|
Krtek - a je to, 25.1.2010 Zkoušel jste někdo el. proud do země (svářečka)? Třebas po dešti, když je zem vlhká? (nedoporučuji na ostravsku, by něvilezli haviři). |
|
Zakládání foliovníku, 24.1.2010 ...a nebude to pozdě? Když už je sníh u nás na jihu Moravy... díky |
|
|
|
Odrůda rajčete, 24.1.2010 Bejbina jsou raná a dobrá. Z velkoplodých je rané např. TORO F1. Pokud máte obavy že vám rajčata nedozrají, pěstujte spíše menší odrůdy, které rychleji dozrávají. Cherrola F1, Idyll, výborné žluté Ildi (doporučuji), poprvé budu zkoušet Pollicino F1.... celý příspěvek > |
|
Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu, 24.1.2010 Přihnojovat začínám po přepikýrování - tekutým hnojivem zálivkou cca 1x týdně. |
|
Semena ze zahraničí, 24.1.2010 Tento týden jsem koupil a zasadil semínka jahody DELICIAN F1. Potkal jsem se v prodejně ze zástupcem firmy od nichž semena pochází a on mi poradil s výběrem odrůdy. Má být s vůní lesních jahod. Ocituji Vám popis z přebalu - Jahodník - velkoplodý,... celý příspěvek > |
|
Pěstování melounů v Praze, 24.1.2010 Pokud je vyhovující počasí.........jde to i tady |
|
Zakládání foliovníku, 24.1.2010 Domácí výroba - nemáte náhodou fotečku? Já plánuji pořízení, ale zatím řeším z čeho ho vyrobím. Dřevěné latě a plastové spojky jsem již zamítl. Zvažuji konstrukci z CD profilů na sádrokartony nebo půloblouky z kovových (plastových) tyčí. Jak máte... celý příspěvek > |
|
Melounoviště 2009, 24.1.2010 Tak jsem vytáhl posledních "pár" melounů ze sklepa. Dobrou chuť. |
|
Semena ze zahraničí, 24.1.2010 Možná jsou jejich osiva "háklivější", vyšlechtěná pro mírnější podmínky. Maďarská semena taky budou o něčem jiném (mám na mysli pěstování venku). Nemám moc chuť je sadit. Spíše se zajímám o semena z Ruska. Předpokládám že tam jsou drsnější podmínky... celý příspěvek > |
|
Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu, 24.1.2010 Děkuji za pochvalu. Pomalu začínám vyndávat přísady z líhně a některé se chystám pikýrovat. Pozoruji, že u některých odrůd kupovaných paprik je klíčivost na 50% (znovu jsem vysel) nebo semínka vyklíčila ale nedokázala shodit slupku a zústala trčet. A... celý příspěvek > |
|
|
|
Porovnejte sve sazenice s jinymi pestitely stejnou odrudu, 24.1.2010 NohelGarden obsadil osivy všechny supermarkety i hobymarkety. Koukněte se tam. |
|
Sieberz - katalog, 23.1.2010 Jo to takový Starkl je jiný borec. Tam je to i zrcadlově otočené aby to nevypadolo tak "blbě". |
|
Zakládání foliovníku, 22.1.2010 Takže je to betonářská ocel - lidově řečeno roksor (předpokládám že to není trubka ale tyč, tzn. není to duté). Děkuji. |
|
Zakládání foliovníku, 22.1.2010 Jeden technický dotaz. Z čeho máte ty trubky? Pokud z plastu, tak z jakého? Děkuji, Mirek |
|
Papriky - kdy jsou zralé?, 17.1.2010 Pěstuji papriky po domácku již hodně let. Nemám skleník ani foliák, jen zkušenosti. Čím větší a krásnější paprika, tím náročnější na vyklíčení. Je potřeba zajistit zhruba 28°C po celou dobu klíčení. Dále je potřeba zhodnotit jaký druh papriky chci.... celý příspěvek > |
|