|
Příspěvky uživatele - 65.50
|
|
Stejnou IP adresu může sdílet více přispěvatelů, kteří využívají internetové připojení od stejného poskytovatele nebo jsou uživateli počítačových sítí velkých firem a institucí. Spolehlivou zárukou autentičnosti příspěvků je proto pouze registrace a vkládání příspěvků pod svým uživatelským jménem.
|
|
Jak naložit maso na uzení, 7.11.2011 že se nedá to moje uzené použít na chlebíčky je úsměvná, vždyť já to nikomu nenutím...
To je sice pravda, nikomu je nenutíte. Ale ty, co mají rádi a vyrábějí jinými postupy jiná masa, která se natenko krájet dají, nazýváte... celý příspěvek > | | Co mužu naroubovat na jeřabinu, 7.11.2011 Co takhle oskeruši? | |
| | Je tohle Elstar?, 7.11.2011 Už pár let je nepěstuji. Placatý tvar by odpovídal, barva slupky se nedala jednoznačně popsat. Místy žlutá, místy oranžová, místy dočervena, místy drsná až rzivá. | | Křivice byla jen blamáž, 7.11.2011 Je možné, že v kvalitních podmínkách a při dobré agrotechnice lze vypěstovat Dicolorky odpovídající velikosti. Ale při standartní péči - volně rostoucí polokmen s občasným průklestem v chudé půdě - jsou plody spíš malé než střední. Taky před sklizní... celý příspěvek > | | Vapnit svestky, 7.11.2011 Zdravím, prosím, poraďte mě, jestli má cenu vápnit půdu u švestek.
To není úplně dobře položená otázka. Určitě je dobré povápnit půdu, pokud má vápníku nedostatek. To lze zjistit orientačně několika způsoby - např. podle vápencových kamenů, jak... celý příspěvek > | | Fantastická Konference, 7.11.2011 Škoda jen, že nejsou větší. Navíc chutnají dobře v jakékoli poloze. | | Alexander Hardy nebo Alexander Lucas?, 7.11.2011 Na zahradě už Hardyho nemám, ale tchán míval veliký strom. Hrušky byly nahnědle rzivé prakticky celé, nepříliš velké a podlouhlého tvaru - ne tak baňaté jako na obrázku. Chuť byla velmi lahodná - vyrovnala se Boscově, ale bylo třeba je... celý příspěvek > | | Jablečný kvas, 7.11.2011 Vyzkoušejte, jestli poslední sud ještě kvasí (poslechem, čichem, svíčkou). Pokud ano, můžete v klidu vyčkat, jak radí p. Ing. Šlosar.
I když hotový jablečný kvas do ledna asi vydrží, neuděláte velkou chybu, když jej vypálíte... celý příspěvek > | | Česnek po rajčatech, 7.11.2011 Problém je, že málokdo může mít rozdělené záhony na stejně velké třetiny, aby postupoval přesně podle tratí: I. trať: bramborym rajčata, jahody, pór..., II. trať: košťáloviny, listová a kořenová zelenina a III. trať cibule, česnek,... celý příspěvek > | | Řepný sirup - řepný sirob, 7.11.2011 K čemu je takový sirup vlatně dobrý? Předpokládal jsem, že to mělo smysl vařit v dobách, kdy cukr byl nedostatkový, drahý nebo na lístky. Taky když v každé chalupě se celý den topilo ve sporáku a bylo tedy jedno, jestli na plotně něco bude vařit nebo... celý příspěvek > | |
| | Co proti hnilobě jablek na stromě a uskladněných, 4.11.2011 Říká se, že pomůžou postřiky před sklizní, tuším Horizon se používá. Sám s tím zkušenost nemám, postupuji jako p. 122 179 s tím rozdílem, že (i když se to možná nemá), dávám hnilá jablka na kompost. Nevím taky, kam jinam. Když jsem pro ně dřív kopal... celý příspěvek > | | Poraďte - něco na skříň, 4.11.2011 Potos, ten vydrží vše. | | Neznámé hrušky I, 4.11.2011 S tou sušší dužinou máte pravdu, většina hrušek je šťavnatějších. Nicméně každá hruška je ve správné zralosti sladká a šťavnatá. Naše Charneuské nemají ale hrbolatý, nýbrž hladký povrch a hráškově zelenou barvu. Typické je právě... celý příspěvek > | | Jaká je to odrůda?, 4.11.2011 Samozřejmě bez záruky.
Na levém obrázku bych si tipnul na Rubinolu
Na pravém obrázku zprava - asi Idared, uprostřed Parkerovo nebo jiný kožeňák,, vlevo snad Boskoopské červené. Ale možností je víc | | Jak naložit maso na uzení, 3.11.2011 Proč vařit 20 minut? Stačí přejít varem - lák je pak trvanlivější než rozmíchání za studena.
Malé kousky by mohly být zta 3 týdny prosolené.
100g soli na litr vody, tedy cca 10%ní lák mi přijde příliš slaný, pokud s ním zaléváte již... celý příspěvek > | |
|
|
|
|