|
EPDM folie, 9.8.2011 Nejsem si jist vhodností použití, ale jsem si jist že rozdíl ceny není třetinový takže by se na tom zase tolik neušetřilo. |
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 9.8.2011 Kdysi jsem něco podobného řešil s kalovkou také rybám to moc nevadilo až na jesetera ze ktrého to udělalo file, takže bych do toho už nešel. |
 |
|
 |
Fólie Penefol 500 tl. 1,0 mm, 7.8.2011 Dobrý den,
Určitě ne, jeden z důvodů je že tako folie není k tomuto určena, ale druhý důležitější důvod je že není UV odolná. |
 |
EPDM folie, 5.8.2011 z jaké strany myslíte? pokud myslíte jak nasadit na vyustění KG trubku tak bych jí ani nelepil to těsnění drží jako čert přijde mi zbytečné to lepit. |
 |
EPDM folie, 5.8.2011  Předpokládám že to co je na fotce je průchodka pro hydroizolace střechy těžko to bude v průměru 110mm co takhle koupit průchodku skrz folii. |
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011 Myslím že pan. Hrkal má pravdu, ale když Vás baví si s tím hrát, proč ne. Jediné co se mi nelíbí je výkon čerpadla k velikosti jezírka, přijde mi to hrozně moc. |
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011 Jaký by to mělo mít smysl část vody filtrovat mechanicky a část biologicky to mi přijde jako neúčinné a zbytečné. |
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011 Jak nakombinovat, klasické provedení mechanickobiologické filtrace je komorý filtr, který má v první komoře například kartáče, další část je biologická.
Nebo s komorový filtr s předřazeným mechanickým filtrem u gravitačního zapojení je to nejčastěji... celý příspěvek > |
 |
Úhyn karáskú, 4.8.2011 To je hodně tragické, ale také bych se zaměřil na vodu, její hodnoty, obsah jedů, těžkých kovů nebo toxických látek. obsah kyslíku a další hodnoty. |
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011 zkuste trochu specifkovat vaše jezírka a technologii, objem, čerpadlo průtok a tak dál a tak dál, ale také si myslím že kdo tvrdí že nepoužívá UV nebo chemii a mezírko jako vodu z vodovodu natočenou do skelnice tak lže. |
 |
|
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 4.8.2011 Skrápěné filtry jsou velice účinné a jsou hojně používané v chovu ryb, jejich nevýhoda není přepravní výška vody nemusí být tak vysoký dá se to kompenzovat šířkou, jejich hlavní nevýhoda u jezírek na zahradě je nevzhlednost provedení jak v DIY tak i... celý příspěvek > |
 |
Neprospívající rostliny, 1.8.2011 Mám lekniny v koších se substrátem těm se daří dobře, mimochodem leknín je jedna z mála roslin, který musí být v substrátu aby se jí dařilo.
Kosatce mám jen v kačírku a mají cca necelý metr na výšku myslím že také prospívají, když dáte rosliny,... celý příspěvek > |
 |
Jezírko okolo 3000l a filtrace, 30.7.2011 Tak jedna z posledních a vyjadřuje jen můj názor, myslím si že 25l na jezírko o objemu2,5-3m3 jezírka je dost málo na jediný filtrační systém jezírka i u profesionální filtrace natož DYI filtrace. |
 |
Úhyn karásků, 30.7.2011 Myslým že proce louhování látek které beton absorboval v době používání jako septik, může a bude daleko delší než 8 let, Dezinfekci vápnem a savem také nepovažuji za šťastnou beton je přeci jen nasákavý materiál. Pokud bych něco takového realizoval... celý příspěvek > |
 |
Úhyn karásků, 30.7.2011 Mnohohrát jsem vypuoštěl ryby do nového jezírka třeba 2 max. 3 dny po napuštění a nidky nedošlo k úhynu tímto to nebue, Spíš bych se vsadil, pokud není nádrž nově izolována, že douchází louhování látek z betonu, vzhledem k čemu dřív jímka sloužila.... celý příspěvek > |
 |