|
Příspěvky uživatele - 159.156
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Musí se ošetřit postřikem i rezistentní odrůdy?, 20.3.2011 Vo výčte pestovaných odrôd egreša som zabúdol na červený anglický Martlet. Má takisto zdravý bezproblémový rast a odolnosť k padlí. Niektoré stromčekové egreše pestujem na drôtenke-v medzerách medzi palmetami jabloní. Paľo |  | Réva do 620 mnm. u Jihlavy, Vysočina, 20.3.2011 Ale pánové, kto tu písal o korelácii medzi bujnosťou rastu a mrazuodolnosťou? Jedine snád vy. Nemýľte si prosím pojmy, písal som iba o vplyvu hnojenia dusíkom na vyzrievanie dreva a mrazuodoľnosť révy. Takisto nechápem, prečo žiadateľovi o radu... celý příspěvek > |  |
|  | Co Vaše réva? (rok 2011), 20.3.2011 Rašenie očiek závisí od priebehu aprílových teplôt. Spravidla už v apríli rašia. Videl som viackrát vinohrady spálené mrazom začiatkom mája, kedy už boli narašené listy. Správne uvádzate, že kopček zeminy má súčasne funkciu ochrany pred slnečným... celý příspěvek > |  | Broskvoň, 20.3.2011 Keď sme na jar 1986 v novozaloženej osade na svahu vysadili stromky, došla horúca a suchá jar. Vodu sme ešte nemali. Ani ílovitá pôda nestíhala udžať vlhkosť. Zachránil som jednu zo 4 broskyniek, ktorá už zvädla, tým, že som ju vybral zo zeme,... celý příspěvek > |  | Jabloň rozela, 20.3.2011 K Orionu som, pán Juraj, zabúdol doplniť, že na prvých plodoch boli náznaky fyziologickej škvrnitosti. Mohlo to byť spôsobené bujným rastom alebo dostatkom kompostu v pôde.(Nížina, kukuričná oblasť.) Uvidím, ako dopadne kvalita úrody v tomto roku.... celý příspěvek > |  | Réva do 620 mnm. u Jihlavy, Vysočina, 20.3.2011 Takisto je dôležité, aby zvolená sorta mala veľmi bujný alebo aspoň bujný rast. Odroda so stredným či slabým rastom Vám toľko dreva nevytvorí a keď ju budete viac hnojiť dusíkom, drevo bude "riedke" a málo odolné k mrazom. Veľmi silný rast majú... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva? (rok 2011), 19.3.2011 Pán Zyjan, asi ste prehliadol, že pán Radek má sadeničky v kontajneri. Takže zabudnite na "šlahouny v tloušťce aspoň tužky." Predpokladám, že sadenice nie sú výrazne narašené. Nechávať všetky očká je nerozumné. Pri výsadbe treba zredukovať počet... celý příspěvek > |  | Více odrůd na jednom stromě, 19.3.2011 Zo zimných hrušiek mi najviac chutila Děkanka Robertova, ale tú asi už žiadna škôlka nemnoží. Skúsenosti s jej pestovaním bohužiaľ nemám, ale pre kvalitu plodov by som si ju rád naštepil do koruny. Paľo |  | Kdy postřik proti přezimujícim škůdcum, 19.3.2011 Nechce sa mi veriť, že toľko odrôd z toľkých stromov "čistých" odrôd stihnete spolu s rodinou skonzumovať. To už mi zaváňa veľkovýrobou. Máte pravdu, že každá odroda má svoje čaro. Aj Krasokvet je nenapodobiteľný a Spartan je napriek sladkosti... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva? (rok 2011), 19.3.2011 Aj keď neverím, že by pôda premrzla do hĺbky, odporúčam 1-2 týždne počkať, najmä ak máte očka na sadeniciach narašené. Po výsadbe nezabúdnite zastrihnúť na 2 očká a navrstviť kopček ľahkej zeminy. Paľo |  |
|  | Divné bodky na výhonkoch révy, 19.3.2011 Mám tiež rezky v PETke s odrezaným hrdlom pri západnom okne. Na spodku je 3 cm vody. Zkúšal som perlit a o rok neskôr aj bukové piliny. Výsledok mizerný. Dôležitá je aj vlhkosť vzduchu v zóne výhonkov. Teraz dokončujem ohrev vodnej lázne (pôvodne... celý příspěvek > |  | Co Vaše réva? (rok 2011), 18.3.2011 Dobrý večer pán Mirek!
Napriek tomu, že ste sa už rozhodol, diskusia o kontajnerovaní a dvojnásobnom sadení veselo pokračuje. Dovolím si znovu pripomenúť, že tento rok nemusí byť tak studený a pravdepodobne nebude, takže nebudete nútený sadiť až v... celý příspěvek > |  | Jabloň rozela, 18.3.2011 Na M26 pestujem z Fytosu Orion. Myslím, že to nebola šťastná voľba podpníka, stačil by M9. Orion rastie dosť bujne a zdravo, oporu už som odstránil, M26 je zakotvená dobre. Prvú úrodu dal Orion až vlani-iba 3 obrovské jablká. Možno je neskorý nástup... celý příspěvek > |  | Kdy seříznout špičák vysazený na podzim?, 18.3.2011 Myslím si, že ste pri výsadbe nemusel špičiak zakracovať. Listy už nemal, "vydýchanie" nehrozilo a na zimu je lepšie nerobiť rezné rany. S prvým výchovným rezom a vyslepením očiek začnite vtedy, keď budete mať istotu, že sú všetky očká živé. Po tomto... celý příspěvek > |  | Více odrůd na jednom stromě, 18.3.2011 Hruška Dicolor mi doteraz na tvarovanej palmete kvitla minimálne, na 2,5 metrovom stromku bolo iba niekoľko plodov. V tomto roku to konečne vyzerá nádejne, kvetných pukov sú desiatky. Hruška nie je moc veľká, líčko má pekné, v pivnici dozráva masiac... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|