|
Příspěvky uživatele - 197.113
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Molice na levanduli?, 14.1.2012 Dobrý den všem obdivovatelům a pěstitelém léčivých bylin! Mám problém, mám za oknem uskladněné sazenice lavandule z vlastního 'chovu'. Před 3 dny jsem na spodních listech jedné objevil molice. Nevíte jak se jich co nejekologičteji zbavit? Mimo to... celý příspěvek > | | Konec letnění?, 14.9.2011 Už jste pro jistotu schovali všechny letněné kytky? Já o tom začínám přemýšlet. Mám na zahradě ibišek, rozmarýn, vavřín, olivovník, nějaké sazenice levandule, bydlím na zlínsku, tak nevím mám to schovat nebo jeste chvilku vydržet? | |
| | Hruška + Tůje = skvrnitost?, 10.9.2011 Ukažte mi jedinou zahradu v ČR která v okruhu 200 metrů nesousedí s žádnou thůjí nebo jalovcem, to je holý nesmysl, zeravy, jalovce a tisy toť hit každé české zahrádky, tyto hrůzy jsou všude, celý prostor je kontaminován!! | | Olivovník, 31.8.2011 Samozřejmě, vždyť pustoryl s jasmínem pravým nemá nic společného až na podobnou vůni, mimochodem hodně tuctovitou :)
O tom jmelí jsem četl v jednom pojednání, uvažuje se o tom, že je jmelí špatně zařazeno, ačkoli o tom, že jeho zařazení je... celý příspěvek > | | Olivovník, 31.8.2011 Přesně tak, švestka to je holý nesmysl. Do Oleaceae ještě patří bělas, bezucha a jasmín, spekuluje se i o příbuznosti s jmelím. | | Vavřín vznešený, 24.8.2011 Koupil jsem si pěknou sazenici malého vavřínu, chci ho před zimou přesadit, tak zvažuji do jakého substrátu. Nejspíše použiju substrát na bylinky - písčitý a bez hnojiv - což by mu mělo vyhovovat ne?
Jediný problém je, že o něm píšou, že naopak od... celý příspěvek > | | Stará (ne)známá jablon, 22.8.2011 V katalogu firmy siebers jsem tuto odrůdu našel pod pojmenováním Red Love Era. Zřejmě se nebude jedna o tu samou, ale bude to její velmi blízká příbuzná. | | Rubín, 22.8.2011 Poraďte mi co mám dělat proti tomu, aby mi dvě třetiny úrody těchto vynikajících jablek neshnila a neopadala na zem? Mám téměř 18letý stromek, rostl pomalu a první plody nesl až témeř v 7 roce. Letos byla násada květů i plodů ohromná a hodně se... celý příspěvek > | | Aromatické polokeře, 21.8.2011 vím o něm, ale je téměř nemožné ho u nás sehnat, dokonce ani na výstavě aromatických rostlin nebyl k mání... pěstujete ho jako přenosnou nebo ho necháváte venku? | | Levandule druhý květ, 20.8.2011 aha. A kde (stačí 'okres') bydlíte, jak máte starý levandulový keřík a v jakém květním stadiu jste ji ostříhala (před otevřením prvních poupat - po odkvetení aspon poloviny poupat, nebo po uplném odkvetení)? | |
| | Aromatické polokeře, 20.8.2011 Levandule (Lavandula), Yzop (Hyssopus offic.), Tymián (Thymus vulg.) Rozmarýna (Rosmarinus offic.), Mateřídouška (Thymus), Šalvěj (salvia offic.) - popřípadě Dobromysl (Origanum vulg). Všechny tyto vytrvalé stálezelené (až na dobromysl) polokeře mají... celý příspěvek > | | Levandule druhý květ, 20.8.2011 kdy zhruba se mají objevit druhá poupata? | | Olivovník, 19.8.2011 Aha tak jsem to našel na wikipedii. Mezi příbuzné ještě patří například forsythie alias zlatice. Docela bych to i zkusil, ale nevím kdy je nejvhodnější doba na to roubování, nejspíš na jaře co? | | Olivovník, 19.8.2011 To zní dobře, jak jste přišel na tu podnož šeříkovou? Náhodou nebo podle nějaké speciálního klíče, protože mne by nikdy nenapadlo míchat zrovna tyto dva. | | Olivovník, 18.8.2011 to je zajímavé, máte s tím zkušenosti, jak to pracuje v praxi? | |
|
|
|
|