|
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 21.3.2013 Také sem tam příležitostně koštnu kalvádos i slivovičku z vlastní produkce. V tomto sichravém (dneska déšť se sněhem) počasí to není špatné si na chvíli sednout a pozřít tu prevenci. PaR |
 |
Zálivka po hojení stromů, 19.3.2013 Jak hluboké vykopat jamky (díry) pro hnojení umělými hnojivy? |
 |
|
 |
Jablko Modi, 16.3.2013 Chci se zeptat zdejších odboníků s jakým úspěchem a kvalitou se dá pěstovat Angold ve 450 m n.m. v těžké jílovité půdě na semenáči. Předem děkuji za odpověď. |
 |
Kdy roubovat nebo očkovat třešně, 3.3.2013 U nás je ještě čas, kopulací roubuju začátkem dubna a za kůru až na konci dubna popřípadě začátkem května, podle roubů. Důležité je aby nebyly narašené. |
 |
Řez mladé višně, 3.3.2013 Na tom obrázku je opravdu višeň? |
 |
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 3.3.2013 Teď v březnu ty mrazy ještě nejsou tak výjmečné, alespoň u nás na Valašsku. Teplota vcelku běžně klesá na - 15°C. |
 |
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 3.3.2013 Děkuji za odpověď, v loňském roce jsem ji doporučil známé na základě informací z literatury a nebyl jsem si jistý zda jsem poradil dobře. PaR |
 |
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 2.3.2013 Zmiňovanou Belamiru nepěstuje nikdo, žádné zkušenosti? |
 |
Královna Viktorie, Dabrovická, Jubileum, Kalypso, 1.3.2013 Hammanovu mám šest roků a chuť se mně zdá přijatelná, jenom ne a né pořádně zaplodit. Nevíte co s tím? Ještě jeden dotaz na zdejší pěstitele - má někdo zkušenosti s Belamirou? Předem děkuji za odpověď. PaR |
 |
Rumjanaja Zorka, 28.2.2013 To je plodový myrobalán? |
 |
|
 |
Které jablíčko vám chutná s blížícím se jarem?, 27.2.2013 Poslední zbytky jaderniček a rubínů, kalvádos zatím zraje. |
 |
Mýtus Strýmka, 13.2.2013 U nás jsme podobným jabkům říkali dvorčinky. Stejná doba zrání, žíhání, pravidelná vysoká plodnost ale velikost jako jadernička. Samozřejmě vysoké mohutné stromy. |
 |
Mýtus Strýmka, 11.2.2013 Já se hlásím k těm otrlým. U jablek mně tlustá slupka ani kyselá chuť nevadí zkonzumuji i nedozrálé průsvitné letní či nedozrálé švestky. |
 |
Špendlíky, 22.1.2013 U nás se pravé špendlíky dají běžně koupit ve školce, myslím že pěstování z pecek je zdlouhavé. Koupený stromek přeci jenom plodí dříve. |
 |
Omlazení slivoně?, 22.1.2013 Myrobalán není špendlík. |
 |