|
Založení tažňů, 26.1.2010 Pro názornost mrkněte zde na jednoduchý náčrt. |
|
Rajčata - semena, 26.1.2010 Namočte je na 24 hod. do vody a dejte vyklíčit. Uvidíte. Pokud je to nějaká běžně dostupná odrůda vyhodil bych je. |
|
|
|
Založení tažňů, 26.1.2010 Dvě očka nad roubem se střihá při zasazení sazenice. A další rok ještě jednou? |
|
Kdy zasit papriku, rajce, okurky, 26.1.2010 Já sadím papriku -- leden-únor, rajče do květináčů -- leden-únor, rajčata určená ven -- únor-březen, okurky, melouny -- březen-duben. Samozřejmě přihlížím k odrůdám. Např. keříčková rajčata moc neženou do výšky. |
|
Semena ze zahraničí, 26.1.2010 Bohužel jen k inspiraci, to na té pánvi je přímo k sežrání! Mňam, dal bych si. |
|
Stará zem z květináčů - kam s ní?, 25.1.2010 Vysypu do záhonu, rozhrnu a zaryju. |
|
Semena ze zahraničí, 25.1.2010 Na rytí moc, na pěstování málo! 150 m2? |
|
Semena ze zahraničí, 25.1.2010 Já bohužel musím počkat (nejdříve začátek března) a věřit že úhrada a transport dopadne dobře. |
|
Semena ze zahraničí, 25.1.2010 V okamžiku kdy se dostane přísada z "líhně" opatrně tekutým hnojivem ji prolívám i když je v perlitu. Perlit se mi osvědčil na vše, počínaje paprikami a révou konče, samozřejmě amatérsky. |
|
Semena ze zahraničí, 25.1.2010 Při pikýrování jednoduše vložíte květináček do vody a bez požkození kořínků přesadíte. |
|
|
|
Semena ze zahraničí, 25.1.2010 Nasypejte perlit do květináčku (ne až po okraj), prolijte pořádně vodou, rozprostřete semínka (máčím je předtím 24 hod. ve vlažné vodě) a zakryjte semínka vrstvičkou perlitu. Můžete zakrýt např. mikrotenovým sáčkem nebo kolečkem papíru.... celý příspěvek > |
|
Paprika pálivá, 25.1.2010 Nohel zastupuje Moravoseed Mikulov. Zde jsou pálivé papričky značeny jako okrasné. |
|
Paprika pálivá, 25.1.2010 Jedovatá určitě není. To že uvádí i okrasná, se výrobce patrně jistí pro případné "zažívací potíže" konzumenta. Jaká je to značka a odrůda? |
|
Odrůda rajčete, 25.1.2010 Čas je na výsev rajčat ještě máte. Bejbino (SEMO) seženete spíše v zahrádkářských prodejnách než v supermarketech (Bratislava-Rusovce, kvety klivia). Já jsem od klasických odrůd typu Start, Tornado apod. upustil z důvodu rychlého měknutí plodů. |
|
Krtek - a je to, 25.1.2010 Není elektřina jako elektřina - např. žížaly, ryby... |
|