|
Krmítko pro ptáky v zahradě, 24.11.2010 Je to poštolka. Přiletěla obhlídnout strávníky. Z důvodu ptačího přehledu terénu upřednostňuji zhotovení krmítka z petky. Viděl jsem jednou jak krahulík seděl na jasanu a pak sebral kosa z trávníku. |
 |
Jak dostat sůl z 6M Cu trubičky?, 21.11.2010 Ohřívání trubičkového chladiče je možné provádět v otevřeném hrnci s vodou. Důležité je aby docházelo k varu vody v hrnci s ponořeným chladičem. Zkusil bych postupovat tak, že bych vyjmul chladič z vařící se vody a vhodil ho s minimální časovou... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Podzimní postřik proti kadeřavosti, 14.11.2010 Vápno se bude projevovat ve svém důsledku jako uhličitan vápenatý a s Kuprikolem nebude negativně působit jak na stromek, tak na vaše zdraví. |
 |
Myši všude - jak na ně, 12.11.2010 Také nerad chytám rejsky, ale když se nastěhují do kůlny, tak pokálejí nářadí a materiál stejně jako myši. |
 |
Zasazení Nektarinky, 9.11.2010 Stačí 1,5 až 2m, záleží kolik máte místa. U broskvoní pěstuji menší koruny, hodně omezuji vzrůst řezem už i z důvodu snadnějšího postřiku. Řezem držím stromky v kondici, což se projevuje na kvalitě ovoce a životnosti stromku. Ale proti gustu... |
 |
Sadíte už česnek?, 7.11.2010 Mně vyrazil zatím je loňský česnek. Letošní zatím nic. Sázím loňský, který mně zbývá, protože konzumuji hned po sklizni čerstvý letošní. Po úspěchu z lońského pěstování nekončí v popelnici ale v záhonu vedle ve stejný čas zasazeného letošního. |
 |
Výsadba stromků a popel, 6.11.2010 Mám stejnou zkušenost jako Mimmo. Popel ze dřeva dávám do svrchní vrstvy ke stromkům. Rozhodně bych ho nedal půl metru jako zásobní hnojení. Uhličitan draselný / potaš /, který obsahuje se dobře rozpouští, což se i dříve využívalo při jeho získávání... celý příspěvek > |
 |
Sadíte už česnek?, 4.11.2010  Pro Petru. Nic se sním nestane, přežije. Stalo se mi tak již mnohokrát. |
 |
Redhaven - a ty ostatní, 30.10.2010 Ač neznám vaši oblast pěstování.
1./ Odrůda nebude asi Red haven.
2./ Na stromku bylo ponecháno mnoho plodů.
Musíte příště silně protrhávat. Letos byl trochu nešťastný rok, ani jablka nemají očekávanou chuť. Hrozny mě úplně zklamaly. |
 |