|
Příspěvky uživatele - 24.183
|
 |
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
 |
Ještě jednou o roubování, 23.6.2011 Letos na jaře roubovaná jabloň dosud nevyrašila. Dával jsem dva rouby za kůru, oba vypadají naprosto zdravě, jen vůbec nerostou. Asi před dvěma týdny jsem oba rouby zkrátil o jeden pupen, na řezu bylo vidět naprosto zdravé, živé dřevo plné mízy.... celý příspěvek > |  | Odstranenie kmienkov, 18.6.2011 Rony, nic ve zlém, ale všiml sis, že toto vlákno je o révě? |  |
|  | Jak vyrobit domácí víno v malém, 14.6.2011 Není žádný problém nechat kvasit neodkalený mošt. Několikrát jsem nechal ležet červené víno na kvasnicích a první stáčení z kalů bylo až někdy v březnu. Ale to už vyžaduje kvašení ve sklepě, v obýváku bych to nezkoušel. |  | Jak vyrobit domácí víno v malém, 13.6.2011 Podle uvedenéhjo návodu lze dělat bílé nebo růžové víno. Pro pořádné červené je třeba nechat pomačkané hrozny několik dnů nakvasit a teprve potom lisovat.
Ještě bych připoměl pravidlo, že čím větší množství šťávy, tím lepší průběh kvašení a tím... celý příspěvek > |  | Za jak dlouho očekávat meruňky?, 5.6.2011 Bez roubování to bude trvat hodně dlouho, tipnul bych si, že si ještě minimálně 4 roky počkáte, možná ještě déle. |  | Sekání vysoké trávy, 4.6.2011 Tak vysokou trávu, aby s ní měla bubnovka problém, bych někdy rád viděl. Když se urodí, tak si při sekání koukáme s trávou z očí do očí a nikdy jsem neměl problém. Na dvaceti arech mám vojtěšku a i v prvních letech po výsevu to ohromné množství... celý příspěvek > |  | Roubování 2011, 1.6.2011 žádnou adresu si nepamatuji, ale když si dáte heslo grafting nebo budding, naskáče vám toho mraky, zkuste třeba you toube... |  | Roubování 2011, 31.5.2011 Přesně tak, chci zjistit, kam až mohu jít. Když vidím na netu co si dovolí při roubování třeba číńani... |  | Roubování 2011, 30.5.2011 Ve sklepě mám ještě pár celkem dobře vypadajících roubů. Dnes, 30/5, jsem zkusil naroubovat kopulací meruňku a švestku na letošní zelené výhony. Netuším, zda neobjevuji již dávno objevené - máte s tím někdo zkušenosti?
Letos už jsem trošku... celý příspěvek > |  | Nová vinička, 30.5.2011 Existují dvě důležitá pravidla. Pravidlo první říká, že o povolení založení vinice se nemusí žádat v případě menší rozlohy vinice než 10arů.
Druhé, neméně důležité pravidlo zní - kdo se moc ptá, moc se dozví.
Samozřejmě se předpokládá produkce vína... celý příspěvek > |  |
|  | Názor odborníka na roubování, 24.5.2011 Tuto sezonu si pohlídejte, aby se rostoucí rouby nevylomily v místě roubování. A příští rok už budete mít pěkné stromky |  | Dřevěné pražce jak ošetřit?, 16.5.2011 Klid, lidi jsou nepoučitelní a stejně neposlechnou. Jak je něco levné a je toho hodně... |  | Roubování 2011, 12.5.2011 Pane doktore, letošní výsledky jsou celkem dobré, ale alespoň u mě je letos hodně pomalý růst roubů. Několik roubů (jabloň, meruňka) se mi ještě neprobralo, i když jsou stále prokazatelně živé. |  | Opál, 9.5.2011 Tříletý stromek má ještě dost času, ale plodnost lze urychlit vodorovným zářezem do kmene o délce asi jedné čtvrtiny obvodu kmenu. Příští sezonu budete mít stromek obsypaný květy. |  | Mrazík, 8.5.2011 Réva není strom, ale liána. Vlastní rostlina je pod zemí, to co vyroste nad zem, to jsou pro révu postradatelné části. Právě v případě jarních mrazíků se ukazuje výhoda pravokořenných sazeníc, u kterých nehrozí zplanění. Někde jsem četl, že... celý příspěvek > |  |
 |
|
|
|