|
Neznámá květina, 17.5.2010 Brasica1
gratuluji . Že je to lilkovitá kytka, to mne nenapadlo... |
 |
Neznámá květina, 17.5.2010 Paní Pavlíno S
zatím jsme na nic nepřišli, můžete nám sdělt, kde jste kytku koupila, zda je to letnička nebo trvalka, byl u ní nějaký štítek se jménem firmy nebo www adresou? Listy na omak voní? Voní květy?
Díky Janča. |
 |
|
 |
Neznámá květina, 17.5.2010 Květy jsou podobné alstromerii, ale listy vůbec ne, alstromeria je jednoděložná liliovitá kytka, má listy podobné jako lilie se souběžnou žilnatinou a to tato kytka rozhodně nemá.
Muškát má zcela jinak vypadající poupata, svazenka jiné pohlavní... celý příspěvek > |
 |
Bíly šeřík, 16.5.2010 Plnokvětý bílý šeřík odrůdy Madame Lemoine se běžně prodává v hypersupermaxech - alespoň v Brně., Je to základní odrůda v sortimentu. |
 |
Prosím o pomoc, neznám název tohoto stromu, 14.5.2010 Velmi pravděpodobně štědřenec Laburnum. Slunečné stanoviště, nenáročný. |
 |
Prosim poznate nekdo co je na fotce?, 11.5.2010 Tak to byl určitě růžově kvetoucí akát Robinia hispida, jsou si se štědřencem dost podobné. |
 |
Prosim poznate nekdo co je na fotce?, 11.5.2010 Oba dva botanické druhy štědřenců i jejich kříženec kvetou žlutě... |
 |
Poznáte někdo tento kvetoucí strom?, 9.5.2010 Tak už to mám, je to příbuzný sapanů Delonix regia. |
 |
Poznáte někdo tento kvetoucí strom?, 9.5.2010 Detail květu nemáte?
Podle listů a hojnosti a barvy květů by to mohl být nějaký sapan Cesalpinia. |
 |
Zephyranthus, 9.5.2010 Listy u mne musí zatáhnout na zimu, ať chtějí nebo ne, protože je zimuji v chladné temné místnosti. Přesto tam občas vyženou květy, hlavně Z. candida.
Kalokvět je základní hlízovitá kytka do květináčů na terasu, květenství je koule modrých nebo... celý příspěvek > |
 |
|
 |
Neznámá kytička, 9.5.2010 Řebčík Fritillaria meleagris, bělokvětá varieta. |
 |
Škodí mravenec rostlině?, 8.5.2010 Záleží na druhu mravenců. Přímo kořenům neškodí, ale některé druhy mohou na kořenech i nadzemních částech rostlin chovat mšice - živí se jejich sladkými výkaly a ne přímo mšicemi, mšice chrání před nepřáteli, přenášejí je z rostliny na rostlinu,... celý příspěvek > |
 |
Je to Vistarie?, 8.5.2010 Není. Nakupovat v Lídlu cokoli je vždy poněkud hodně riskantní. |
 |
Zephyranthus, 8.5.2010 Zkušenosti mám letité. Správné jméno je Zephyranthes, pochází z jižní Afriky. Z toho plyne, že nesnese mráz a tudíž je zcela nevhodný pro pěstování venku.
Pěstuje se v květináči stejným způsobem jako třeba hvězdník "amarylis",... celý příspěvek > |
 |
Nejedovatý jehličnan - jaký zvolit?, 8.5.2010 Co pořád máte s tou jedovatostí, je tady o tom spousta dotazů. Značná část u nás rostoucích rostlin je více či méně jedovatá.
Už jste někdy slyšel o tom, že by se nějaké dítě otrávilo pojídáním jehličí nebo šišek? Dokonce i plody hodně... celý příspěvek > |
 |