|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 6.12.2011 Nu, od roku 1938 už vyšly desítky, možná stovky sadařských publikací. Ty, které jsem četl, oporu stromkům doporučovaly.
Těžko podezírat profesionální firmy, že by dělaly při výsadbách něco zbytečného či škodlivého. V produkčních... celý příspěvek > | | Zkusenosti se zakladanim mensiho sadu, 6.12.2011 Lokalitu 2 km od Lednice Vám upřímně závidím. Pokud byl pozemek delší dobu pouze zatravněn, dá se čekat, že půda bude odpočatá. Navíc jde o kraj, kde - jak už tu kdosi psal - když zapíchnete motyku, tak vyraší. Proto je každé vylepšení... celý příspěvek > | |
| | Seříznutý špičák, 6.12.2011 Myslím si, že je vcelku jedno, jestli byl špičák zakrácen nebo ne.
Kdyby jste jej po výsadbě neseřízl, vytvořil by se zřejmě z vrcholového pupenu terminál a z nižších pupen ů ramena. Nezkrácený stromek by měl zřejmě v prvním roce jen malé přírůstky,... celý příspěvek > | | Slivovice zapáchá po acetonu, 6.12.2011 Kvas se udusil? Alkoholové kvašení kyslík nepotřebuje, při správně vedeném kvasu je třeba naopak přístupu vzduchu zabránit.
Myslím, že acetonový pach má původ v etylecetátu, který vznikl reakcí alkoholu s kyselinou octovou. | | Dokonalé uskladnenie jabĺk, 6.12.2011 Nechci polemizovat, jestli je ten způsob pro uchován í lepší než jiný. Spíš by mi vadilo, že na jablka nevidím. Nelze sledovat jejich dozrávání, nelze je postupné ochutnávat v různém stupni zralosti, hůř se nosí na stůl směs různých odrůd. | | Sušení jablek, 6.12.2011 Žádná horkovzdušná troba není, pokud vím, vy\bavena programem "Vytápění kuchyně". Tedy funkcí, kdy se nasaje suchý vzduch zvenku, ohřeje, (případně nasaje vlhkost z uložené potraviny) a vyfoukne teplý ven. Provizorní řešení,... celý příspěvek > | | Sušení jablek, 5.12.2011 Kto má doma radiátory konvekčného typu, nech ich skúsi raz za pol roka odkryť a pozrie sa...
Tomu věřím. Proto není dobré sušit jablka půl roku. | | Sušení jablek, 4.12.2011 Máte, pane Paĺo naprostou pravdu.
Když jsem sušíval ovoce v sušičce ABC (nyní Bielmeier), musel jsem čas od času vyčistit drátěné sítko na vstupu vzduchu od prachu. Pouze od větších částic, protože otvory v sítku jsou kolem 1... celý příspěvek > | | Dokonalé uskladnenie jabĺk, 4.12.2011 Nemyslím si, že samotné zmrznutí jablka z něj udělá projímadlo. Zmrzlé ovoce po rozmrznutí podléhá rychle zkáze - mikrobiálnímu rozkladu. To pak může průjem způsobit, ale málokdo by takový plod jedl.
Ovoce konzumuji podobně jako pan... celý příspěvek > | | Žlutá třešen - Donissenova chrupka, 28.11.2011 My jsme říkali bělice skorým měkkým srdcovkám zrajícím 1-2 týdny po májovkách. Byly světlé, ale měly načervenalé líčko. Dönissenovy zrají s pozdními chrupkami a jsou stejně tvrdé. Velikostí za nimi ovšem pokulhávají. | |
| | Starkrimson, 28.11.2011 Jste si jist tou odrůdou? Starkrimson patří k odrůdám tzv. spur typového růstu. Neumím si představit, že by vytvořil 8 m vysoký strom. | | Melrose a Gloster, 28.11.2011 Letošní Glostery byly pěknější než jiné roky. Chuť zatím nelze posoudit, ale podle chuti sklízených plodů bude asi jenom průměrná | | Sušení jablek, 28.11.2011 Na jablka bohatě stačí radiátory topení.
Hrušky a švestky v sušičce. V době jejich zrání se ještě tolik netopí a taky mají sklon rychleji kvasit. | | Deffekty na konárikoch, 28.11.2011 Na obo snímcích je patrná reparační (hojivá) reakce nekrotrické tkáně. Nekróza může mít více příčin, nejčastější jsou u meruněk dvě. Mrazové poškození a moniliový úžeh.
Nemyslím si, že by mladé stromky nemohly být napadeny... celý příspěvek > | | Jaké odrůdy do podkrkonoší, 28.11.2011 Darja je sice velmi plodná a netrpí c horobami, ale plody mi, nevím proč, vysloveně nechutnají. Dimu jsem nejedl. | |
|
|
|
|