav) |
|
Co je révě?, 23.6.2011 Čím víc o tom hledám tím více se mi zdá že se jedná o peronosporu, přestože list hraje i červenou barvou. Venku zrovna chčije a i z okna je vidět jak si plísně mnou ruce. |
|
|
|
Melounoviště 2011, 23.6.2011 Od odkvětu do utržení 30-40 dnů u skorých odrůd, tzn. že začátkem července by mohl jít pod kudlu. |
|
Melounoviště 2011, 23.6.2011 Tak tento šohaj se narodil 30.5.2011 ve foliáku, jmenuje se Ultrarannyj a v současné době odhaduji jeho váhu na 3-4 kg. |
|
Využití malin, 22.6.2011 Ostružinový nebo jahodový máme, ten je vynikající, malinový se dělá stejným postupem? Malina je přece jen takové duté nic. Mirek |
|
Co je révě?, 21.6.2011 Kadeřavost způsobená hálčivcem révovým. |
|
Lilek ve skleníku, 21.6.2011 Zelený mi nebyl moc sympatický, červený se mi nepodařil sehnat, žlutý byl jen okrasný, bílý mám taky, sympaticky vypadá ten žíhaný, pro příští rok už mám nachystány další rané odrůdy včetně bílého pingpongového. Vloni mi na lilku venku řádily hlavně... celý příspěvek > |
|
Lilek ve skleníku, 21.6.2011 Já mám nový skleník a poprvé jsem nevysadil lilky jen ven. Mám sedm různých odrůd z Ruska, různého tvaru, různé ranosti. Vysadil jsem je do skleníku a za ně dal ještě pár paprik. S odstupem času lilky začaly papriky utlačovat a proto jsem papriky... celý příspěvek > |
|
Co je révě?, 21.6.2011 Není ten Wuxal NPK hnojivo? Použijte spíše postřik hnojivem proti chloróze (rychlý příjem hořčíku a železa), např. fytovit. |
|
Vostorg, 20.6.2011 Já umím dosti často odlisťovat kmínek ale postupně, a to musí mít výhon nejmíň dva metry, ne takový prcek. |
|
|
|
Neznámá choroba rajčat?, 20.6.2011 Přikládám fotku rajčete kterému se kroutily listy a které jsem následně přestal hnojit, vypadá to že se napravuje. Bohužel napadla ho (patrně) Septorioza a přitom je rostlina samostatně umístěna na terase, ale v loňském substrátu. Vypadá to že starý... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2011, 20.6.2011 Je vysazen venku a je to odrůda Top Gun F1. Měl jsem z loňska již jen dvě semínka, obě vyklíčila a jednu rostlinu jsem narouboval. Na snímku je neroubovaná sazenice a vypadá větší než ve skutečnosti je, může mít tak osm cm průměru. Ve skleníku mám... celý příspěvek > |
|
Kroucení listů u rajčat a paprik, 20.6.2011 Podle chloupků to vypadá na rajče. Jak často hnojíte? Vysadil bych hnojení do doby než bude rostlina normální. |
|
Ekologická ochrana rajčat, 19.6.2011 Měl jsem jedno čelo chvíli zakryto polykarbonátem ale to už byla chyba, kryt neluftoval. Fólie je namotaná na lešeňových trubkách a dá se rolováním zvednout nebo spustit. Pokud občas zaprší a je zase hezky tak to rostlinám až tak nevadí, horší je to... celý příspěvek > |
|
Plisen rajcat?, 19.6.2011 Já to stříkám, ale mrkněte do návodu na etiketě. |
|